Pressemedarbejder

Dansk Flygtningehjælp
Dansk Flygtningehjælp
Velskrivende pressemedarbejder med stærkt dansk og internationalt netværk
Vi er på udkig efter en erfaren og velskrivende pressemedarbejder med journalistisk forståelse og stærkt pressenetværk i ind- og udland. Du bliver en del af presseteamet i Dansk Flygtningehjælps Kommunikations- og Indsamlingsafdeling. Her skal du håndtere henvendelser fra danske og udenlandske medier og selv udføre opsøgende og proaktivt fortalerpressearbejde og brandkommunikation.
Herudover skal du være i stand til at spotte og skrive den gode historie eller det overbevisende debatindlæg, som fortæller om Dansk Flygtningehjælps vigtige arbejde for mennesker på flugt. Du skal både kunne arbejde med korte deadlines og tænke langsigtet, og du skal kunne levere til mange forskellige medier og platforme.

Om jobbet
Vi tilbyder et spændende, varieret job i en stor international organisation, der sætter høje krav til kvalitet og samarbejde. Du kommer til at færdes i et uformelt arbejdsmiljø med alsidige opgaver, et højt arbejdstempo og mange udviklingsmuligheder.
 
Du bliver ansat i Kommunikations- og Indsamlingsafdelingen, som har til opgave at skabe synlighed og opbakning til det vigtige arbejde, Dansk Flygtningehjælp udfører ude i verden og herhjemme. Vi står for fundraising, pressearbejde i danske og internationale medier, intern kommunikation, branding og bidrag til fortalerarbejde om flygtninge og fordrevnes rettigheder, integration og asylpolitik. Desuden yder vi kommunikationssupport til organisationens ledelse såvel som de 8.000 ansatte i de 40 lande, vi arbejder i.

Dine vigtigste opgaver består i:
 • Udvikling af pressestrategi og -plan.
 • Proaktiv pressekontakt gennem indsalg af historier og vinkler til danske og internationale medier – herunder at samtænke presse-, fundraising og kampagnearbejde.
 • Håndtering af pressehenvendelser, herunder indgå i bemanding af pressetelefon, og betjening af journalister fra danske og internationale medier med kilder, baggrund, tal, billeder m.v.
 • Proaktiv pressekontakt gennem indsalg af historier og vinkler til danske og internationale medier – herunder at samtænke presse- fundraising og kampagnearbejde.
 • Rådgivning af ledelse og medarbejdere i Dansk Flygtningehjælps forskellige afdelinger såvel herhjemme som i felten ift. kommunikationsspørgsmål.
 • Indhentning og produktion af historier til pressemeddelelser, sociale medier, nyhedsbreve, journalistbriefings, budskabsnotater og tekster til cases, informations- og markedsføringsmaterialer. Her vil der være et naturligt fokus på digitale medier og platforme.
 • Presse- og budskabstræning af talspersoner samt sparring til medarbejdere, der medvirker i interviews og lignende.
 • Rådgivning af ledelse og medarbejdere i Dansk Flygtningehjælps forskellige afdelinger såvel herhjemme som i felten ift. kommunikationsspørgsmål.
 
Dine kvalifikationer
Du er uddannet journalist, cand.comm. eller tilsvarende. Derudover har du:
 • Stor rutine med PR-arbejde, pressehåndtering, politisk kommunikation og krisekommunikation.
 • Solid erfaring med nyhedsformidling, historiefortælling og/eller redaktionelt arbejde, fra nyhedsmedier, bureau eller en kommunikations- eller presseafdeling – gerne i udlandet.
 • Sans for, hvor medierne bevæger sig hen og indsigt i videoproduktion, fotografi og digitale fortælleformer.
 • Stærke engelskkompetencer – du har haft engelsk som arbejdssprog.
 • Fantastisk evne til at fortælle fængende historier; både i traditionelle medier, nye medier, sociale medier – og de medier vi ikke engang kender endnu.
 • Veludviklet evne til at navigere professionelt og holde tungen lige i munden ift. nyhedsdøgnet og den redaktionelle virkelighed - i et politisk intenst spændingsfelt.
 • Udpræget talent for at absorbere store mængder komplekst stof og koge det ind til velskrevne, klare historier – uden at gå på kompromis med nuancerne eller substansen i stoffet.
 • Evne til at samarbejde bredt i en stor, politisk styret organisation med mange interessenter og en meget bred vifte af aktiviteter.
 
Jobbet kræver, at du har et godt overblik og evnen til at prioritere sikkert og holde mange bolde i luften. Vi arbejder med mange opgaver ad gangen og er til stede i en række af verdens konfliktzoner. Det betyder, at uforudsete situationer kan opstå, og dele af jobbet kan derfor indeholde mediehåndtering under intensivt pres.
 
Du er typen, der træder ind i et rum med overskud, og med det samme kan spotte hvem du skal tale med. Du er typen, der altid får at vide, at du er i stand til at tage komplekse situationer og budskaber og gøre dem simple at forstå. Du er typen, der læser morgendagens aviser som det sidste før du går i seng og tjekker Twitter som det første, når du står op.
 
Du vil blive en del af et dynamisk og udadvendt presseteam på tre personer, og vil være med til at lægge vores pressestrategi – i tæt samarbejde med ledelsen. Din direkte reference vil være Kommunikations- og Indsamlingsdirektøren.
 
Alle medarbejdere hos Dansk Flygtningehjælp skal desuden besidde vores fem kernekompetencer, som er: Kvalitet, Samarbejde, Medansvar, Kommunikation og Integritet.
 
Jobbet kan indebære nogen rejseaktivitet (1-4 uger om året).
 
Vil du vide mere?
For mere information om jobbet, er du velkommen til at ringe til Kommunikations- og Indsamlingsdirektør, Annette Spanggard på 2926 2024 eller Presserådgiver, Sebastian Juel Frandsen på 2990 7282.
 
Løn og ansættelsesforhold
Du bliver aflønnet efter gældende aftale mellem Dansk Flygtningehjælp og den relevante organisation (DJ, AC etc.)

Ansøgningsfrist og tiltrædelse
Ansøgningsfristen er 25.2.2019. Stillingen kan kun søges online gennem www.flygtning.dk og ved at trykke "Søg stillingen" nederst på denne side.
 
Tiltrædelse snarest muligt. Vi forventer at afholde samtaler i uge 9 og 10.
Skriv venligst i din ansøgning, at du har set annoncen på Kforum

Frist: 25. februar

Frist: 25. februar

Info

Virksomhed
Dansk Flygtningehjælp
Stillingsbetegnelse
Pressemedarbejder
Kontakt
Annette Spanggard
Telefon: 2926 2024
Website
Indrykningsdato
12-02-2019
Ansøgningsfrist
25. februar
Adresse
Dansk Flygtningehjælp
Borgergade 10, 3. sal
1300 København K

Yderligere info

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.