Pressekonsulent

Danske Blindesamfund
Danske Blindesamfund
Pressekonsulent
Har du lyst til at gøre en forskel for mennesker med synshandicap? Brænder du for at påvirke den politiske dagsorden? Kan du vinkle og vride gode historier ud af undersøgelser og politiske mærkesager og kan du tale medierne varme på netop vores sag? Så skal du søge stillingen som pressekonsulent i Dansk Blindesamfund.

Om os
Dansk Blindesamfund er interesseorganisation for mennesker med synshandicap. Hver dag kæmper vi for, at blinde og svagsynede kan deltage og bidrage på linje med alle andre. Vi tilbyder rehabilitering, rådgivning, kurser, netværk og støtte, når synet svigter. Vi kæmper for bedre politiske rammer og rettigheder for mennesker med synshandicap. Vi har ca. 200 medarbejdere fordelt på forskellige ansættelsesformer. Vi arbejder fra hovedkontoret i Høje Taastrup, fra Fuglsangcentret i Fredericia og fra baser rundt om i hele landet.

Om stillingen
Du bliver en vigtig del af politisk sekretariat, hvor vi arbejder med at skabe politiske resultater til gavn for mennesker med synshandicap, og som pressekonsulent kommer du helt tæt på forretningsudvalget i det daglige arbejde.

Dine opgaver
Du skal skabe øget synlighed om Dansk Blindesamfunds politiske arbejde gennem aktivt pressearbejde. Opgaverne er at:

 • Bidrage til videreudviklingen af en offensiv og dagsordenskabende kommunikationsstrategi

 • Rådgive den politiske ledelse i pressespørgsmål

 • Varetage en kompetent og kvik betjening, når pressetelefonen ringer. Dvs. finde cases, tal, undersøgelser eller anden dokumentation samt klæde formand og forretningsudvalg på forud for interviews

 • Udføre opsøgende pressearbejde – du skal kun søge stillingen, hvis du elsker at trænge gennem mediemuren og ikke er bange for at ringe til både dag- og aftenvagter på medierne for at pitche Dansk Blindesamfunds historier ind

 • Overvåge medierne og udpege relevante historier eller dagsordner, Dansk Blindesamfund kan tappe ind i eller øjne dagens politiske åbning, som vi skal agere på

 • Skrive skarpe debatindlæg og kronikker, få dem publiceret og herefter evne at bringe dem yderligere i spil på Twitter, LinkedIn og øvrige sociale medier.

 • Facilitere forretningsudvalgets budskaber på Twitter, LinkedIn og øvrige sociale medier.

 • Varetage ansvaret for pressetelefonen og være bindeled mellem Dansk Blindesamfund og medierne i Danmark.

 

Om dig
Du er uddannet journalist eller lignende og har minimum 2-5 års erfaring fra nyhedsmedie eller tilsvarende stilling med pressehåndtering i et parti eller en organisation.

Faglige kompetencer:

 • Du kan aflæse den politiske dagsorden.

 • Du kan vinkle Dansk Blindesamfunds mærkesager og budskaber ind i en politisk sammenhæng og gøre dem attraktive for medierne.

 • Du kan omsætte Dansk Blindesamfunds politiske strategier til nyhedshistorier i medierne, virkningsfulde tweets eller skarpe debatindlæg.

 • Du har indgående kendskab til pressens arbejdsmetoder og processer og det er en fordel, hvis du allerede har et godt netværk blandt journalister og meningsdannere.

Personlige kompetencer:
 • Du finder arbejdsglæde i at skabe politiske resultater og sikre stor synlighed af disse gennem tæt samarbejde med den politiske ledelse.

 • Du har stærke samarbejdsevner og lyst til at løfte sagerne i samarbejde med gode kolleger på tværs af hele organisationen.

 • Du er initiativrig og i stand til at tage ansvar for selv at drive resultaterne frem.

 • Du har gode analytiske evner og kan se sammenhænge på tværs.

 • Du motiveres af at se din sag på toppen af nyhedsbilledet og bliver stædigt ved, indtil du får hul igennem på en mediesag.

 • Du har politisk tæft og forstår både organisationens og samarbejdspartneres ønsker og behov

 
Vi tilbyder
Et meningsfyldt job med stort ansvar tæt på den politiske ledelse i en af Danmarks ældste handicaporganisationer, der lige nu er inde i en rivende udvikling og de seneste år har landet store politiske resultater. Dit daglige arbejde kommer til at gøre en positiv forskel for mennesker med synshandicap og du vil være omgivet af fagligt kompetente kolleger på en arbejdsplads, hvor der er højt til loftet og kort til et godt grin. Hvor vi hjælper hinanden og har et godt og rart arbejdsmiljø, hvor vi tager hensyn til hinanden og passer på hinanden. 

Løn- og ansættelsesvilkår
Du refererer til afdelingschefen for politik og kommunikation. Arbejdsugen er gennemsnitlig 37 timer med betalt frokostpause i Handicaporganisationernes Hus, der er et af verdens mest tilgængelige kontorhuse. Der er gratis adgang til veludstyret fitnessrum. Du får løn og pension efter aftale.

Mere information
Har du spørgsmål til stillingen er du velkommen til at kontakte landsformand Ask Løvbjerg Abildgaard på tlf. 21 71 67 94.

Send ansøgning og cv til job@blind.dk så vi har den senest den 11. august 2021 kl. 15.00. Vi holder 1. runde samtaler den 19. og 20. august og 2. runde den 25. august. Kandidater til 2. samtalerunde forventes at løse en opgave. Tiltrædelse snarest muligt. 

 
Skriv venligst i din ansøgning, at du har set annoncen på Kforum

Frist: 11. august

Frist: 11. august

Info

Virksomhed
Danske Blindesamfund
Stillingsbetegnelse
Pressekonsulent
Kontakt
Ask Løvbjerg Abildgaard
Telefon: 2171 6794
Website
Indrykningsdato
24-06-2021
Ansøgningsfrist
11. august
Adresse
Danske Blindesamfund
Høje Taastrup

Yderligere info

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.