Kommunikations specialist og presseansvarlig

Teknologirådet
Teknologirådet
Kommunikations specialist og presseansvarlig
Brænder du for samfundsforhold, natur, miljø, teknologiens indflydelse samt demokrati og borgerinddragelse? Kan du formidle budskabet så det bliver skarpt, interessant og vedkommende for medier, interessenter og politikere? Har du lyst til at tage del i konkret kommunikation i projekterne og samtidig sørger for, at resultater og vigtig viden når ud til målgruppen? Så er jobbet som kommunikations specialist hos Teknologirådet formentlig noget for dig.

Om dig
Vi søger en kollega som har interesse for det felt vi arbejder med og synes det er spændende både at lave pressearbejde og konkrete kommunikationsopgaver i projekterne. 
Du må meget gerne være vant til pressehåndtering med et politisk eller lobbyistisk sigte samt have gode evner til at skrive debatindlæg, kronikker og pressemeddelelser. Du behøver ikke nødvendigvis have mange års erfaring, men det vil være godt, hvis du har godt kendskab til, hvordan vi bedst når ud til samarbejdspartnere, interessenter og medier med de resultater vores arbejde medfører i både danske og europæiske projekter.

Vi søger en kollega med:

 • Gode skriveegenskaber

 • Erfaring med pressearbejde

 • Interesse og/eller erfaring med podcast produktion

 • Forståelse for vigtigheden af sociale medier og kan bidrage til fængende content

 • Interesse for krydsfeltet mellem teknologi og samfund

 • Derudover engelskkompetencer på højt niveau både mundtligt og skriftligt, da nogle kommunikationsprodukter skal udarbejdes på engelsk eller oversættes.

 

Om os
Fonden Teknologirådet er en not-for-profit fond, som ønsker at bidrage til en mere demokratisk samfundsudvikling – det arbejder vi for på alle politiske niveauer, fra det kommunale til det globale.

Vi har en vis specialisering indenfor forskellige fagområder, men deler en fælles faglighed omkring design og gennemførelse af inddragende processer, både med borgere, eksperter og interessenter. Fonden Teknologirådet er en videreførelse efter den tidligere offentlige institution Teknologirådet og har eksisteret i over 30 år.
 

En del af kommunikationsteamet
Du vil blive en del af kommunikations-teamet som består af en artdirector, en webmaster, en kommunikationskoordinator og en seniorprojektleder. Vi har et rigtigt godt samarbejde og vil glæde os til at få dig med på holdet. Du vil til dagligt arbejde tæt sammen med vores kommunikationskoordinator Maria, som primært udvikler og planlægger kommunikationen på tværs af huset samt har ansvar for vores SoMe og website. Sammen vil I stå for at der bliver produceret den kommunikation vi har brug for, til at nå vores målgrupper. 

Vores eksterne kommunikation består af et nyhedsbrev udgivet til Folketinget og andre relevante aktører med vores anbefalinger til handling - kaldet Rådet til Tinget. Derudover har vi vores eget nyhedsbrev –Teknonyt der består af nyheder henvendt til alle der er almindeligt interesseret i vores arbejde og er mindre formelt. Derudover har vi Teknologirådets Podcast og vores hjemmeside som vi netop har lanceret i en ny og opdateret udgave. Vi har for nyligt udviklet en opdateret og gennemført kommunikationsstrategi som danner rammen om vores arbejde. 

Du vil blive en del af vores team og indgå som journalist, men vil også have opgaver af mere kommunikationsmæssig karakter på vores danske og europæiske projekter. Personligt brænder du for samfundsforhold, miljø, teknologiens indflydelse, samfund og individer, samt demokrati og borgerinddragelse. Det er en fordel, hvis du har forståelse for kommunikationsarbejde en i not-for-profit organisation.

Her er et indblik i nogle af de arbejdsopgaver du vil få:

 • Proaktivt pressearbejde på et konkret projekt samt planlægning af dette

 • Udarbejde af kommunikationsprodukter i forbindelse med et projekt eks. Kronik, pressemeddelelse, podcast, undervisningsmateriale m.m.

 • Udarbejdelse af tilbud til kommunikationspakker i projektansøgninger

 • Planlægning af kommunikation – årshjul

 • Indtage værtsrolle ved online sessioner på Facebook eller Youtube med eks. forskere og eksperter på et konkret felt

 • Afholde miniworkshops med projektlederne for at planlægge og styre kommunikationen i projekterne samt gøre brug af deres viden om projektet

 • Skrive Rådet til Tinget

 • Evt. Produktion af podcastafsnit

 

Vi tilbyder
Vi tilbyder en stilling på 37 timer/uge, samt muligheden for at arbejde i et dynamisk krydsfelt mellem forskning, innovation og teknologi. Vi er ca. 40 medarbejdere med blandet uddannelsesmæssig baggrund, alle med stor passion for demokratisering af viden og beslutningsprocesser. Vores vision er et samfund hvor flere løsninger på de globale, nationale og lokale udfordringer bliver fundet i fællesskab mellem politikere, eksperter, interessenter og borgere. Vi har en afslappet og kollegial omgangstone, men skal også kunne begå os formelt, når det er påkrævet. Arbejdsugen er som udgangspunkt 37 timer flextid om ugen, med mulighed for fleksibilitet og selvstændig organisering af hjemmearbejde og fremmøde på kontor. Fonden Teknologirådet følger overenskomsten for akademikere i staten samt tilhørende aftaler og den til enhver tid mellem Finansministeriet og HK indgåede overenskomst samt tilhørende aftaler. For journalister gælder AC-overenskomsten.

Interesseret?
Du kan få yderligere oplysninger hos kommunikationskoordinator
Maria Holmgaard Meyer, (Maria har ferie i uge 30, så send derfor en mail i denne uge i stedet, hvis du har spørgsmål), tlf. 33 32 05 03 og email: mahm@tekno.dk. 

Send ansøgning og CV til job@tekno.dk, mrk. ”presseansvarlig”. Vedhæft meget gerne eksempler på artikler eller andet materiale du har produceret, hvis muligt. Ansøgninger vil blive behandlet løbende, ligesom samtaler vil blive afholdt løbende. Tiltrædelse hurtigst muligt

Skriv venligst i din ansøgning, at du har set annoncen på Kforum

Frist: 5. august

Info

Virksomhed
Teknologirådet
Stillingsbetegnelse
Kommunikations specialist og presseansvarlig
Kontakt
Maria Meyer
mahm@tekno.dk
Telefon: 20371605
Website
Indrykningsdato
24-06-2021
Ansøgningsfrist
5. august
Adresse
Teknologirådet
Arnold Nielsens Boulevard 68A
2650 Hvidovre

Yderligere info

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.