Pressechef og nyhedsredaktør

Institut for Menneskerettigheder
Institut for Menneskerettigheder
Skrivende pressechef og nyhedsredaktør
Har du mangeårig erfaring med pressekontakt? Kan du se en historie og få den til at leve på tværs af platforme og kanaler? Og er du samtidig en dygtig skribent, som kan formidle kompliceret stof, så det er til at forstå? Så er det måske dig, der skal være daglig leder af vores lille nyhedsteam.

Institut for Menneskerettigheder udkommer dagligt med fx nyheder, notater, rapporter og høringssvar. Vi leverer viden om og aktuelle perspektiver på menneskerettigheder, og derfor er vi også i hyppig kontakt med pressen. Vores pressechef har fået nyt job, så vi leder efter dig, der kan omsætte instituttets faglighed til nyheder og artikler, både på vores egen kanaler og i pressen.

Du kommer til at arbejde i afdelingen ”Kommunikation og engagement” i tæt kontakt med instituttets ledelse og eksperter.
 

Du skal især:

  • Stå i spidsen for det daglige arbejde med at koordinere vores nyheder og artikler på tværs af instituttets egne kanaler (primært hjemmeside og sociale medier) og i kontakten med pressen.

  • Sikre den løbende prioritering af vores udadvendte kommunikation i dialog med ledere og fagmedarbejdere fra instituttet, herunder direktøren, den nationale chef og kommunikationschefen.

  • Sparre med instituttets talspersoner om f.eks. pressekontakt og debatindlæg.

  • Skrive og redigere fængende tekster, typisk med udgangspunkt i høringssvar, faglige notater eller publikationer.

  • Bidrage til vores kommunikation på sociale medier (pt. især Twitter, LinkedIn og Facebook),

Du bliver faglig leder af vores nationale nyhedsteam, som udover pressechefen består af to kommunikationskonsulenter, en praktikant og en studentermedhjælp. Personaleledelsen af teamet ligger hos kommunikationschefen, som du arbejder tæt sammen med.

Vores opgaver er mangeartede og ofte uforudsigelige. Du skal derfor trives med en vekslende hverdag med strategiske så vel som praktiske opgaver.

 

Om dig
Du har formentlig en journalist- eller kommunikationsuddannelse. Du kan dokumentere mindst fem års erfaring med at skrive og redigere – gerne på områder, hvor menneskerettigheder spiller en rolle. Det er ikke afgørende, om din erfaring stammer fra en NGO, et medie, det private erhvervsliv eller en offentlig arbejdsplads, men du kender og respekterer spillereglerne i en politisk ledet organisation. Samtidig har du udpræget forståelse for de journalistiske arbejdsmetoder og vilkår.

Du har erfaring med og flair for teamledelse og nyder at skabe resultaterne i fællesskab.

Du har både sprogligt og politisk gehør, og du trives med et job, hvor du ikke selv har en byline, men arbejder for sagen og hele organisationen.

Du arbejder struktureret og systematisk med et stort overblik og respekt for skarpe deadlines.

Du har en levende og fængende pen. Og du er en tydelig holdspiller, som altid er klar til at hjælpe, hvor der er brug for det.

 

Om os
Kommunikation og engagement er en stabsfunktion tæt på instituttets øverste ledelse.

Vi lægger vægt på høj faglighed og et godt samarbejde med resten af instituttet. Vi skaber rammerne om instituttets kommunikation, samtidig med at vi engagerer børn, unge og voksne i menneskerettighederne. Vi dyrker nysgerrighed, humor og konstruktiv dialog.

Fysisk sidder vi flere på hvert kontor. Vi arbejder indimellem hjemme, når opgaverne kalder på særlig fordybelse. Som pressechef med en koordinerende rolle må du dog være indstillet på, at du oftest er på instituttet.

Vi tilstræber fleksibilitet og den gode balance mellem arbejdsliv og fritid.
 

Løn og ansættelsesvilkår
Løn og ansættelsesvilkår fastsættes efter gældende overenskomst mellem Finansministeriet og den relevante faglige organisation. Der vil være mulighed for at forhandle tillæg.
 

Ansøgningsfrist
Send din ansøgning, CV og eksamensbeviser via linket "Søg jobbet her" senest mandag den 8. november.

Skriv gerne, hvor du har set jobopslaget.

Vi ønsker at være en mangfoldig arbejdsplads og opfordrer derfor alle kvalificerede ansøgere til at søge.


Kontakt
Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at ringe til kommunikationschef Claes Amundsen (40 89 25 25).

Skriv venligst i din ansøgning, at du har set annoncen på Kforum

Frist: 8. november

Frist: 8. november

Info

Virksomhed
Institut for Menneskerettigheder
Stillingsbetegnelse
Pressechef og nyhedsredaktør
Kontakt
Claes Amundsen
Telefon: 4089 2525
Website
Indrykningsdato
14-10-2021
Ansøgningsfrist
8. november
Adresse
Institut for Menneskerettigheder
København

Yderligere info

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.