Presse- og kommunikationschef

Kriminalforsorgen
Kriminalforsorgen
Presse- og kommunikationschef til kriminalforsorgen
Kriminalforsorgen er en organisation i forandring. Vi ønsker at øge omverdenens kendskab til vores arbejde og styrke den interne kommunikationen til de 4.500 medarbejdere i vores koncern. Vi søger nu en ny presse- og kommunikationschef til at lede vores presse- og kommunikationsenhed.

Som en del af Justitsministeriets koncern indgår kriminalforsorgen i straffesagskæden. Hver dag bidrager vi til, at Danmark er trygt og sikkert ved at fuldbyrde de domme, som domstolene fastsætter. 

Kriminalforsorgens arbejde er genstand for betydelig offentlig og politisk opmærksomhed, og vores chefer og direktører stiller jævnligt op i tv, radio og skrevne medier. Som presse- og kommunikationschef skal du derfor først og fremmest kunne sikre en professional presserådgivning, så kriminalforsorgen kommer ud med de gode historier og fortæller om den kritiske opgave, vi løser for samfundet. Men du skal også sikre den røde tråd i SoMe-kommunikationen og bidrage til, at den interne kommunikation fungerer i både direktoratet og i vores mange institutioner rundt omkring i landet, så chefer og medarbejdere på alle niveauer er velinformerede om vores opgave, ansvar og rolle. 

Dine opgaver og ansvarsområder
Du vil med reference til chefen for Koncernledelsessekretariatet få til opgave at lede presse- og kommunikationsenheden, som er en del af Koncernledelsessekretariat, og som består af fem kompetente medarbejdere.

I det daglige vil du have ansvaret for rådgivningen af særligt kriminalforsorgens øverste direktør og den øvrige koncernledelse, ligesom du skal lede det langsigtede strategiske arbejde med at åbne kriminalforsorgen for omverdenen, så offentlighedens kendskab til vores organisation og de opgaver, vi løser, øges.

Som presse- og kommunikationschef skal du derfor kunne sikre et godt og konstruktivt samarbejde med medier og produktionsselskaber om både daglige pressehenvendelser og større medieproduktioner. Men jobbet kræver også, at du formår at inddrage vores koncernledelse og institutioner i arbejdet med at tilrettelægge og prioritere de mange henvendelser, vi får fra medier og produktionsselskaber. 

Du skal desuden have et skarpt blik for de sociale medier, da det er en væsentlig del af opgaven at styrke den fortsatte udvikling af kriminalforsorgens arbejde med bl.a. Linkedin, Facebook, youtube, twitter og Instagram. 

Endelig er det vigtigt, at du kan videreudvikle arbejdet med den strategiske ledelseskommunikation til kriminalforsorgens 4.500 medarbejdere. Du skal derfor have fornemmelse for, hvordan man bedst kommunikerer nye tiltag og styrker dialogen på tværs af medarbejdergrupper og de fire geografiske områder i kriminalforsorgen. 

Vi tilbyder

  • Et spændende og udfordrende job med stort fokus på udvikling af dine faglige kompetencer og din ledelsesprofil, så du efter nogle år er rustet til at tage næste skridt i din karriere. 

  • At få ansvar for ekstern og intern kommunikationen i en politisk styret organisation midt i en stor forandringsproces, hvor du kan gøre en forskel.

  • En unik erfaring med de processer og beslutninger, som ligger bag driften og ledelsen af en stor statslig driftsorganisation.

  • En arbejdsplads med fokus på et godt arbejdsmiljø og med dygtige kolleger lige ved vandet i København K.

Om dig
Du har en relevant uddannelsesmæssig baggrund som f.eks. journalist eller indenfor kommunikationsfaget. Herudover lægger vi vægt på, at du: 

  • Kan give professional presserådgivning til kriminalforsorgens direktør og koncernledelse.

  • Kan varetage den daglige personaleledelse af kommunikationsenhedens fem medarbejdere og i den forbindelse særligt understøtte medarbejdernes udvikling.

  • Kan tænke kommunikation strategisk og langsigtet med anvendelse af tv, radio, aviser, sociale medier m.m. 

  • Kan udvikle og styrke den interne kommunikation til kriminalforsorgens 4.500 medarbejdere.

  • Har forståelse for at arbejde i politisk organisation, hvor du skal kunne koordinere med eksterne samarbejdspartnere og den faglige linjeorganisation.

  • Er klar på en arbejdsdag, der kan være uforudsigelig, og som stiller krav til din fleksibilitet. 

Det er en fordel, hvis du har erfaring fra arbejdet i et departement eller en styrelse. Det er ikke et krav, at du allerede har ledelseserfaring.

Løn og ansættelsesforhold
Ansættelse og aflønning sker i henhold til gældende overenskomst med indplacering som chefkonsulent med personaleledelse. Der vil herudover kunne aftales tillæg afhængig af erfaring og kvalifikationer. 

Stillingen er en fuldtidsstilling med en gennemsnitlig arbejdstid på 37 timer om ugen.
Ansættelsesområdet er direktoratet for kriminalforsorgen, som er beliggende på Strandgade 100, 1401 København K. Du vil referere til chefen for Koncernledelsessekretariatet Rune Nørr. 

Hvis du vil arbejde med os, er det en forudsætning, at du kan sikkerhedsgodkendes, ligesom du skal kunne opretholde sikkerhedsgodkendelsen gennem hele din ansættelse.

Hvis du indkaldes til samtale, skal du medbringe identifikation f.eks. pas eller kørekort.

Stillingen forventes besat 1. februar 2022. 

Ansøgning 
Stillingen søges elektronisk via linket ”Søg jobbet her”.

Ansøgning, CV og dokumentation for uddannelse samt andet relevant materiale skal være modtaget i rekrutteringssystemet senest 9. december 2021. 

Vi forventer at indkalde til samtaler i uge 50.

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte sekretariatschef Rune Nørr på 72 55 41 02.

Alle interesserede uanset personlig baggrund opfordres til at søge.

Skriv venligst i din ansøgning, at du har set annoncen på Kforum

Frist: 9. december

Frist: 9. december

Info

Virksomhed
Kriminalforsorgen
Stillingsbetegnelse
Presse- og kommunikationschef
Kontakt
Rune Nørr
rune.norr@krfo.dk
Telefon: 7255 4102
Website
Indrykningsdato
18-11-2021
Ansøgningsfrist
9. december
Adresse
Kriminalforsorgen
Strandgade 100
1401 København K

Yderligere info

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.