Pressekonsulenter

Københavns Kommune
Københavns Kommune
Pressekonsulenter til Teknik- og Miljøforvaltningen
Presseteamet i Teknik- og Miljøforvaltningen er på udkig efter nye kollegaer med lyst til at blive en del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab.
Teknik- og Miljøforvaltningen arbejder i disse år målrettet på at blive bedre til at lytte til og inddrage københavnere, virksomheder og andre interessenter, når vi sammen med vores politiske udvalg og borgmesteren udvikler hovedstaden. I det arbejde spiller forvaltningens presseteam en nøglerolle.
 
Lige nu mangler vi to fastansatte kollegaer, og så skal vi frem til udgangen af 2021 bruge en ekstra kollega ansat i en midlertidig stilling. Vil du være en del af holdet, skal du evne at skabe overskrifter, når Teknik- og Miljøudvalget træffer beslutninger, der bringer os nærmere på målet om at skabe verdens bedste cykelby, blive den første CO2-neutrale hovedstad eller forberede byen på klimaforandringerne. Herudover skal du kunne formidle vores store arbejde med at sikre en ren by, skabe god trafiksikkerhed og fremkommelighed gennem en effektiv parkeringskontrol samt vores styrkede fokus på at levere en god service til virksomheder og københavnere.
 
Mediernes interesse for området er stort, og derfor fylder håndteringen af henvendelser fra journalister meget. Du skal derfor have en god forståelse for mediernes behov og samtidig mestre at skabe gode og tillidsfulde relationer til forvaltningens afdelinger, der skal bidrage til besvarelsen af de mange henvendelser. Vores ambition er at sige tingene, som de er og på en måde, der er til at forstå. Derfor står vi som forvaltning også ved vores fejl og potentiale for forbedringer, hvis journalisten er budbringer på en berettiget kritik.
 
Teamet består af fem medarbejdere, der arbejder med presse for både borgmester og forvaltning. Det er ledelsesmæssigt forankret på rådhuset tæt på borgmester og direktion. Men meget af din tid vil du bruge tæt på forvaltningens afdelinger for at understøtte deres dialog med medierne. Du får som udgangspunkt ansvar for et afgrænset område, men i teamet tager vi fra for hinanden, når der er behov for det i forbindelse med ferie og travlhed. Pasningen af pressetelefon og -mail går på skift i teamet, og du bliver også en del af vagtordningen uden for normal arbejdstid.  
 
 
Det gør vi os af forestillinger om dig
 
  • Du er proaktiv og har næse for de gode historier, og du kan få journalister til at interessere sig for dem
  • Du kan formidle selv komplekse og tekniske problemstillinger på en vedkommende måde
  • Du har forståelse for mediernes døgnrytme og journalisternes behov
  • Du har en stor kærlighed til København på grund af byens fokus på miljø, klima og ønsket om at udligne forskellene mellem de velstillede og udsatte boligområder
  • Du har erfaring fra nyhedsredaktion og gerne fra en lignende stilling i en politisk ledet organisation
 
Det kan vi tilbyde dig
 
  • Du bliver en del af et fællesskab i rådhussekretariatet med mange fagligheder og et fælles mål om at gøre København til en bedre by at bo i
  • Et socialt fællesskab, der drejer sig om andet og mere end arbejde
  • Erfaring med pressearbejde fra en af Danmarks mest medieomtalte kommunale forvaltninger
 
Yderligere oplysninger

Du kan få yderligere oplysninger om stillingen ved at kontakte konstitueret sekretariatschef Morten Rixen på 5168 0619.
 
Søg via nedenstående link senest søndag den 25. oktober 2020 

Vi forventer at gennemføre samtaler i uge 44.
 
 
Om Teknik- og Miljøforvaltningen

Forvaltningen varetager myndighedsopgaver og servicerer borgere og erhvervsliv, blandt andet inden for miljøområdet, lokalplanlægning, byfornyelse, byggesagsbehandling og trafikområdet. Desuden er det Teknik- og Miljøforvaltningen, der står for renholdelse, vedligeholdelse og udvikling af byens veje og parker, foretager parkeringskontrol og driver de københavnske kirkegårde. Vi beskæftiger ca. 2.050 medarbejdere og administrerer et bruttobudget på knap 3 mia. kr. 
Skriv venligst i din ansøgning, at du har set annoncen på Kforum

Frist: 25. oktober

Frist: 25. oktober

Info

Virksomhed
Københavns Kommune
Stillingsbetegnelse
Pressekonsulenter
Kontakt
Morten Rixen på 
Telefon: 5168 0619
Website
Indrykningsdato
07-10-2020
Ansøgningsfrist
25. oktober
Adresse
Københavns Kommune
Rådhuspladsen 1
1550 København K

Yderligere info

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.