Praktikant

Socialdemokratiets Folketingsgruppe
Socialdemokratiets Folketingsgruppe
Socialdemokratiets folketingsgruppe søger akademiske praktikanter

Praktikforløb helt tæt på den politiske magt

Drømmer du om en fremtid på Christiansborg eller i centraladministrationen? Og har du en god sans for politisk strategi, analyse og kommunikation? Så er du måske morgendagens politiske rådgiver og en oplagt kandidat til vores praktikprogram med en erkendtlighed på op til 18.000 kr.

 

Som legatmodtager i Socialdemokratiet står du over for et intenst semester i praktik med et væld af unikke oplevelser og erfaringer fra Christiansborgs korridorer og et netværk, som du vil have gavn af resten af din professionelle karriere. Du skal være forberedt på en stejl læringskurve og på at lære fra de bedste i branchen. Christiansborg er et sted, hvor tingene går stærkt, og hvor du finder de dygtigste mennesker inden for politisk analyse, kommunikation og strategi.

 

Der er fokus på din udvikling

Praktikforløbet bliver skræddersyet til dig og din uddannelsesprofil. Du bliver en del af sekretariatet på Christiansborg, hvor du får tilknyttet en mentor, som typisk vil være en folketingspolitiker eller en politisk rådgiver, du løbende sparrer med. For os er det vigtigt, at du under praktikforløbet får erfaringer og tilegner dig praktiske evner, som du ikke ville få på et almindeligt semester på studiet.

 

Målet med praktikantforløbet er at klæde dig godt på til en fremtidig karriere i en politisk organisation eller i den offentlige forvaltning. I løbet af din praktikperioden vil du derfor deltage i det politiske arbejde med lovgivning, mediehåndtering, politikudvikling, kampagner, kommunikation og analyse. Det kan indebære research og baggrundsmateriale i forhold til aktuelle sager, skriftlig formidling i form af notater, nyhedsbreve, debatindlæg og taleudkast. Udvikling og eksekvering af kampagner, nye kommunikationskoncepter, indhold til digitale og trykte medier. Udarbejdelse af materiale ifm. eksterne møder og besøg. Der lægges hos os vægt på, at dine opgaver er alsidige, lærerige og har relevans for din uddannelse.

 

Der er to praktikforløb årligt:

  • Forårssemestret (februar til juli, 5 mdr.)
  • Efterårssemestret (august til februar, 6 mdr.)

 

Ansøgning

Du kan allerede nu komme i betragtning til en praktikantstilling, hvis du sender en ansøgning vores vej. Den sendes elektronisk til s.praktikanter@ft.dk.
 

Skriv i emnefeltet navnet på de politikere eller den afdeling i Socialdemokratiet, du ønsker at blive tilknyttet samt hvilket semester du søger praktikstilling til (f.eks. ”Jeppe Bruus og Annette Lind, forår 2020”).

 

I foråret 2020 kan du blive tilknyttet:

 

Ansøgningen samles i én pdf indeholdende:

  • Motiveret ansøgning (beskriv gerne dine politiske interesseområder)
  • CV
  • Karakterudskrift
  • Relevante anbefalinger

Det er en forudsætning, at praktikforløbet kan meritoverføres til en relevant videregående uddannelse. Der vil være mulighed for fleksibilitet i forbindelse med eksamener og universitetsopgaver.

 

Ansøgningsfrist:

Forårssemestret 2020: 20. november 2019 (ny dato)
Efterårssemestret 2020: 1. april 2020


Ansøgninger modtages løbende, og der vil løbende blive afholdt samtaler.

 

Selvom det endnu ikke er annonceret, hvilke afdelinger eller folketingspolitikere, man kan tilknyttes i efteråret 2020, så er der allerede nu åbent for ansøgninger til denne periode.

 

For spørgsmål om praktikforløbet kontakt venligst konsulent Barbara Maria Herzog, +45 6162 4947 eller barbara.herzog@ft.dk

Skriv venligst i din ansøgning, at du har set annoncen på Kforum

Frist: 20. november

Frist: 20. november

Info

Virksomhed
Socialdemokratiets Folketingsgruppe
Stillingsbetegnelse
Praktikant
Kontakt
Barbara Maria Herzog
sbamh@ft.dk
Telefon: 61624947
Website
Indrykningsdato
05-11-2019
Ansøgningsfrist
20. november
Adresse
Socialdemokratiets Folketingsgruppe
Christiansborg, Prins Jørgens Gård 1
1218 København K

Yderligere info

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.