Kommunikationskonsulent

Teknologisk Institut
Teknologisk Institut
Kommunikationskonsulent til Teknologisk Institut i Aarhus
Brænder du for at formidle kompliceret naturvidenskabeligt stof, og vil du sætte en strategisk retning for vores kommunikation? Er du samtidigt udadvendt, initiativrig og trives i et innovativt miljø, hvor idéerne flyver igennem luften, og hvor naturvidenskabelige samfundsudfordringer løses? Så har vi i allerhøjeste grad brug for lige præcis dig til at tage ansvaret for centrets eksterne synlighed.

Miljøteknologiske løsninger, som sikrer rent vand, miljø og luft samt effektiv brug af klodens ressourcer, efterspørges i høj grad af virksomheder og samfund. Bio- og Miljøteknologi, Teknologisk Institut, er en af Danmarks største aktører inden for området og førende inden for ny miljøteknologi - det er bare kun os selv, der ved det. Derfor har vi brug for en stærk kommunikationskonsulent, som kan styrke vores synlighed og kan hjælpe os med at komme ud over rampen med vores innovationer og budskaber. 

 

Kommunikation og teknisk formidling
Din primære opgave bliver at opspore, opsøge, tilrettelægge, drive og udvikle vores eksterne kommunikationsaktiviteter med et strategisk fokus, skærpe vores kernefortælling og formidle den gennem case-historier, blog posts, infografik, animationer, pressemateriale, sociale medier, videoer, podcast og lignende initiativer. Kort og godt; få øget vores synlighed og fortalt om vores kompetencer, så endnu flere organisationer, der har en naturvidenskabelig udfordring, ser Teknologisk Institut som et naturligt førstevalg som leverandør eller partner.

 

Dine arbejdsopgaver kommer bl.a. til at bestå af:

 • Daglig opdatering af LinkedIn og andre relevante platforme fx i form af et billede/video og en kort tekst. 
 • Forskellige markedsføringsaktiviteter, hvor du kommer til at være den opsøgende part i forhold til deltagere, kunder og samarbejdspartnere.
 • Planlægning og udførelse af kommunikationsaktiviteter på flere af vores eksterne projekter, nationalt såvel som internationalt. Det vil sige: udarbejdelse af pressemeddelelser for både nye og eksisterende udviklingsprojekter, løbende kommunikation om værdiskabelse for bevillingsgivere, virksomheder og samfund samt international branding, fx flere TED-talks, samt øge antallet af deltagere på vores temadage,
 • Bistå ledelsen i centret med enkelte PA-opgaver.

 

Dine kvalifikationer 
Du bliver ansvarlig for den eksterne kommunikation i centret og bliver en del af et stærkt team af bl.a. ingeniører, biologer, mikrobiologer, kemikere og fysikere. Derudover bliver du en del af Instituttets interne netværk af kommunikationskonsulenter fra andre divisioner, som du kan trække på i dit daglige arbejde. 

 

 • Du er journalist, har en naturvidenskabelig uddannelse med enten en journalistisk overbygning eller en kommunikationsfaglig baggrund. 

 • Du har evnerne og lysten til at sætte og drive kommunikationsstrategien for centret.

 • Du er en skarp skribent og kommunikatør på både dansk og engelsk, der kan stille de rigtige spørgsmål for at finde den gode vinkel på en historie.

 • Du er i stand til at formidle til forskellige målgrupper på samfund, videnskabeligt og populærvidenskabeligt niveau.

 • Du har en særlig interesse for udarbejdelse af digitale præsentationer, formidling via korte video/filmklip, sociale medier, osv.

 • Du er nysgerrig og proaktiv i forhold til at spotte de muligheder og vinkler på cases, der får tekniske budskaber formidlet.

 • Du er udadvendt og imødekommende og finder det naturligt at opsøge og skabe netværk hos nuværende og kommende samarbejdspartnere, da det vil være vigtigt for din succes i jobbet. Du trives i et teknisk tungt og fagligt miljø, hvor der skal sikres fokus på kommunikation. Du er derfor dels en ”self starter” og er samtidigt i stand til skabe synergi.

 

Det er en fordel, hvis du har lidt grafisk flair, og eventuelt kan tegne samt har let ved at arbejde med programmer som PowerPoint, Adobe InDesign mm.

 

Bio- & Miljøteknologi

Centret er en del af Life Science-divisionen, der tæller ca. 90 medarbejdere. Du bliver en del af et center med 47 udviklingsorienterede kollegaer med speciale i anvendelse af kemi og bioteknologi. Vi skaber i samarbejde med virksomheder, forsyninger, hospitaler, universiteter og myndigheder nye teknologier, som styrker danske virksomheder i den globale konkurrence samt sikrer et bedre, renere og sundere miljø.

 

Kontakt
Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte centerchef Bodil Lorentzen på tlf.: 7220 1539. 

 

Ansøgerne til denne stilling opfordres til at vedhæfte en præsentationsvideo af sig selv. Da vores rekrutteringsproces foregår elektronisk, er det vigtigt, du angiver korrekt e-mailadresse i ansøgningsformularen. 

 

Ansøgningsfrist
Ansøgningsfristen er 23. august 2019.

Skriv venligst i din ansøgning, at du har set annoncen på Kforum

Frist: 23. august

Frist: 23. august

Info

Virksomhed
Teknologisk Institut
Stillingsbetegnelse
Kommunikationskonsulent
Kontakt
Bodil Lorentzen
Telefon: 7220 1539
Website
Indrykningsdato
08-08-2019
Ansøgningsfrist
23. august
Adresse
Teknologisk Institut

Yderligere info

Få nyhedsbrev

Kursus

Udnyt nyhedsbrevets store potentiale

Kurset er udsolgt - tilmeld dig hvis du vil på venteliste

Se alle Bliv klogere

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.