Pressekonsulent

Københavns Kommune
Københavns Kommune
Pressekonsulent til Københavns Rådhus
Brænder du for at fortælle historier om København – om visionerne for byens udvikling, den grønne dagsorden og rollen som Danmarks hovedstad? Kan du håndtere den store pressebevågenhed, der naturligt er på landets største kommune? Og har du mod på at spille med, når vi fører vores større kommunikationsindsatser ud i livet?

Så er du måske vores nye kollega i Koncernkommunikation i Københavns Kommunes Økonomiforvaltning.

København står midt i en historisk udvikling med flere tusinde nye københavnerne om året, som rummer mange muligheder og også dilemmaer for byen. Og samtidig arbejdes der også på de indre linjer for at sikre en stadig mere velsmurt kommune.

Begge dele kaster en masse spændende opgaver af til os i Koncernkommunikation. En af vores dygtige kolleger er headhuntet til et nyt spændende job, og derfor mangler vi lige nu en skarp og engageret pressekonsulent, som vil med ombord i vores stærke, faglige fællesskab på Rådhuset.

Økonomiforvaltningen har blandt andet ansvar for Københavns byudvikling, infrastruktur og kollektive trafik, erhvervs- og vækstpolitik, København som sikker by, kommunens budgetter, ejendomme og nybyggerier, digitalisering samt større begivenheder som fx Tour de France.

Om jobbet
Du vil i hverdagen blive en del af Kommunikationsteamet, hvor du sammen med dine teamkollegaer skal drive forvaltningens proaktive og reaktive pressearbejde i tæt samarbejde med overborgmesterens presseteam. Du vil fra tid til anden også skulle give en hånd med i udviklingen og eksekveringen af vores større kommunikationsstrategiske satsninger.

Dit job i Koncernkommunikation vil blandt andet bestå i at

 • Udarbejde oplæg til proaktive pressehistorier og formidle dem til landsdækkende og lokale medier – og gerne også omsætte dem på sociale medier

 • Håndtere og rådgive organisationen om løbende pressehenvendelser fra danske og internationale medier samt udarbejde interviewforberedelser, beredskaber med mere – ofte med korte deadlines

 • Folde pressehistorierne ud på sociale medier med nye vinkler, infografikker, film med mere i samarbejde med kollegaer i bl.a. vores grafiske team

 • Omsætte kommunikationsstrategier for større eksterne og interne projekter – lige fra dialog med københavnerne over events til organisatoriske forandringer – og også løbe med de mindre kommunikationsbolde, som lander hos os.

 • Du vil indgå i vores pressetelefon-vagtplan, og du skal derfor også være indstillet på at være fleksibel og kunne arbejde på skæve tidspunkter

Om dig

Vi ser gerne, at du

 • har en relevant videregående uddannelse inden for fx journalistik, kommunikation eller retorik 

 • har flere års erfaring med presse og gerne kommunikation fra en større politisk organisation

 • kan skrive skarpe pressehistorier og nyheder, så vinkel og budskaber står klart – og også er dygtig til at få historierne ud i verden

 • er vant til at arbejde med presse- og/eller kommunikationsstrategier og ikke mindst eksekvere dem i praksis 

 • er god til at samarbejde med mange slags fagligheder og udstyret med god organisationsforståelse

 • arbejder systematisk og overholder deadlines

 • trives med både drift- og udviklingsopgaver og synes det er sjovt og kan bevare roen, når tingene går stærkt

 • er engageret, har god energi og spiller ind i teamets fællesskab

Om os
Koncernkommunikation består af to teams, KK Design og Team Kommunikation, som på tværs af fagligheder arbejder med professionel og effektiv kommunikation. Vi sætter barren højt i vores arbejde, så vi kan skabe mest mulig værdi for vores organisation og for københavnerne – ofte også i samarbejde med kolleger i andre forvaltninger og eksterne aktører.

Og så er det selvfølgelig vigtigt for os at have et godt og respektfuldt arbejdsmiljø, hvor man hjælper hinanden, har en god omgangstone og med plads til også at have det sjovt, mens vi arbejder.  

Ansættelsesvilkår
Vi glæder os til at få en ny kollega ombord senest den 1. november 2021. Stillingen er på fuld tid med løn, pension og ansættelse i henhold til gældende overenskomst og kvalifikationer.

Kontakt 
Hvis du vil vide mere om jobbet, er du velkommen til at kontakte kommunikationschef Amanda Justesen på 2947 8526 eller teamleder Ulrich Harre 2486 5023.  

Sammen med din ansøgning beder vi dig vedhæfte dit CV. 

Søg via nedenstående link senest onsdag den 22. september 2021

Skriv venligst i din ansøgning, at du har set annoncen på Kforum

Frist: 22. september

Frist: 22. september

Info

Virksomhed
Københavns Kommune
Stillingsbetegnelse
Pressekonsulent
Kontakt
Amanda Justesen
Telefon: 2947 8526
Website
Indrykningsdato
08-09-2021
Ansøgningsfrist
22. september
Adresse
Københavns Kommune
København

Yderligere info

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.