Pressechef til Børne- og Ungdomsforvaltningen

Københavns Kommune
Københavns Kommune
Pressechef til Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune
Vi søger en pressechef til Børne- og Ungdomsforvaltningen i København, Danmarks største forvaltning med godt 18.000 ansatte, og med ansvaret for skoler, dagtilbud, sundhedspleje og fritids- og ungdomsklubber til byens mange tusinde børn.

Vores tidligere pressechef er blevet headhuntet til et andet spændende job, så derfor har vi brug en ny kollega, som kan hjælpe os i en travl tid med kommunalvalg og ny valgperiode.

Om stillingen
Som pressechef vil du indgå i et presseteam på to personer, hvor I er fælles om at dække det samlede pressearbejde for borgmester, politisk udvalg og forvaltning.

Vi lægger vægt på, at du både selv kan sætte dig til tasterne i det daglige pressearbejde og være rådgiver for borgmester, direktion og resten af forvaltningen. Du kan ubesværet gennemskue en politisk og/eller mediedagsorden og har et skarpt blik for, hvornår borgmesteren og forvaltningen kan gå ind i en aktuel debat. Arbejdsdagen består af såvel reaktive som proaktive opgaver, og det er vigtigt at bevare roen, når travlheden er størst. Mediernes korte deadlines er et dagligt arbejdsvilkår, men det må ikke påvirke de høje krav til præcise og korrekte oplysninger til offentligheden.

Du skal være en driftssikker rådgiver for både topledelsen og vores skoleledere, klyngeledere og områdeledelser, hvad enten det drejer sig om at skære en god historie til, eller hjælpe med at håndtere en kritisk situation.  

Du skal bidrage til, at pressearbejdet indgår som en naturlig del af forvaltningens strategiske kommunikation, SoMe, eksterne kampagner, digitale initiativer m.m.

Din profil 
Vi ser gerne, at vores nye pressechef har erfaring fra pressearbejde i en større organisation, har arbejdet med praktisk journalistik, og kender til mediernes arbejdsform. Du kan tænke strategisk, har politisk tæft og blik for potentiale og udfordringer i en stor og kompleks organisation.  

Det vil også være en fordel, hvis du har arbejdet i en politisk ledet organisation og har kendskab til krisekommunikation. Du skal kunne rådgive klogt, når bølgerne går højt, og du skal evne både at sætte mål og prioritere opgaverne, så historierne bliver til virkelighed.  

Du har en stor arbejdskapacitet, du er ambitiøs og initiativrig omkring dit arbejde, og du arbejder struktureret og resultatorienteret. Du er idérig og ser mulighederne for at skabe den gode, proaktive historie ved at være godt inde i stoffet og de politiske dagsordener.

Du har et indgående kendskab til nyhedsformidling, så du ser og forfølger mulighederne i en historie på tværs af platforme. Det gælder også de lokale medier i København, som er en vigtig kanal til borgerne. Du forstår, hvordan de sociale medier virker, og hvordan de kan bruges til at sætte en dagsorden.  

Du har et stærkt journalistisk netværk og er imødekommende og direkte, når medierne henvender sig. Og du kan fremvise dokumenterede resultater af dit arbejde.  

Du er en person, der prioriterer respektfuldt og konstruktivt samarbejde med ledere og kollegaer, når du søger viden om en historie. I er på samme hold.  

Løn- og ansættelsesvilkår
Dine løn- og ansættelsesforhold bliver fastsat i henhold til gældende overenskomst og løn er efter aftale med den forhandlingsberettigede organisation.
Stillingen ønskes besat den 1. november 2021 og gerne før. Ansættelsessted er på Københavns Rådhus.

Yderligere oplysninger
Stillingen som pressechef er forankret i Borgmesterstaben, der har ansvar for pressehåndtering, sagsbehandling, kalenderstyring, mødeforberedelse og andre administrative opgaver. Borgmesterstaben består af i alt otte medarbejdere, foruden stabschefen.

Borgmesterstaben er en del af Børne- og Ungdomsforvaltningens Ledelsessekretariat, der har det samlede ansvar for at betjene borgmester, politisk udvalg og direktion. Sekretariatet er det samlede bindeled mellem topledelsen, forvaltningen og de mange skoler og institutioner. Sekretariatet består af i alt 25 dygtige og dedikerede medarbejdere, der alle beskæftiger sig med politiker- og direktionsbetjening i bred forstand. Tonen er i sekretariatet er uhøjtidelig, og vi har stærke faglige miljøer med daglig sparring på tværs.

Du kan læse mere om Børne- og Ungdomsforvaltningen her.

Vil du vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte konstitueret stabschef Ellen Marie Vestager Riis mobil 3059 5770 eller presserådgiver Jørgen Bredvig Skadhede på 5194 7321.

Søg via nedenstående link senest tirsdag den 21. september 2021
Vi forventer at holde første runde af ansættelsessamtaler den 23.-24. september og en eventuel anden runde mandag den 27. september.

Skriv venligst i din ansøgning, at du har set annoncen på Kforum

Frist: 21. september

Frist: 21. september

Info

Virksomhed
Københavns Kommune
Stillingsbetegnelse
Pressechef til Børne- og Ungdomsforvaltningen
Kontakt
Ellen Marie Vestager Riis
Telefon: 3059 5770
Website
Indrykningsdato
06-09-2021
Ansøgningsfrist
21. september
Adresse
Københavns Kommune
København

Yderligere info

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.