Presserådgiver

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet søger presserådgiver
Klimaet står helt øverst på regeringens og mange danskeres dagsorden. Og regeringen har et ambitiøst mål om at have barberet 70% af Danmarks udledning af drivhusgasser, når vi rammer 2030. Kan DU gøre den grønne omstilling til en spændende og engagerende fortælling?

Om jobbet

Som presserådgiver skal du være med til at skabe fortællingen om klimaudfordringerne og -løsningerne. Du kommer tæt på ministeren og bliver en del af et hold af topengagerede presse- og kommunikationsfolk, som hver dag arbejder hårdt for at skabe stærke historier på tværs af presse, sociale medier, web og en masse andre kommunikationsformater. Du skal kunne håndtere dag-til-dag presse, planlægge og eksekvere proaktive historier og rådgive ministeren og ministeriet om pressehåndtering.

Vi kan tilbyde en spændende arbejdsplads, engagerede kolleger og en aktuel dagsorden. Du har muligheden for at bidrage til den grønne omstilling af Danmark og udvikle dine faglige kompetencer som del af et center, der både arbejder med presse, politikudvikling, strategi og kommunikation.

Om dig

Du har en skarp pen, kan finde den gode vinkel – også i fagligt tunge sager – og har en god forståelse for mediernes arbejdsrytme og -vilkår. Du kan bevare overblikket og det gode humør og roen, når der er travlt og hektisk. Du sætter dig ind i den faglige substans, følger med i politik og er vant til at følge nyhedsstrømmen tæt. Du skal synes, det er fedt at være i medieorkanens øje – og du har ambitionen om, at dét budskab, du har arbejdet med, kommer ud til flest danskere. Du skal være fleksibel, for de færreste arbejdsdage begynder kl. 8 og slutter kl. 16.

Vi lægger desuden vægt på, at du:  

 • er uddannet journalist, cand.com. eller lign.

 • har erfaring fra et større dansk medie eller en relevant organisation, fx fra et ministerium

 • har et relevant netværk blandt toneangivende medier og/eller regionale medier

 • kan arbejde struktureret og tage ansvar for at følge opgaver til dørs

 • er god til at skrive og kan præge budskaber om tunge stofområder, så de bliver formidlet på en klar og tydelig måde

 • har lyst til at arbejde i et travlt team med en omskiftelig hverdag, der følger den politiske dagsorden og mediernes døgnrytme

 • kan bevare overblikket i pressede situationer

 • har gode digitale kompetencer – eller har mod på at lære det

 • har lyst til at arbejde i et af de mest centrale ministerier, hvor du kommer helt tæt på det politiske maskinrum

Kendskab til klima-, energi- og forsyningsområdet vil være en fordel, men er ikke et krav. Derudover skal du være klar over, at der i perioder kan være en stor arbejdsbyrde og arbejde på skæve tider. Du kommer til i perioder at have ansvaret for ministeriets pressetelefon og presseklip til hele departementet.

Vi tilbyder

 • Et særdeles spændende og varieret arbejde i et politisk orienteret miljø med en bred interessekreds

 • Et ministerområde præget af nytænkning, dygtighed og strategiske muligheder

 • Et stærkt fokus på at flytte tingene på et højt fagligt og professionelt niveau

 • Gode personlige udviklingsmuligheder

 • Dygtige og ligefremme kolleger med drive og gå-på-mod

 • God mulighed for at præge egne opgaver

I Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet har vi fokus på internationale og nationale karriereveje, og derfor kan en ansættelse hos os på sigt føre til andre stillinger i og uden for koncernen. Klima, energi og forsyning er områder med stor international bevågenhed. En stilling i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet kan derfor være et første skridt i en international karriere som udsendt attaché for ministeriet ved danske ambassader eller som ansat ved andre internationale organisationer og agenturer.


Løn- og ansættelsesvilkår

Stillingen er på fuld tid. Ansættelsen sker på fuldmægtigvilkår afhængig af kvalifikationer. Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.

Yderligere oplysninger

Supplerende oplysninger kan fås ved henvendelse til pressechef Casper Dall ☏ 21 22 80 57, ✉ casda@kefm.dk – eller presserådgiver Anna Munck ☏ 23 69 10 73, ✉ anmun@kefm.dk

Ansøgning

Send din ansøgning, CV, kopi af eksamensbevis og evt. andre bilag (pdf-format), så vi har det senest 1. marts 2021 kl. 12.00. Ansøgninger skal indsendes via linket Stillingen er til besættelse 1. april 2021 eller snarest muligt.

Vi indkalder løbende til samtaler, og i forbindelse med samtalen skal du være indstillet på at gennemføre et personprofil- og testforløb – samt besvare relevante cases.

Ministeriet betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Skriv venligst i din ansøgning, at du har set annoncen på Kforum

Frist: 1. marts

Info

Virksomhed
Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Stillingsbetegnelse
Presserådgiver
Kontakt
Casper Dall
casda@kefm.dk
Telefon: 2122 8057
Website
Indrykningsdato
15-02-2021
Ansøgningsfrist
1. marts
Adresse
Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Yderligere info

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.