Presserådgiver

Finansministeriet
Finansministeriet
Finansministeriet søger erfaren presserådgiver
Er du en erfaren presserådgiver eller journalist med et højt fagligt niveau? Har du lyst til at arbejde med presse og kommunikation helt tæt på det politiske maskinrum i Finansministeriet? Har du kendskab til mediernes arbejde og politisk forståelse? Så er du måske den rette til stillingen i Den Røde Bygning på Christiansborg Slotsplads.

Om stillingen
Som presserådgiver i Finansministeriet kommer du tæt på den politiske beslutningsproces i dansk politik. Finansministeriet varetager en bred vifte af opgaver, som bidrager til at give regeringen det bedst mulige grundlag for at føre en sund økonomisk politik. Vi står for finansloven, de årlige økonomiaftaler med kommuner og regioner, koordinerer regeringens økonomiske politik på tværs af ministerier og varetager interesserne i statens selskaber – og mange andre ting.

Vi søger en erfaren presserådgiver til kommunikationsenheden, som er en del af Minister- og Ledelsessekretariatet. Kommunikationsenheden har ansvaret for håndtering af den interne og eksterne kommunikation for Finansministeren og departementet. Som presserådgiver refererer du til presse- og kommunikationschefen. Sammen med enheden bliver det din opgave at sørge for at få ministerens prioriterede dagsordner ud over rampen, at koordinere og kvalitetssikre kommende udmeldinger og medieindsatser samt at håndtere de mange løbende henvendelser fra medierne. 

Om dig
Vi lægger vægt på, at du:

  • har erfaring fra et større dansk medie eller en relevant organisation, fx et ministerium

  • er selvstændig og kan drive processer fra start til slut

  • har gode digitale kompetencer – erfaring med videoproduktion til fx SoMe er en fordel

  • har lyst til at arbejde i en travl enhed med en omskiftelig hverdag, der følger den politiske dagsorden og mediernes døgnrytme

  • er god til at skrive og kan præge budskaber om tunge stofområder, så de bliver formidlet på en klar og tydelig måde

  • kan bevare overblikket i pressede situationer

  • er en holdspiller og har lyst til at arbejde sammen med forskellige faggrupper i et ministerium

Om os
Som arbejdsplads lægger vi vægt på høj faglighed, gode samarbejdsevner og videre karrieremuligheder for vores medarbejdere. Opgaverne løses i samarbejde med dygtige og engagerede kolleger og chefer i et dynamisk og godt arbejdsklima. Finansministeriet kendetegnes ved, at medarbejderne er ambitiøse på egne og samfundets vegne og motiveres af arbejdsopgaver, der i fællesskab løses i et højt tempo, og hvis resultater har betydning for samfundet.

Ansættelsesvilkår
Du ansættes efter gældende overenskomst med mulighed for individuel forhandling alt efter kvalifikationer.

Stillingen er på fuld tid med gennemsnitlig 37 timer per uge. Stillingen stiller krav om fleksibilitet i forhold til skiftende arbejdstider, herunder weekendarbejde.

Det er en forudsætning for ansættelse, at du kan opnå og opretholde sikkerhedsgodkendelse i hele ansættelsesperioden.

Ansættelsesområdet er Finansministeriet med tilhørende institutioner, pt. Finansministeriets departement, Digitaliseringsstyrelsen, Statens Administration, Statens It og Økonomistyrelsen.

Yderligere oplysninger
Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte presse- og kommunikationschef Sille Beck Høyer på siebh@fm.dk 

Ansøgning
Hvis stillingen har din interesse, så tryk på ”Søg jobbet her” og send din ansøgning med CV, relevante referencer og eksamenspapirer. Vi skal modtage din ansøgning senest 4. november 2021.

Ansøgninger vil blive vurderet løbende, og vi forventer at holde samtaler inden udgangen af november, da der ønskes tiltrædelse 1. januar 2022.

Finansministeriet opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, religion, handicap eller etnisk tilhørsforhold til at søge.

Skriv venligst i din ansøgning, at du har set annoncen på Kforum

Frist: 4. november

Frist: 4. november

Info

Virksomhed
Finansministeriet
Stillingsbetegnelse
Presserådgiver
Kontakt
Sille Beck Høyer
siebh@fm.dk 
Website
Indrykningsdato
07-10-2021
Ansøgningsfrist
4. november
Adresse
Finansministeriet
Christiansborg Slotsplads 1

Yderligere info

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.