Chef for innovationspolitisk kommunikation

Teknologisk Institut
Teknologisk Institut
Chef for innovationspolitisk kommunikation
Teknologisk Institut søger dig, som kan bygge bro mellem Instituttets overordnede strategiske mål og Instituttets eksterne kommunikation og dermed synliggøre en klar identitet for Instituttet. Gennem en stærk positionering på den innovationspolitiske dagsorden, bidrager du til at indfri Instituttets strategiske målsætninger, om at fremme og sikre udnyttelsen af teknologiske fremskridt til gavn for erhvervsliv og samfund. 

Styrkelse af strategisk kommunikation
Teknologisk Institut servicerede mere end 12.000 kunder i 2020. Mange af disse samarbejder var kendetegnet ved kompleksitet og stor teknologiudnyttelse indenfor bæredygtighed, digitalisering og samarbejde som strategiske satsningsområder.  

Du får ansvaret for at styrke vores innovationspolitiske agenda og instituttets strategiske kommunikation med reference til den administrerende direktør og med tæt samarbejde med den øvrige ledelse. Kommunikationsteamet består i dag af fem medarbejdere, som arbejder tæt sammen om at skabe resultater, hvor kommunikation, politik og kundernes behov går op i en højere enhed.

Dit fokus vil centrere sig omkring at sikre en stærkere position inden for innovation i Danmark, hvor du gennem stærke budskaber og stakeholder management skaber en øget ekstern profilering af Instituttet både i Danmark og internationalt. 

Konkret vil du få ansvaret for:

  • At opbygge den innovationsstrategiske position med baggrund i Instituttets brede faglighed

  • At Teknologisk Institut er top of mind, når det kommer til at være den foretrukne teknologiske partner i innovationslandskabet og blandt nuværende og kommende kunder

  • Rådgive og bidrage med input til topledelsen i forhold til aktuelle dagsordner og håndtering af medier

  • Sikre synlighed og formidling af Instituttets kernebudskaber til relevante interessenter i Danmark såvel som internationalt

  • Ledelse af teamets fem medarbejdere

Denne rolle er nyoprettet, hvilket betyder at der vil være store mulighed for at påvirke jobbets udformning. Du kommer til at indgå i et miljø med fagligt kompetente kolleger, der værdsætter faglig sparring og kreative tanker. Succeskriteriet er i jobbet er overordnet, at Instituttet opnår en stærkere og mere synlig position inden for Innovationsagendaen i Danmark.

Politisk forståelse og tæt samarbejde
Du har en solid kommunikationsbaggrund og en stærk politisk forståelse og erfaring. Du sidder i dag i en lignende stilling som Public Affairs- eller kommunikationschef. Du har tidligere vist stærke kommunikative resultater gennem en strategisk tilgang, hvor politisk forståelse var nødvendig samtidig med at gode forretningsresultater sikres. Du har ligeledes et stærkt netværk inden for de innovationspolitiske aktører. 

  • Du er erfaren i at rådgive topledelsen og få dine budskaber implementeret.

  • Du udnytter dine stærke relationelle egenskaber i hele organisationen. 

  • Du evner at se vinkler på mange forskellige fagligheder og rapporter, som kan italesætte Instituttets ønskede budskaber. Du har stor personlig integritet og gennemslagskraft.

  • Besiddelse af et stærkt netværk inden for de innovationspolitiske aktører og medier og også gerne indenfor centraladministrationen.

  • Evnen til at nytænke og udvikle partnerskaber med private og offentlige virksomheder samt og besidde evner til at tænke innovativt og definere og strukturere unikke samarbejdsmuligheder.

Teknologisk Institut
Teknologisk Institut er en videnbaseret udviklings- og konsulentvirksomhed. Vi havde i 2020 en koncernomsætning på ca. 1,1 mia. kr. Vi styrker danske virksomheder ved hjælp af banebrydende teknologier og mere end 1000 medarbejderes faglige ekspertise. Vores fundament bygger på en lang historie med et almennyttigt formål om at udbygge teknologisk formåen for erhvervslivet. Vi skaber innovative resultater og værdi i et internationalt samarbejde med virksomheder og universiteter. Vores udstyr og laboratorier er i verdensklasse og med mange faglige kompetencer samlet ét sted, udvikler vi viden, teknologier, metoder og produkter, der virker i praksis.

Kontakt
Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte personalechef Annemarie Søgaard på tlf. 72202070

Vi gør opmærksom på, at denne rekrutteringsproces gennemføres i samarbejde med executive search virksomheden Odgers Berndtson, hvilket betyder at alle indkomne ansøgninger deles i samarbejdet.

Skriv venligst i din ansøgning, at du har set annoncen på Kforum

Frist: 3. oktober

Frist: 3. oktober

Info

Virksomhed
Teknologisk Institut
Stillingsbetegnelse
Chef for innovationspolitisk kommunikation
Kontakt
Annemarie Søgaard
aks@teknologisk.dk
Telefon: 72202070
Website
Indrykningsdato
10-09-2021
Ansøgningsfrist
3. oktober
Adresse
Teknologisk Institut
Gregersensvej 1
2630 Taastrup

Yderligere info

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.