Taleskriver

SDU
SDU
Taleskriver og journalistisk formidler til SDU
Er du begavet med en sproglig flid og fornemmelse og kan du samtidig omsætte andres tanker til ord, så er du måske Syddansk Universitet nye taleskriver og journalistiske formidler.

Om jobbet

SDU´s ledelse deltager hvert år i mange sammenhænge, hvor det forventes, at de repræsenterer universitetet i ord og billeder. Til en nyoprettet funktion søger vi et passioneret sprogmenneske, der gennem ord kan bistå SDU´s rektor, prorektor og direktør med at levere strategiske budskaber på en klar og fængslende måde. Som taleskriver i SDU´s centrale enhed bliver du ghostwriter for universitetets øverste ledelse, og bidrager dermed til at styrke den strategiske fortælling om SDU mod vores mange interessenter. 

Vores nye taleskriver og journalistiske formidler vil have følgende opgaver som sine primære:

• Skribent for SDU´s øverste ledelse i form af fx taler, debatindlæg og
   kronikker
• Udarbejdelse af journalistiske artikler til vores 
   populærformidlingsplatform Ny Viden
• Udarbejdelse af journalistiske artikler til SDU´s intranet

Derudover vil du indgå i den øvrige opgaveløsning i afdelingen. Stillingen som taleskriver bliver nemlig en del af en nyoprettet afdeling for Presse & Formidling, der består af fem dedikerede journalister, der til dagligt refererer til SDU´s pressechef. Udover taler specifikt og ledelseskommunikation generelt beskæftiger afdelingen sig med servicering af pressen og forskningsformidling fortalt i ord og billeder.

Afdelingen er en del af den centrale kommunikationsafdeling på SDU, der servicerer organisationen bredt med web, branding, markedsføring, sociale medier, oversættelser og grafisk arbejde. Derudover samarbejder afdelingen tæt med journalister på alle vores fem fakulteter omkring den journalistiske opgave. 

Om dig

Du har en relevant uddannelsesmæssig baggrund og en god portion journalistisk erfaring. Du har en rutineret pen, som på baggrund af solid research kan bidrage med forskningsformidling digitalt og på papir. Du formår at arbejde dedikeret og selvstændigt med dine opgaver, men bidrager også aktivt til, at afdelingen kommer i mål med sine opgaver.  

Vi forestiller os, at du:

• Har erfaring med at skrive på vegne af andre 
• Har en levende og skarp pen, der kan formidle fængslende historier
   og billeder 
• Er god til at forstå strategi og politik og hurtigt at kunne sætte dig ind
   i komplekse problemstillinger og formidle dem
• Kan navigere i en politisk styret organisation, hvor du både skal kunne
   rykke hurtigt og agere tålmodigt og pragmatisk i et system med
   mange interesser

Vi ser gerne, at du har indsigt i universitetssektoren, og et godt kendskab til uddannelses- og forskningsområdet vil klart være en fordel. 

Om SDU 

Syddansk Universitet er Danmarks 3. største universitet. Som det første universitet i Danmark har vi gjort FN´s 17 verdensmål til omdrejningspunktet for alle vores aktiviteter. Vi har indført alternative optagelsesprocedurer på de fleste studier. I 2022 bliver SDU i Odense koblet fysisk sammen med det nye højteknologiske universitetshospital, OUH, hvilket er en af de største sammenkoblinger mellem teori, laboratorie og patientpleje i verden. 

Kravet om at tilpasse sig samtiden har formet SDU siden grundlæggelsen i 1966, og i dag er vi både en klassisk forsknings- og uddannelsesinstitution og et omstillingsparat, eksperimenterende universitet. 
 
Stillingen er på fuld tid. Dit arbejdssted er SDU´s campus i Odense. Stillingen er placeret i den centrale kommunikationsenhed i Fællesadministrationen med reference til pressechefen. 

Forventet tiltrædelse den 1. februar 2021 eller efter aftale. Samtaler forventes afholdt i uge 51 2020.  

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte kommunikationschef Ditte Bjerrisgaard Bundesen 2912 5809 eller presseansvarlig Bolette Marie Kjær Jørgensen 9350 7216.

Ansættelse finder sted i henhold til overenskomst mellem Finansministeriet og den relevante faglige organisation. 

Ansøgningen skal sendes elektronisk via linket "Ansøg online".

Vedhæftede filer skal være i Adobe PDF eller Word format.
 
Hvert felt i ansøgningsskemaet kan kun indeholde én fil af max. 10 Mb.
 
Vejledning i forbindelse med ansøgning findes her.

Syddansk Universitet ønsker at afspejle det omgivende samfund og opfordrer derfor alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Skriv venligst i din ansøgning, at du har set annoncen på Kforum

Frist: 6. december

Frist: 6. december

Info

Virksomhed
SDU
Stillingsbetegnelse
Taleskriver
Kontakt
Ditte Bjerrisgaard Bundesen
Telefon: 2912 5809
Website
Indrykningsdato
17-11-2020
Ansøgningsfrist
6. december
Adresse
SDU
Odense

Yderligere info

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.