Journalist

ATV
ATV
Journalist til Dansk Center for Energilagring
Til nyt ambitiøst projekt søges journalist.
 
Projektet skal skabe grundlag for etablering af et Dansk Center for Energilagring (DaCES). Centeret skal være drivkraft bag skabelsen af en ny dansk grøn industri med nye arbejdspladser og indtægter. Projektet skal bidrage til, at Danmark kan indfri sit energipolitiske mål om fuld omstilling til vedvarende energi i 2050. Der er et stærkt voksende behov for teknologier til lagring af de fluktuerende mængder af vedvarende energi, f.eks. Power2X, batterier og termisk lagring.
 
Bag projektet er et partnerskab bestående af de førende universiteter og virksomheder på området, interesseorganisationer og Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV). ATV er vært for sekretariatet. Projektet er foreløbig toårigt og finansieret af Industriens Fond. Hvis ambitionen om centeret realiseres, er der god mulighed for forlængelse.
 
Om jobbet
I samarbejde med sekretariatschefen skal du være den drivende kraft i at fremme synlighed, projekter, initiativer, artikler og forskningsresultater med populærvidenskabelige vinkler for DaCES i relevante medier, pressen, på hjemmesider og sociale medier på dansk og engelsk. Du skal bidrage til konferencer og workshops og bistå med løbende administrative driftsopgaver.
 
Du skal brænde for at formidle viden og budskaber om energilagring, power2X, grøn omstilling og reduktion af CO2, ligesom du skal være have et godt kendskab til FN’s verdensmål med fokus på nr. 7, 11, 12 og 13.
 
Dine primære opgaver bliver, at:
 
 • ”Sælge” historier til eksterne medier og skrive artikler både til eksterne og egne medier.
   
 • Opsøge og udvikle relevante historier i samarbejde med partnerne og forskerne i DaCES projektet samt andre aktører.
   
 • Vinkle historier og omsætte forskningsviden fra projektets kerneområder og partnerkreds til specifikke målgrupper og medier, fagmedier såvel som landsdækkende medier.
   
 • Opbygge og varetage kontakt til danske og udenlandske journalister og medier.
   
 • Udarbejde kommunikationsmaterialer, pressemeddelelser, film, podcast, reportager og evalueringer.
   
 • Udvikle og opbygge kommunikation på hjemmeside, intranet og sociale medier
   
 • Udvikle koncepter, planlægge og afholde events og workshops

   
Din arbejdsplads er i København i BLOXHUB i ATV’s lokaler. Du kan forvente nogen rejseaktivitet rundt i Danmark.
 
Om dig
 • Har en journalistisk/akademisk kommunikations baggrund og solid erfaring (minimum 10 år) inden for kommunikation og presse.
   
 • Kan hurtigt sætte dig ind i teknisk kompliceret fagligt stof og omsætte det til konkret og vedkommende kommunikation til forskellige typer medier.
   
 • Er interesseret i og har konkret erfaring med emner som energilagring, Power2X, grøn omstilling, bæredygtighed og den klimapolitiske dagsorden.
   
 • Har erfaring (minimum 10 år) med at samarbejde med virksomheder og universitetsforskere og har journalistisk forståelse for videnskabelig såvel som populærvidenskabelig formidling.
   
 • Har praktisk erfaring og viden om at arbejde med store nationale og EU-projektansøgninger og -projekter
   
 • Har erfaring med pressekontakt og –håndtering og kender journalisternes arbejdsvilkår og fokus, gerne inden for energi og klimadagsordenen.
   
Som person er du god til at skabe relationer. Du kan arbejde selvstændigt, sammen med andre og på tværs af forskellige faggrupper. Du er kreativ, engageret, opsøgende og samarbejdsorienteret. Du er kvalitetsbevidst og fleksibel med blik for detaljen og er indstillet på at udføre mange forskellige typer af opgaver. Du er en dygtig og udadvendt kommunikator med gennemslagskraft, og du begår dig på højt niveau på både dansk og engelsk i skrift og tale.
 
Interesseret?
Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte sekretariatschef Anne Marie Damgaard tlf. 4118 4747, akademidirektør Lia Leffland, ATV på 4117 5959 eller adm. direktør Hans Aage Hjuler, Danish Power Systems på 4135 5268 Vi ser frem til at modtage din ansøgning. Fristen er torsdag den 26. november. Vi forventer at holde samtaler i uge 49/50. Forventet tiltrædelse 1. februar 2021.
 
DaCES – Dansk Center for Energilagring er et initiativ taget i samarbejde mellem en række virksomheder i energiindustrien, herunder Vestas, Haldor Topsøe, Ørsted, Danish Power Systems, Lithium Balance, ReIntegrate, Københavns Lufthavne samt DI Energi - Dansk Industri, Dansk Energi, universiteterne DTU, AAU, AU og SDU samt ATV. Det er Dansk Center for Energilagrings vision at sikre, at Danmark lykkes med store demonstrationer inden for energilagring og konvertering frem mod 2030, der kan skabe grundlaget for kommercialisering af teknologier og produktion af nye energi- og industriprodukter.
 
ATV - Akademiet for de Tekniske Videnskaber er en uafhængig, medlemsdrevet tænketank, der arbejder for, at Danmark skal være en af fem førende Science and Engineering-regioner i verden – til gavn for kommende generationer. ATV er en privat, almennyttig forening. Sekretariatet bor i BLOXHUB ved Frederiksholms Kanal i København. Læs mere om ATV på www.atv.dk.
 
Skriv venligst i din ansøgning, at du har set annoncen på Kforum

Frist: 26. november

Frist: 26. november

Info

Virksomhed
ATV
Stillingsbetegnelse
Journalist
Kontakt
Sekretariatschef Anne Marie Damgaard
Telefon: 4118 4747
Website
Indrykningsdato
04-11-2020
Ansøgningsfrist
26. november
Adresse
ATV
BLOX, Fæstningens Materialgård 30, A1
1220 København K

Yderligere info

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.