Kommunikations- og pressekonsulent

DTU
DTU
Kommunikations- og pressekonsulent
Kan du se dig selv på et institut, der beskæftiger sig med livet i vand, og som har et godt samspil med sine eksterne interessenter i spændet fra det politiske system til industrien og private organisationer?

Kan du skrive og understøtte vores eksperter i at fortælle fængende om deres forskning og rådgivningsopgaver?

Kan du hjælpe med at få historierne ud i pressen?

Kan du rådgive om håndtering af kritisk omtale og om at bruge kommunikation strategisk i udviklingen af instituttets opgaver?

Ser du samtidig en spændende udfordring i at identificere og tage relevante kanaler i brug for at få de gode historier bredt ud i verden, så de også når potentielle studerende fra både ind- og udland?

 

Så er det dig, vi leder efter til stillingen som kommunikations- og pressekonsulent på DTU Aqua.

På DTU Aqua forsker, rådgiver og underviser vi i akvatiske ressourcer. Historierne herfra handler den ene dag om marine hedebølger og klimaforandringers betydning for vandlopper i Arktis. En anden dag om opdræt af fisk og skaldyr, udviklingen af effektive og CO2-besparende fiskeredskaber eller nye matematiske modeller til at vurdere hvor mange fisk, der er i havet.

Om jobbet
De primære opgaver er:

  • Pressekontakt og medieovervågning
  • Nyhedsproduktion
  • Rådgivning og medietræning
  • Drift og udvikling af strategier for sociale medier (herunder webvideo)

Du skal desuden stå i spidsen for et ugentligt redaktionsmøde og for at planlægge aktuelle og kommende aktiviteter i samarbejde med kollegaer i Ledelsessekretariatet, herunder at prioritere og fordele opgaver til to studentermedhjælpere. 

Du vil desuden indgå i løbende samarbejde med DTU’s centrale kommunikationsafdeling.

Om dig
Du har formentlig en uddannelse inden for kommunikation f.eks. journalist, cand.comm. eller cand.merc.kom. og nogle års erfaring gerne fra lignende organisationer.

Vi lægger vægt på, at du har erfaring med

  • indholdsproduktion til forskellige kanaler
  • pressehåndtering og rådgivning
  • at arbejde i et tværfagligt vidensmiljø

Du er med til at gøre en forskel ved at formidle forskning på en tilgængelig og fængende måde. Du inspirerer og rådgiver, så man lytter til dig, og du sætter vedholdende kommunikation på dagsordenen bredt i organisationen. Du er en selvkørende holdspiller, kreativ og robust, når bølgerne går højt.

Da instituttet har forskere fra mange lande, skal du også kunne interviewe og skrive på engelsk.

Vi tilbyder en stilling, hvor du får høj grad af indflydelse og mulighed for at videreudvikle ansvarsområdet.

Du bliver en del af Ledelsessekretariatet, som består af forskellige faggrupper, der ud over kommunikation varetager ledelses- og strategiprocesser, studieadministration og studieledelse, ph.d.-administration, projektkoordination og økonomi og IT-support.

Vi har en uformel tone og fokus på hinandens trivsel. Vores ambition er, at vi på et højt professionelt niveau kan supplere forskerne med ekspertise inden for vores egne fagfelter. 

Sekretariatet har et tæt samspil med institutdirektøren og den øvrige institutledelse og ikke mindst med fagmiljøerne i hele organisationen.

På DTU bliver du del af et universitet, hvor viden og uddannelse med et globalt perspektiv er omdrejningspunktet. Ny teknologi, innovation og viljen til at skabe noget, der kan komme os alle til gavn, er hjørnestene på DTU. Vi værdsætter høj faglighed, og ønsker at du løbende udvikler dig i takt med dit ansvar. En naturlig del af dit nye job bliver således høj faglighed, din egen udvikling og ansvarlig handlefrihed.

Løn og ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til overenskomst for journalister i staten eller i henhold til overenskomst for Akademikere i staten. Aflønning vil ske på basis af din uddannelsesmæssige baggrund samt kvalifikationer.

Dit primære arbejdssted vil være Lyngby Campus. Indimellem kommer arbejdet også til at foregå på vores forskningsskibe og lokaliteter i Jylland.

Stillingen er til besættelse snarest muligt.

Ansøgning og kontakt
Vi skal modtage din online ansøgning senest mandag den 1. marts 2021. Åbn linket "Søg jobbet her", hvor du udfylder ansøgningsformularen samt vedhæfter motiveret ansøgning, CV og eksamensbeviser.

Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte administrationschef Gitte Brandt på telefon 2421 4581 eller gitb@aqua.dtu.dk.

Alle interesserede uanset alder, køn, handicap, race, religion eller etnisk tilhørsforhold, opfordres til at søge stillingen.

Skriv venligst i din ansøgning, at du har set annoncen på Kforum

Frist: 1. marts

Info

Virksomhed
DTU
Stillingsbetegnelse
Kommunikations- og pressekonsulent
Kontakt
Gitte Brandt
gitb@aqua.dtu.dk
Telefon: 2421 4581
Website
Indrykningsdato
19-02-2021
Ansøgningsfrist
1. marts
Adresse
DTU
Lyngby

Yderligere info

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.