Journalist

Københavns Kommune
Københavns Kommune
Erfaren journalist og pressehaj til Københavns børn og unge
Hvis du søger et spændende og meningsfuldt job, der gør en forskel for byens børn og unge – deres forældre, lærere og pædagoger, så er det her jobbet for dig.
  • Er du journalist eller presserådgiver, og interesserer du dig for politik?

  • Har du erfaring fra arbejdet på en journalistisk redaktion og også gerne i en presseafdeling?

  • Kan du rådgive borgmester, direktion, skoleledere og faglige chefer om mediernes henvendelser?

  • Har du erfaring med sociale medier – også gerne produktion af foto og video?

  • Har du et stort fagligt og personligt engagement og lyst til både at håndtere både møg-sagen og pitche de gode historier om alt det spændende, der sker i BUF, til landsdækkende og lokale medier?

  • Vil du arbejde i et lille, tæt team, hvor vi deler al vores viden, hjælpes ad og fejrer hinandens succeser?

Så er du måske vores nye pressekonsulent i Børne- og Ungdomsforvaltningen på Københavns Rådhus.

Børne- og Ungdomsforvaltningen i København (BUF) er til for hovedstadens 110.000 børn og unge = 10 % af Danmarks fremtid. Det er i al beskedenhed landets største forvaltning med ca. 20.000 ansatte, så vi spiser hvert år ca. 40 % af Københavns Kommunes budget.

Vi driver 73 folkeskoler og specialskoler, omkring 400 vuggestuer og børnehaver, foruden fritidstilbud, ungeklubber, skoletandpleje, sundhedspleje, mm. Vi har en sej analyseenhed og et hav af skarpe fagfolk, som altid er klar til at hjælpe, når vi fra presseteamet rækker ud, og vi er propfulde af gode historier, der bare venter på at blive fortalt.

Vi står også med nogle af samfundets helt store udfordringer: Rekruttering af pædagoger og lærere, den svære inklusion af børn og unge med særlige behov, den stigende mistrivsel og unge, der falder ud af skolesystemet. Kritiske historier går vi i møde med åbenhed, og vi gør os umage for at passe godt på forvaltningens ansatte, så de kan tage sig godt af byens børn og unge.

Som pressekonsulent udgør du sammen med pressechefen et presseteam på to personer, hvor I er fælles om at dække det samlede pressearbejde for borgmester, politisk udvalg og forvaltning. Mediernes korte deadlines er et dagligt arbejdsvilkår, men det må ikke påvirke de høje krav til præcise og korrekte oplysninger til offentligheden.

Vi kan tilbyde en varieret hverdag, for i presseteamet får vi fingrene i alt fra arbejdsmiljø i vuggestuer og byggeriet af en hel stribe nye skoler, til politikernes budgetforhandlinger og strategiske beslutninger og modtagelsen af børn og unge fra Ukraine.

Hos os får du ansvar for egne opgaver og bliver en del af Borgmesterteamet på Københavns Rådhus tæt på både borgmester og direktionen. Men vi er til for hele forvaltningen og sætter en ære i at hjælpe alle, der har brug for vores råd og assistance. Tonen er uformel, og tempoet og humøret er højt.

Opgaverne inkluderer: Pitch af historier til nationale og lokale medier, besvarelse af pressetelefonen, rådgivning af ledelse og fagfolk om presse og so-me, produktion af webhistorier, debatindlæg og opslag til sociale medier – gerne video og foto – og en sjælden gang imellem skriver vi også en pressemeddelelse.

Vilkår
Dine løn- og ansættelsesforhold bliver fastsat i henhold til gældende overenskomst og løn er efter aftale med den forhandlingsberettigede organisation. Du får et tillæg for de dage, hvor du har pressetelefonen udenfor normal arbejdstid.

Tiltrædelse den 8. august 2022.
Ansættelsessted er på Københavns Rådhus.

Yderligere oplysninger
Borgmesterteamet er en del af Børne- og Ungdomsforvaltningens Ledelsessekretariat, der har det samlede ansvar for at betjene politisk udvalg, borgmester og direktion. Vi er bindeleddet mellem den politiske og administrative topledelse og den øvrige forvaltning.

Ledelsessekretariatet består af 25 dygtige og dedikerede medarbejdere, der alle beskæftiger sig med politiker- og direktionsbetjening i bred forstand. Vi er et socialt arbejdsfællesskab med fredagsmorgenmad, fælles frokost, fleksible arbejdstider og mulighed for at arbejde hjemmefra. Tonen i sekretariatet er uformel, og vi har stærke faglige miljøer med daglig sparring på tværs – og alle bidrager til at skabe et godt arbejdsmiljø.

Du kan læse mere om Børne- og Ungdomsforvaltningen på www.kk.dk/buf.

Vil du vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte pressechef Janni Brixen 5133 6860 eller leder af Borgmesterteamet Ellen Marie Vestager Riis på 3059 5770.

Søg via linket inden mandag den 30. maj 2022
Første runde af samtaler forventes afholdt den 3. og 7. juni og 2. runde samtaler den 10. juni 2022.

Skriv venligst i din ansøgning, at du har set annoncen på Kforum

Frist: 30. maj

Info

Virksomhed
Københavns Kommune
Stillingsbetegnelse
Journalist
Kontakt
Janni Brixen
Telefon: 5133 6860
Website
Indrykningsdato
10-05-2022
Ansøgningsfrist
30. maj
Adresse
Københavns Kommune
Københavns Rådhus

Yderligere info

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.