Kommunikationskonsulent

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Kommunikationskonsulent med journalist- og videokompetencer
Vil du være med til at sætte dit præg på Aabenraa Kommunes kommunikation, og har du produceret videoer og erfaring med skriftlig formidling? Så har vi en spændende stilling til dig.

Er du uddannet journalist, cand. comm eller har en lignende kommunikationsfaglig uddannelse? Og har du erfaring med at skrive og lave video?

Hvis ja, så har vi jobbet til dig, hvor du skal være med til at formidle budskaber på vegne af Aabenraa Kommune på forskellige platforme. Vi er både samarbejdsvillige og hurtige, når vi dagligt modtager henvendelser fra lokale og nationale medier, ligesom vi er opsøgende, når vi selv fortæller vores mange gode historier.

Vi har mange gode historier at fortælle, og vi arbejder hver eneste dag benhårdt for, at endnu flere får øjnene op for de gode historier både i Aabenraa Kommune og uden for kommunegrænsen.

Der sker noget i Aabenraa
Du får en central placering tæt på byråd, borgmester og direktion, når der skal fortælles om alt det, der sker. Aabenraa Kommune er i stor forvandling i disse år. Byfornyelsesprojekter, nye skoler og daginstitutioner, et voksende campusliv og projekter i international skala inden for  den grønne omstilling, er noget af det, der sker lige nu.  

Læg dertil placeringen midt i en dynamisk grænseregion, hvor vi har Flensborg som naboby og mulighederne i Hamborg tæt på. Hos os er samarbejdet og de erhvervs- og uddannelsesmæssige fordele langt større end barriererne hen over grænsen. Vi er samtidig stolte af vores traditioner og vores sproglige og kulturelle mangfoldighed i grænselandet.

Alt det gør Aabenraa Kommune til et godt sted at bo, leve og drive virksomhed i, og det skal vi som kommunikationsteam fortælle om.

Kommunikationsteamet favner bredt
Hvis du trives med forskelligartede opgaver og arbejdsdage, der sjældent ligner hinanden, så passer du ind i et fleksibelt kommunikationsteam. Det seneste år har vi beskæftiget os indgående med alt fra havneprojekter, Covid-19 budskaber, ukrainske flygtninge i Aabenraa Kommune til formidling af byrådets budgetlægning.

Vi er både involveret i dag-til-dag kommunikation i form af pressehenvendelser- og meddelelser, men vi er i lige så høj grad involveret i detaljerede kommunikationsplaner som eksempelvis afviklingen af kongehusbesøg, Tour de France eller kommunikationsoplæg på interne konferencer.

Du skal arbejde med at: 

 • Udvælge, vinkle og formidle kommunens egne historier til lokale og nationale medier

 • Producere indhold til og administrere Aabenraa Kommunes Facebookside, der er Danmarks 8. største kommunale Facebookside målt på antal følgere

 • Yde kommunikationssparring til borgmester, direktion og forvaltning

 • Producere videomateriale til brug på de sociale medier og andre digitale platforme

 • Producere og udsende pressemeddelelser på vegne af Aabenraa Kommune

 • Være med til at producere Aabenraa Kommunes interne personaleblad, Aabne linjer

 • Udforme taler og baggrundsnotater til borgmesteren

 • Løse mindre grafiske opgaver til brug i den proaktive kommunikation

Det er en fordel, hvis du har erfaring med en række lignende arbejdsopgaver.

Der er rig mulighed for, at du kan sætte dit præg på teamet både i din opgaveløsning og i kollegafællesskabet. Vi sætter en ære i at være både uhøjtidelige og topambitiøse på samme tid.

Hvis du skal lykkes i stillingen, er det vigtigt, at du er i stand at til at arbejde fleksibelt med store og små opgaver og med tryghed i, at én opgave ikke nødvendigvis afsluttes, før der begyndes en ny.

Du skal samtidig hvile i din faglighed og gå uimponeret til de forskelligartede opgaver, som hverdagen i teamet byder.

Om din erfaring stammer fra det offentlige eller private er mindre vigtigt, men vi lægger vægt på, at du sætter dig ind i og forstår rammerne for arbejdet i en politisk styret organisation.

Vi kigger efter: 

 • Om du har en journalistisk, kommunikationsfaglig eller anden relevant uddannelse

 • At du har erfaring med flere af ovenstående opgaver

 • At du mestrer sparring og samarbejde med en bred række af samarbejdspartnere både internt og eksternt. Det er alt fra borgmestre, ledere og medarbejdere til eksterne grafikere

 • At du har erfaring med eller kompetencer til at administrere kommunens sociale medier, som primært består af Facebook og LinkedIn

 • At du er hurtig og fokuseret i dit arbejde, og du kan arbejde på flere projekter sideløbende

 • At du har blik for/erfaring med visuel kommunikation/grafik/video mv.  

 • At du kan agere i en politisk styret organisation 

 • At du er en holdspiller med en tillidsfuld og uhøjtidelig tilgang til samarbejde, hvor vi altid hjælper hinanden og dagligt lærer af vores kolleger 

Kommunikationsteamet er på tre personer og hører hjemme i Byråds- og Direktionssekretariatet i Aabenraa Kommune, hvor teamet referer til afdelingschefen. Vi er i daglig kontakt med et bredt udsnit af Aabenraa Kommunes 4500 ansatte, og vi gør en dyd ud af at være både serviceorienterede og venlige i vores tilgang med eksterne og interne samarbejdspartnere.

Løn- og ansættelsesvilkår   
Vi ønsker stillingen besat senest 1. oktober 2022. Arbejdsstedet er Aabenraa Rådhus, Skelbækvej 2, 6200 Aabenraa. Kommunikationsteamet skal i udgangspunktet være tilgængeligt på rådhuset for at kunne håndtere uforudsete og hastende opgaver, hvorfor hjemmearbejde kun er muligt i begrænset omfang efter aftale.   

Løn- og ansættelsesvilkår sker efter gældende overenskomst. Der er tale om en fuldtidsstilling 37 timer om ugen.

Spørgsmål til stillingen rettes til teamkoordinator i kommunikationsteamet Kasper Stoof tlf.: 27 50 70 19 eller til chef for Byråds- og Direktionssekretariatet Thomas Chr. Otzen Kruse tlf.: 73 76 62 60 efter 8. august

Ansøgning 
Send din ansøgning, CV og relevante bilag, gerne flere eksempler som Word eller PDF via linket.

Ansøgningsfristen er tirsdag 23. august 2022.

Vi forventer at afholde 1. samtalerunde fredag 26. august 2022 og ved behov 2. samtalerunde mandag 29. august 2022.   

Skriv venligst i din ansøgning, at du har set annoncen på Kforum

Frist: 23. august

Frist: 23. august

Info

Virksomhed
Aabenraa Kommune
Stillingsbetegnelse
Kommunikationskonsulent
Kontakt
Kasper Stoof
Telefon: 2750 7019
Website
Indrykningsdato
25-07-2022
Ansøgningsfrist
23. august
Adresse
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

Yderligere info

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.