Taleskriver

Sundheds- og Ældreministeriet
Sundheds- og Ældreministeriet
Taleskriver til Minister- og Ledelsessekretariatet
Vil du være med til at sætte fokus på sundheds- og ældrepolitik? Kan du levere klare politiske budskaber? Er du god til at skabe fortællinger og gøre budskaber relevante, uanset om det er fagprofessionelle eller borgere, der kommunikeres til? Så er du måske vores nye taleskriver.

Om os
I Sundheds- og Ældreministeriet er vi med til at sætte rammerne for et velfungerende, moderne og effektivt sundhedsvæsen og ældrepleje, fremme danskernes sundhed og forebygge sygdom. Vi lægger vægt på at kombinere høj faglighed med en evne og lyst til at omsætte politiske mål til resultater.  

Din hverdag hos os
Du skal formidle sundheds- og ældrepolitik klart, præcist og med et personligt præg, så det rammer ministerens tone og stil. Vi er ambitiøse med at skabe en tydelig og relevant kommunikation, der balancerer politik og faglighed. Den skal du som taleskriver være med til at løfte.

Herudover skal du udarbejde præsentationer i PowerPoint og tænke talerne ind i den samlede strategiske kommunikation.

Du indgår i ministeriets pressebetjening, hvor du skal deltage i arbejdet med at besvare henvendelser fra pressen, udarbejde presseberedskaber til ministeren, skrive pressemeddelelser og tilrettelægge pressemøder. Tempoet er højt, så du skal være dygtig til at administrere mange opgaver ad gangen.

Du bliver en del af presse- og kommunikationsenheden, og kommer sammen med en anden taleskriver tæt på den politiske beslutningsproces og får en vigtig rolle i at formidle ministerens politik. Du vil også få en bred kontaktflade i departementet, da talerne skrives i et tæt samspil med kolleger i departementets fagkontorer.

Din uddannelse, erfaring og personlige kvalifikationer
Du har en relevant uddannelsesmæssig baggrund inden for journalistik, kommunikation, retorik eller anden relevant samfundsfaglig eller humanistisk uddannelse. Det er vigtigt, at du har forståelse for det politiske system og er god til at samarbejde og opbygge relationer.

Vi forestiller os, at du:

 • har erfaring med taleskrivning
   
 • har en levende og skarp pen, der kan formidle fængslende historier og billeder – også på engelsk
   
 • har erfaring med PowerPoint og kan lave spændende præsentationer
   
 • har erfaring med politisk kommunikation, fx fra en anden politisk styret organisation og dygtig til at sætte dig ind i komplekse problemstillinger og formidler dem i klare budskaber
   
 • har erfaring med eller lyst til at indgå i den løbende pressebetjening
   
 • er interesseret i sundheds- og ældrepolitik.
   

Om ansættelsen
Afhængig af din uddannelsesmæssige baggrund vil ansættelse ske i henhold til gældende overenskomst mellem Finansministeriet og Akademikernes Centralorganisation eller Dansk Journalistforbund.

Stillingen er en fuldtidsstilling og stiller krav om fleksibilitet i forhold til merarbejde og skiftende arbejdstider. Du vil skulle indgå i pressevagtsordningen på linje med dine kolleger.

Kontakt os gerne  
Få mere at vide om stillingen ved at ringe til presserådgiver Cecilie Lumbye Thorup på tlf. nr. 5119 3757 eller sekretariatschef Sine Mutanu Jungersted på tlf.nr. 5074 3445.

Er du interesseret?
Klik på "søg jobbet her" og send os din ansøgning med CV og eksamensbevis. Ansættelsessamtaler forventes afholdt i uge 49 og 50. Du kan læse mere om os på www.sum.dk

Skriv venligst i din ansøgning, at du har set annoncen på Kforum

Frist: 1. december

Frist: 1. december

Info

Virksomhed
Sundheds- og Ældreministeriet
Stillingsbetegnelse
Taleskriver
Kontakt
Cecilie Lumbye Thorup
Telefon: 5119 3757
Website
Indrykningsdato
17-11-2020
Ansøgningsfrist
1. december
Adresse
Sundheds- og Ældreministeriet
Holbergsgade 6
1057 København

Yderligere info

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.