Kommunikationskonsulent / journalist

Astra
Astra
Kommunikationskonsulent / journalist
Kan du give liv til historier om alle aspekter i en rummission, om biodiversitet og små, bitte bjørnedyr, mosser og lav? Kan du få didaktiske tendenser inden for naturfagsområdet til at blive interessante for undervisere, og vil du være med til at engagere naturfagslærere på grundskoler, erhvervsskoler, i kommuner og på gymnasier til at deltage i netværk og styrke naturfagsområdet? Så har vi en spændende stilling ledig i Astra - det nationale naturfagscenter.

Vi søger lige nu en proaktiv kommunikationskonsulent, der kan hjælpe os med at få al vores – ofte nørdede – viden til at blive relevant og vedkommende for vores målgrupper.

Som kommunikationskonsulent hos Astra vil du blive en del af et stærkt hold, hvor vi sammen bidrager til, at børn og unge får lyst til at forstå, udforske og forandre verden gennem naturvidenskabelige metoder. Vi arbejder særligt inden for fire områder: Talentudvikling, netværk, viden og undervisning og har eller deltager i en lang række projekter, bl.a. talentkonkurrencen Unge Forskere og Masseeksperimentet, hvor børn og unge deltager i og støtter forskning ved at indsamle og bearbejde materiale fra deres hverdag og omgivelser.

 

Som kommunikationskonsulent vil du få en afvekslende arbejdsdag, hvor dine primære arbejdsopgaver vil være:                                                               

  • Astras nyhedsbrev, der p.t. udkommer månedligt til lærere på grundskoler og undervisere på gymnasier. Du får ansvar for at tilrettelægge indhold og hjælpe os med at gøre nyhedsbrevet til en relevant kanal for målgruppen samt for os, når vi gerne vil fortælle om de undervisningsforløb, den viden mm. vi har i Astra. Du kommer bl.a. til at lave kanalstrategien for nyhedsbrevet og give dit bud på, hvordan vi bedst arbejder ud fra data samt samtænke nyhedsbrevet med vores andre kanaler og vores kommunikationsstrategi.

  • Du bliver tilknyttet et eller flere af vores andre teams om fx didaktik eller vores netværksarbejde. Her er du med til at finde og formidle nyheder, der hjælper vores dygtige kolleger med at synliggøre deres viden og projekter og gøre dem tilgængelige for målgruppen

  • Du bliver en del af holdet omkring nogle af vores store events og konferencer, fx Naturvidenskabsfestival. Her deltager du med din faglighed og kan også få rollen som tovholder, hvor du i samarbejde med det øvrige hold har ansvaret for at udarbejde kommunikationsstrategi og -planer.

 

Om dig
Du behøver ikke være ekspert på naturfag og det naturvidenskabelige felt, men du skal synes, at det er sjovt at arbejde med området og være i en organisation, der både er en del af en statslig forvaltning og samtidig har et aktivt og tæt samarbejde med organisationer, institutioner, fonde og andre aktører på naturfagsområdet.

Vi forestiller os, at du

  • Er uddannet journalist, cand.comm eller lignende

  • Har erfaring i eller lyst til at finde og formidle komplekse emner, så de bliver til vedkommende historier både på skrift og mobil-videoer

  • Er god til at tage initiativ og spille ind med ideer til indhold

  • Kan navigere sikkert mellem målgrupper, budskaber, formater og produkter

  • Det er et plus, hvis proaktivt pressearbejde er en del af din værktøjskasse

  • Er en god holdspiller, der lægger vægt på positive samarbejdsrelationer

 

Om Team Kommunikation
Du bliver en del af Astras dygtige, sjove og søde Team Kommunikation. Vi er et tværgående team, der lægger stor vægt på gode samarbejder, stærke relationer og på at kommunikation yder et vigtigt bidrag til, at Astra når sine mål. I Team Kommunikation har vi dygtige fagligheder inden for bl.a. sociale medier, film, grafik, webindhold og webudvikling, og vi synes, at det er vigtigt med en uformel og hyggelig tone, hvor du har mulighed for at byde ind med din faglighed og påvirke dine opgaver og din hverdag. Vores team består lige nu af en  kommunikationschef, fem medarbejdere og to studentermedhjælpere og er fordelt på vores afdelinger i både København, Sorø og Vejle.

 

Om ansættelsen
Du bliver tilknyttet vores afdeling i enten København eller Sorø. Vi har en fleksibel arbejdsplads, hvor hjemmearbejde også er en mulighed, når det passer ind i opgaverne. 

Stillingen er på 37 timer. Løn- og ansættelsesforhold fastsættes efter gældende overenskomst for statens område.

 

Ansættelsen er betinget af tilfredsstillende børneattest.

 

Praktiske oplysninger
Send din ansøgning til os senest d. 29. januar. Vi holder ansættelsessamtaler i starten af februar og ønsker at få stillingen besat hurtigst muligt og senest pr. 1. april. Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte kommunikationschef Lise Nørgaard, lng@astra.dk/ tlf. 3045 4779

 

Om Astra
Astra – det nationale naturfagscenter er et center under Børne- og Undervisningsministeriet. Vi er optagede af naturfagsområdet og af, at børn og unge får en naturvidenskabelig dannelse, kender til naturvidenskabelige metoder og får lyst og interesse i at tage en naturvidenskabelig eller teknisk uddannelse. I Astra arbejder vi med fire kerneopgaver: styrket talentundervisning, inspiration til lærerne, netværk på naturfagsområdet og at styrke vidensgrundlaget og kvaliteten af undervisningen. Desuden holder vi events, forløb og konferencer, ligesom vi laver undervisningsmateriale, styrker det didaktiske arbejde og holder øje med tendenser på naturfagsområdet.

Du kan læse mere om os på https://astra.dk/

Skriv venligst i din ansøgning, at du har set annoncen på Kforum

Frist: 29. januar

Frist: 29. januar

Info

Virksomhed
Astra
Stillingsbetegnelse
Kommunikationskonsulent / journalist
Kontakt
Lise Nørgaard
lng@astra.dk
Telefon: 3045 4779
Website
Indrykningsdato
09-01-2023
Ansøgningsfrist
29. januar
Adresse
Astra
København eller Sorø

Yderligere info

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.