Presse- og kommunikationskonsulent

Danmarks Lærerforening
Danmarks Lærerforening
Presse- og kommunikationskonsulent til Danmarks Lærerforening
Kan du finde og vinkle den gode historie om folkeskolen? Kan du tænke strategisk og navigere i en politisk organisation? Og kan du lide at sætte dagsordener og arbejde med et område, der har stor bevågenhed i pressen? Så er du måske vores nye presse- og kommunikationskonsulent.

Danmarks Lærerforening er landets største fagforening for undervisere – og en af de mest synlige i medierne. Vores politiske snitflader er mange, og vi arbejder dagligt med at forbedre vilkårene for vores 84.000 medlemmer.

Som presse- og kommunikationskonsulent hos os er din rolle både at reagere på mediernes mange henvendelser, at rådgive vores formandskab og forretningsudvalg og at lave opsøgende pressearbejde på foreningens mange politiske indsatser. Samtidig vil du fra tid til anden skulle fungere som tovholder på kommunikationsindsatser i foreningen. Nogle opgaver skal løses hurtigt – andre er mere strategiske og langsigtede.

Du vil blive en del af presseteamet, der ud over dig består af en anden pressekonsulent og pressechefen. Samtidig kommer du til at arbejde tæt sammen med de øvrige medarbejdere i kommunikations- og analyseafdelingen. Ud over pressehåndtering arbejder vi blandt andet med sociale medier, medlemsundersøgelser, økonomiske analyser, podcasts, grafik, kampagner, web og intern kommunikation.

Hvem er du?
Vi søger en kollega, som har lyst til både at arbejde med den hurtige dag-til-dag-presseindsats, det strategiske, opsøgende pressearbejde og arbejdet på sociale medier. Samtidig skal du kunne indgå i større indsatser med medarbejdere fra andre afdelinger, hvor du vil skulle kvalificere arbejdet med din presse- og kommunikationsfaglighed.

Du er journalist eller har en anden relevant kommunikationsfaglig baggrund og gerne erfaring fra et nyhedsmedie eller en lignende organisation. Det er en fordel, hvis du kender til Danmarks Lærerforenings område, og du må meget gerne have blik for, hvad der rører sig politisk. Du må også gerne have forståelse for arbejdet i en politisk styret organisation, hvor hverdagen omfatter mange interessenter - fra medier til medlemmer, beslutningstagere og andre organisationer. Vi forventer ikke, at du kan det hele fra dag ét, men du skal have engagement og mod på at lære.  

Vi lægger vægt på, at du:

  • Er initiativrig, fleksibel og en stærk kommunikator, både skriftligt og mundtligt

  • Kan arbejde selvstændigt og holder af at få historier ud over rampen

  • Tænker strategisk og har politisk tæft

  • Arbejder på flere kanaler og ser de sociale medier som en del af pressearbejdet

  • Er social og arbejder godt sammen med mange forskellige fagligheder.

 

Vi tilbyder
En arbejdsplads i hjertet af København med attraktive ansættelsesvilkår og fokus på et sundt arbejdsmiljø. Vi er i afdelingen 12 ambitiøse kolleger, som arbejder tæt sammen på tværs af forskellige fagligheder. Vi går op i, at det skal være både udfordrende og sjovt at gå på arbejde, vi har et godt kollegialt sammenhold og laver ofte sociale aktiviteter.

Vilkår
Ansættelsen er omfattet af overenskomst mellem Danmarks Lærerforening og konsulentklubben i sekretariatet. Lønindplacering sker jf. overenskomsten efter det kommunale lønsystem ud fra kvalifikationer og erfaring. I ansættelsen indgår en arbejdsgiverbetalt AP-pensionsordning på 17,3 %. Arbejdstiden er tilrettelagt ud fra 37 timer ugentligt. Vi har 6 ugers ferie og mulighed for optjening af 12 ekstra fridage.

Vil du vide mere?
Du er velkommen til at kontakte pressechef Manja Spork på telefon 2893 4760 eller Pernille Louise Lauridsen, afdelingschef for Kommunikation og Analyse, på telefon 5314 4393.

Vi skal modtage din ansøgning og CV senest søndag den 29. maj 2022 kl. 23.59.

Vi forventer at afholde første samtalerunde torsdag den 2. juni og anden samtalerunde tirsdag den 7. juni med henblik på ansættelse 1. august 2022. Du skal være indstillet på, at der vil indgå en opgave som del af anden samtalerunde.

Fremtiden starter i skolen. Vi glæder os til at modtage din ansøgning!

Skriv venligst i din ansøgning, at du har set annoncen på Kforum

Frist: 29. maj

Info

Virksomhed
Danmarks Lærerforening
Stillingsbetegnelse
Presse- og kommunikationskonsulent
Kontakt
Manja Spork
Telefon: 2893 4760
Website
Indrykningsdato
02-05-2022
Ansøgningsfrist
29. maj
Adresse
Danmarks Lærerforening
Vandkunsten 12
1467 København

Yderligere info

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.