Kommunikationsmedarbejder

Statens Naturhistoriske Museum
Statens Naturhistoriske Museum
Selvstændig og kreativ kommunikationsmedarbejder til Statens Naturhistoriske Museum
Kan du dit journalistiske håndværk, har du styr på medierne i bred forstand og er det naturligt for dig at versionere dine nyheder til mange typer af platforme og kanaler, så vil vi rigtig gerne høre fra dig.
Om stillingen
Du bliver en del af museets kommunikationsafdeling, hvor vi  arbejder med marketing, web, design, kommunikation og fundraising. Vi er en lille afdeling, hvor fleksibilitet, et tæt samarbejde og en dedikeret indsats er kodeordene. Hovedformålet med afdelingen er at sikre, at kendskabet til museet og dets mange aktiviteter kommer ud til et så bredt publikum som muligt.
 
Det er museets vision at styrke forbindelsen mellem mennesker og natur. Du har derfor en stærk interesse for naturen og naturvidenskab, og forstår vigtigheden af at få kommunikeret klart om disse emner. Derfor har du også solid erfaring med formidling af kompleks viden, som du formår at omsætte til historier andre har lyst til at læse.
 
Hovedfokus kommer til at ligge inden for presse- og pr-arbejde i forbindelse med udstillinger og events, samt i synliggørelse af museets forskning og samlinger. Du skal derfor både kunne arbejde med korte deadlines og udarbejde og eksekvere presse- og kommunikationsplaner der har et længere sigte. God og dokumenteret erfaring med pressearbejde, samt et solidt netværk blandt journalister med interesse for videnskab, kultur og museer er derfor nøgleord. Får du et afslag, lader du dig ikke stoppe, men er god til at finde nye veje og vinkler til at nå målet.
 
Dine arbejdsopgaver bliver bl.a.:
  • Daglig pressehåndtering
  • Offensivt pressearbejde – øge synligheden og se muligheder i medierne
  • Udarbejde pressestrategier og presseplaner
  • Udarbejde pressemeddelelser og andre tekster
  • Styrke museets medierelationer
 
Vores forventninger
Du skal have en veludviklet kommunikationsfaglighed og være klar til at bringe den i spil i store og små opgaver. Du er omhyggelig, har overblik, følger op og kan lide at arbejde sammen med andre stærke fagligheder. Som person er du er smidig, har en stor arbejdskapacitet og skal kunne pleje dine netværk såvel internt som eksternt. Vi drømmer om en initiativrig og energisk team-player, som kommer med nye ideer og som både kan løbe selv og udvikle i samarbejde med andre.
 
Du har en relevant kommunikationsuddannelse som f.eks. cand.com. og flere års erfaring med presse og kommunikation fra en større organisation eller virksomhed, meget gerne inden for kulturverdenen.
 
Da museet er en international arbejdsplads er du velformuleret såvel mundtligt som skriftligt på både dansk og engelsk.
 
Om os
Naturhistoriske museer har aldrig haft større betydning, end de har i dag. Vores planet er beboet af millioner af levende arter. Men i dag har en enkelt art magten til at ændre livet på Jorden fundamentalt. Skal vi finde løsninger på de store udfordringer verden står over for, kan det kun ske ved at vi forandrer lokalt, samarbejder internationalt og deler den viden og de ressourcer vi i fællesskab besidder.
 
Visionen for Statens Naturhistoriske Museum er at styrke forbindelsen mellem mennesker og natur. Vi vil inspirere, engagere og give alle mulighed for at nyde, forstå og passe på naturens mangfoldighed. I de kommende år bygger vi et nyt nationalt hovedmuseum for naturhistorie der forventes at åbne for publikum i 2023. Den nye museumsbygning får beliggenhed i Botanisk Have i hjertet af København og vil rumme state-of-the art laboratorier, enestående videnskabelige samlinger, nye udstillinger, samt faciliteter til undervisning. Det er vores ambition, i løbet af de næste fire år, at ændre opfattelsen og brugen af naturhistoriske museer og herigennem styrke forbindelsen mellem mennesker og natur.
 
Løn- og ansættelsesvilkår
Ansættelse og lønindplacering sker i henhold til overenskomst for Akademikere i Staten, overenskomst for Journalister i statens tjeneste eller anden relevant overenskomst. Der vil være mulighed for forhandling af tillæg efter kvalifikationer.
 
Den ugentlige arbejdstid er gennemsnitligt 37 timer.
 
Din ansøgning
Er du interesseret i stillingen, beder vi dig sende en elektronisk ansøgning bilagt CV og dokumentation for uddannelse via Jobportalen (tryk på linket "SØG STILLINGEN" nederst i opslaget) senest den 19. august 2019.
 
Vi forventer at holde samtaler fra uge 35.
 
Universitetet ønsker at afspejle det omgivende samfund og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.
 
Stillingen er ledig til besættelse pr. 1. oktober 2019 eller snarest derefter.
 
Information og yderligere spørgsmål
Du kan læse mere om Statens Naturhistoriske Museum på www.snm.ku.dk. Yderligere spørgsmål til stillingen kan rettes til Kommunikationschef Rikke Sanderhoff Mørch på 3050 6621 eller rsm@snm.ku.dk i perioden 5. - 19. august 2019.
 

Københavns Universitet giver sine knap 10.000 medarbejdere muligheder for at udnytte deres talent fuldt ud i et ambitiøst, uformelt miljø. Vi sikrer traditionsrige og moderne rammer om uddannelser og fri forskning på højt internationalt niveau. Vi søger svar og løsninger på fælles problemer og gør ny viden tilgængelig og nyttig for andre.
Skriv venligst i din ansøgning, at du har set annoncen på Kforum

Frist: 19. august

Frist: 19. august

Info

Virksomhed
Statens Naturhistoriske Museum
Stillingsbetegnelse
Kommunikationsmedarbejder
Kontakt
Rikke Sanderhoff Mørch
rsm@snm.ku.dk
Telefon: 3050 6621
Website
Indrykningsdato
23-07-2019
Ansøgningsfrist
19. august
Adresse
Statens Naturhistoriske Museum
Øster Voldgade 5-7
1350 København K

Yderligere info

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.