Web- og kommunikationsmedarbejder

Fællessekretariatet for Det Etiske Råd, NVK & VMK
Fællessekretariatet for Det Etiske Råd, NVK & VMK
Web- og kommunikationsmedarbejder til de nye Videnskabsetiske Medicinske Komitéer
Har du en skarp pen og interesse for etik? Kan du udtænke og implementere en stærk kommunikationsstrategi, der kan styrke dialogen med forskere, virksomheder og myndigheder og bidrage til et stærkt økosystem for life science? Så er du måske vores nye kollega i Fællessekretariatet.

Om os
Fællessekretariatet for Det Etiske Råd, National Videnskabsetisk Komité (NVK) og de Videnskabsetiske Medicinske Komitéer (VMK) består pt. af 16 medarbejdere. Sekretariatet udvides i løbet af 2021 med flere nye VMK’er og du bliver primært tilknyttet den del af sekretariatet, der betjener både VMK og NVK.

Etableringen af de nye VMK’er, der behandler kliniske forsøg med lægemidler og medicinsk udstyr, er helt centrale for, at Danmark bliver klar til godkendelse af lægemidler og medicinsk udstyrs forsøg under de nye EU forordninger. For første gang samles den etiske godkendelse af kliniske medicinske forsøg i én organisation, når opgaven flyttes fra Regionerne til de nye komitéer under Sundhedsministeriet.

VMK’s opgaver bliver at behandle sager vedrørende kliniske forsøg med lægemidler (fra 2022) og medicinsk udstyr (fra 2021), samt at have fokus på videnskabsetik og de spørgsmål, der knytter sig til beskyttelse af forsøgspersoner til sundhedsvidenskabelige forskningsprojekter. Vi arbejder med korte frister og det er essentielt for dansk life science, at komitésystemet leverer kvalificerede afgørelser rettidigt.

Vi er ambitiøse i forhold til, at VMK’erne skal bidrage aktivt til samarbejdet på tværs af økosystemet for kliniske forsøg. Den accelererende udvikling af nye teknologier til forbedring af menneskers sundhed fordrer både et tættere samspil mellem aktørerne for at finde de gode helhedsorienterede løsninger og et synligt fokus på videnskabsetiske spørgsmål, hvis tilliden til undersøgelse af nye behandlinger skal bevares.

De nye VMK’er supplerer NVK, der også arbejder med godkendelse af kliniske forsøg og som følger udviklingen inden for ny forskning med det formål at skabe tidssvarende løsninger, der imødekommer de nye behov, som udviklingen medfører.

Din hverdag hos os
Du kommer til at arbejde i en organisation, som arbejder aktivt med at skabe rammer præget af tillid og gensidig respekt. Du skal indgå i et team, hvor der er fokus på styrkelse af teamets samlede trivsel og indsats. Vi er optaget af at finde de gode løsninger sammen og derfor er feedback og nysgerrighed på hinandens perspektiver en naturlig del af vores samarbejde. Vi tror på, at oprigtighed, medfølelse og konstruktive drøftelser er en væsentlig del af samarbejdet for kunne indfri de ambitiøse mål, vi sætter os.

Du kommer til at indgå i et kommunikationsteam med højt til loftet, krøllede hjerner og kreative idéer.

Dine primære arbejdsopgaver:

 • Udvikling af kommunikations- og brandingstrategi i samarbejde med sekretariatschef og sektionsleder.
   
 • Udvikling af kommunikationspraksis for komiteerne, herunder:
  • skabe visuelle kommunikationsformater på relevante kommunikationsplatforme, sociale medier m.m. og bidrage til en kontinuerlig kommunikation om komitéernes arbejde
  • finde de gode historier og udarbejde nyhedsbreve, kronikker etc.
    
 • Ansvarlig for udvikling og drift af hjemmesider for komiteerne (NVK og VMK):
  • Sikre lettilgængelig og brugervenlig struktur og navigation
  • Sparring med sagsbehandlere om webtekster og andet indhold
  • Kendskab til tilgængelighedskrav (jf. Lov om webtilgængelighed).
    

Din uddannelse, erfaring og personlige kvalifikationer
Vi forventer, at du har en relevant kommunikationsfaglig uddannelse, fx journalist, cand.comm. eller lignende, og at du har lyst til at kommunikere og skabe relationer. Vi lægger desuden vægt på, at du:

 • er en dygtig kommunikator med en skarp pen
   
 • har flair for visuel formidling, herunder gerne produktion af video og infografik
   
 • har strategisk tæft og kan omsætte data til konkrete produkter
   
 • har kendskab til hvordan budskaber brænder igennem på sociale medier
   
 • tænker kreativt og er nysgerrig på forretningen
   
 • trives med at arbejde selvstændigt og metodisk
   
 • kan tilrettelægge og drive processer
   
 • har blik for dit bidrag til teamets samlede performance
   
 • evner at samarbejde på tværs af faggrænser
   

Vi tilbyder 
Samfundsnyttige projekter i en nyoprettet organisation, der arbejder for det videnskabsetiske perspektiv i kliniske medicinske forsøg. Du vil være med til at lægge sporene for det videnskabsetiske arbejde og skabe et stærkt brand for organisationen. Du vil blive en del af et aktivt fagligt miljø, hvor du sammen med dygtige og engagerede kolleger får mulighed for at anvende og udvikle dine kompetencer inden for kommunikation. Vi er en fleksibel arbejdsplads, der lægger vægt på tillid, hinandens trivsel og lige muligheder for at byde ind og bidrage.

Om ansættelsen
Du bliver afhængig af din uddannelsesmæssige baggrund ansat i henhold til gældende overenskomst mellem Finansministeriet og Akademikernes Centralorganisation eller gældende overenskomst mellem Finansministeriet og Dansk Journalistforbund.

Ansættes du i henhold til akademikernes overenskomst vil du afhængig af dine kvalifikationer blive indplaceret enten som fuldmægtig eller specialkonsulent.

Der er tale om en fast stilling med tiltrædelse snarest muligt.

Kontakt os gerne
Få mere at vide om stillingen ved at ringe til sekretariatschef Christa Kjøller på tlf. 7221 6852. 

Er du interesseret?
Klik på ”søg jobbet her” og send os din ansøgning med CV, eksamensbevis samt evt. anden relevant dokumentation. Vi forventer at afholde ansættelsessamtaler i uge 15 og 16.

Skriv venligst i din ansøgning, at du har set annoncen på Kforum

Frist: Hurtigst muligt

Frist: Hurtigst muligt

Info

Virksomhed
Fællessekretariatet for Det Etiske Råd, NVK & VMK
Stillingsbetegnelse
Web- og kommunikationsmedarbejder
Kontakt
Christa Kjøller
Telefon: 7221 6852
Website
Indrykningsdato
26-03-2021
Ansøgningsfrist
Hurtigst muligt
Adresse
Fællessekretariatet for Det Etiske Råd, NVK & VMK

Yderligere info

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.