Presse- og kommunikationskonsulent

Københavns Kommune
Københavns Kommune
Presse- og kommunikationskonsulent til Københavns Rådhus
Brænder du for at fortælle historierne om København – om visionerne for byens udvikling, den grønne dagsorden og rollen som Danmarks hovedstad? Og kan du også lave skarpe strategier for større kommunikationsindsatser – både internt og eksternt rettet – og føre dem ud i livet?
Så er du måske vores nye kollega i Koncernkommunikation i Københavns Kommunes Økonomiforvaltning.
 
København står midt i en historisk udvikling med op mod 10.000 nye københavnerne om året, som rummer mange muligheder og også dilemmaer for byen. Og samtidig arbejdes der også på de indre linjer for at sikre en stadig mere velsmurt kommune.
 
Begge dele kaster en masse spændende opgaver af til os i Koncernkommunikation, og lige nu mangler vi en dygtig, engageret presse- og kommunikationskonsulent, som vil med ombord i vores stærke, faglige fællesskab på Rådhuset.
 
Økonomiforvaltningen har blandt andet ansvar for Københavns byudvikling, infrastruktur og kollektive trafik, erhvervs- og vækstpolitik, København som sikker by, kommunens budgetter, ejendomme og nybyggerier, digitalisering samt større begivenheder som fx Tour de France. Aktuelt fylder også håndtering af COVID-19 situationen. Vores kommunikation spænder derfor bredt og retter sig mod mange målgrupper.
 
Om jobbet

Du vil blive del af vores Team Kommunikation, hvor du får ansvar for egne opgaver – selvfølgelig i et tæt samspil med kommunikationskollegerne, fagpersoner på rådhuset og i forvaltningens fire koncernenheder og ofte også overborgmesterens presseteam.
 
Jobbet vil være cirka fifty-fifty fordelt mellem 1) pressearbejde og 2) bredt strategisk kommunikationsarbejde, alt efter hvad der fylder hos os. Du skal være lige interesseret i begge spor.
 
Dine opgaver vil blandt andet bestå i at:
 
 • Udarbejde proaktive pressehistorier og formidle dem til landsdækkende og lokale medier – og gerne også omsætte dem på sociale medier
 • Håndtere og rådgive organisationen om løbende pressehenvendelser fra danske og internationale medier samt udarbejde interviewforberedelser, beredskaber m.m. – ofte med korte deadlines
 • Udarbejde og omsætte kommunikationsstrategier for større eksterne og interne projekter – lige fra dialog med københavnerne over events til organisatoriske forandringer – og også løbe med de mindre kommunikationsbolde, som lander hos os
 • Være med til at nytænke vores kommunikation, så vi holder os på tæerne
 • Du vil indgå i vores pressetelefon-vagtplan, og du skal derfor også være indstillet på at være fleksibel og kunne arbejde på skæve tidspunkter.
 
Om dig

Vi ser gerne, at du  
 
 • har en relevant videregående uddannelse inden for fx journalistik, kommunikation eller retorik 
 • har minimum et par års erfaring med presse og kommunikation fra en større politisk organisation
 • interesserer dig bredt for strategisk kommunikation – uanset om det er eksternt eller internt rettet
 • kan skrive skarpe pressehistorier og nyheder, så vinkel og budskaber står klart – og også er sej til at få historierne ud i verden
 • er vant til at udarbejde kommunikationsstrategier og ikke mindst eksekvere dem i praksis 
 • er god til at samarbejde med mange slags fagligheder og udstyret med god organisationsforståelse
 • arbejder systematisk og overholder deadlines
 • trives med både drift- og udviklingsopgaver – og synes det er sjovt og kan bevare roen, når tingene går stærkt
 • er engageret og spreder god energi omkring dig
 
Om os

Koncernkommunikation består af to teams, KK Design og Team Kommunikation, som på tværs af fagligheder arbejder med professionel og effektiv kommunikation. Vi sætter barren højt i vores arbejde, så vi kan skabe mest mulig værdi for vores organisation og for københavnerne – ofte også i samarbejde med kolleger i andre forvaltninger og eksterne aktører. Og så er det selvfølgelig vigtigt for os at have et godt og respektfuldt arbejdsmiljø, hvor man hjælper hinanden, har en god omgangstone og med plads til også at have det sjovt, mens vi arbejder.  
 
Ansættelsesvilkår

Vi glæder os til at få en ny kollega ombord senest 1. februar 2021. Stillingen er fuld tid med løn, pension og ansættelse i henhold til gældende overenskomst og kvalifikationer.
 
Kontakt 

Hvis du vil vide mere om jobbet, er du velkommen til at kontakte kommunikationschef Amanda Justesen på 2947 8526 eller pressekonsulent Rasmus Meldgaard på 2057 3862.  
 
Søg via nedenstående link senest tirsdag den 1. december 2020  
Skriv venligst i din ansøgning, at du har set annoncen på Kforum

Frist: 1. december

Frist: 1. december

Info

Virksomhed
Københavns Kommune
Stillingsbetegnelse
Presse- og kommunikationskonsulent
Kontakt
Amanda Justesen
Telefon: 2947 8526
Website
Indrykningsdato
17-11-2020
Ansøgningsfrist
1. december
Adresse
Københavns Kommune
Rådhuspladsen 1
1550 København

Yderligere info

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.