Chefkonsulent

Odense Kommune
Odense Kommune
Strategisk chefkonsulent til Borgmestersekretariatet i Odense
Vil du arbejde i en stilling tæt på borgmesteren og topledelsen? Har du mod på at arbejde med at involvere og engagere byens borgere? Er du en stærk kommunikator, strategisk tænkende og vant til at planlægge og afholde større arrangementer? Og trives du med høj intensitet og en stor grad af ansvar? Så er det sandsynligvis dig, vi søger til Borgmestersekretariat & Borgerinddragelse i Odense Kommune.

Som landets tredje største by har Odense et stort fællesskab med mange forskellige stemmer. Odense Byråd har en stor ambition om at skabe de bedste rammer for en demokratisk samtale, hvor alle – uanset køn, alder, social status eller etnicitet – har mulighed for at komme til orde, og hvor der bliver lyttet til forskellige opfattelser og meninger.

Derfor besluttede byrådet, at den demokratiske samtale skal være et unikt særkende i den måde, som byens udvikling tilgås. Det skal være en fælles og ny metode til at skabe inddragelse af Odenses borgere og gennemsyre kommunens udvikling af nye strategier og politiske tiltag. Senest er det kommet til udtryk i aftalen ’Et trygt og sikkert fundament for vores fælles velfærd’, hvor forligspartierne har besluttet, at byens borgere i endnu højere grad skal inddrages i, hvordan velfærden tilrettelægges i Odense. Konkret betyder det, at de fysiske rammer skal udvikles i tæt dialog mellem politikere og alt fra institutions- og skolebestyrelser, elevråd, foreningsliv, ældre beboere, pårørende til borgerne i byens lokalområder osv.

Ambitionsniveauet er med andre ord højt, og Odense Kommune skal turde at gå helt nye veje for at inddrage og engagere byens borgere i demokratiske samtaler, hvor et bredest muligt udsnit af byen involveres – også grupper, der normalt ikke deltager i for eksempel almindelige borgermøder.

Opgaven er fortsat ny, og der er derfor mulighed for selv at udforme og definere stillingen, både på det strategiske og operationelle niveau. Rammerne er vidde, og hvis du har lysten og modet, kan du få lov til at sætte et afgørende præg på den demokratiske udvikling i Odense.

Om stillingen
Du bliver en del af et mindre, stærkt team omkring borgmesteren, hvis primære opgave er at betjene og understøtte borgmesteren, arbejde og rådgive om borgerinddragelse samt drive kommunens frivillighedsindsats. Opgaverne er spændende og fulde af variation, og det er mere reglen end undtagelsen, at hverdagen har høj intensitet med mange skiftende sager og dagsordener.

Som tæt sparringspartner for borgmesteren og topledelsen i Borgmesterforvaltningen skal du være i stand til selvstændigt at drive forskellige indsatser, rådgive om dem og varetage forskelligartede kommunikationsopgaver. Vi forventer, at du har erfaring med at planlægge og effektuere større arrangementer og ikke mindst sikre god kommunikation og involvering omkring dem. Du er i stand til at målrette kommunikation og information til relevante målgrupper og designe inddragelsesprocesser. 

Du vil særligt komme til at arbejde med kontorets mange udadvendte aktiviteter. Det kan blandt andet være i forbindelse med udviklingen af en lokal klimahandlingsplan eller i arbejdet med velfærd. Konkret vil dine arbejdsopgaver bestå i at bidrage til konceptudvikling og idegenerering i forbindelse med strategiske projekter. Du vil skulle sikre den rette involvering på rette tidspunkt, stå for den løbende kommunikation til og med borgere, foreninger mv. samt planlægge og eksekvere borgermøder – det være sig fysiske eller digitale.

Det er vigtigt, at du er en god kommunikator – både i skrift og tale, men du skal også have blik for kommunikationens mange digitale muligheder. Samtidig skal du sætte høje kvalitetsmæssige krav til dig selv og dine resultater, og du skal have lyst til at bidrage til kontorets sociale kapital og stærke holdånd.

Om dig

 • Du har en relevant samfundsfaglig eller kommunikationsrettet uddannelse (f.eks. statskundskab, sociologi, antropologi, organisationspsykologi, journalist eller anden relevant kommunikationsuddannelse og lignende).

 • Du har lyst til at tænke nyt i forhold til samarbejdet med eksterne aktører.

 • Du har erfaring med at arbejde målgruppeorienteret, udvikle koncepter baseret på egnede metodiske modeller og efterfølgende eksekvere.

 • Du har solide kommunikative kompetencer både i skrift og tale og har eventuelt erfaring med kommunikationskampagner og brug af digitale medier.

 • Du er resultatorienteret og strategisk tænkende i forhold til at se muligheder af strategisk karakter.

 • Du er vant til at arbejde i et højt tempo, er fleksibel i forhold til arbejdstid og kan fastholde et godt humør, selv når der er pres på.

 • Du kan bidrage til kontorets gode, uformelle omgangstone.

Vi tilbyder

 • En spændende stilling som tæt sparringspartner for borgmesteren og topledelsen i Borgmesterforvaltningen.

 • En chance for at præge den strategiske tænkning og udvikling i Odense Kommune.

 • Muligheden for at være med til at indfri Odense Byråds ambition om at gøre den demokratiske samtale til et unikt særkende for byen ved at tænke nyt i forhold til samarbejdet med eksterne aktører.

 • Muligheden for at afprøve dig selv og din faglighed i komplekse og krævende opgaver.

 • At blive en del af et dynamisk hold omkring borgmesteren og topledelsen.

Løn- og ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til gældende overenskomst mellem KL og den forhandlingsberettigede organisation. Stillingen er placeret i Borgmestersekretariat & Borgerinddragelse i afdelingen Transformation & Organisation i Borgmesterforvaltningen.

Vil du vide mere?
Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte konsulent i Borgmestersekretariat & Borgerinddragelse Nanna Bak Lauridsen på 2477 6786.

Det praktiske
Der er ansøgningsfrist fredag den 27. november 2020, og ansættelsessamtaler forventes gennemført onsdag den 2. december 2020. Vær derfor opmærksom på, at der vil blive indkaldt til samtaler med kort varsel. I forbindelse med samtalen vil du blive bedt om at gennemføre en personprofil og en case, ligesom der også kan afholdes en 2. samtalerunde, hvis ansættelsesudvalget vurderer, at der er behov for dette.

Skriv venligst i din ansøgning, at du har set annoncen på Kforum

Frist: 27. november

Frist: 27. november

Info

Virksomhed
Odense Kommune
Stillingsbetegnelse
Chefkonsulent
Kontakt
Nanna Bak Lauridsen
Telefon: 2477 6786
Website
Indrykningsdato
16-11-2020
Ansøgningsfrist
27. november
Adresse
Odense Kommune
Odense

Yderligere info

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.