Katrine Hansen


Katrine Hansen

Katrine Hansen

Karma: 10 (?)

Forfatter:

1


artikler

5


indlæg

Status pt.

i-can-do-it

Forrige blogindlæg handler om nogle af de overvejelser jeg gjorde mig i sommer, da jeg stod og var færdiguddannet og klar til at indtage arbejdsmarkedet. Og det leder mig til at genoverveje min egen situation. Efter nogle måneder med et fuldtidsarbejde og en plan om at søge min. to jobs om ugen, må jeg jo nok krybe til korset og erkende, at jeg nok har været for optimistisk.. Det er tydeligvis ikke for sjov at både A-Kasse og jobsøgende siger at det er et fuldtidsjob at søge arbejde. Det tager tid og hårdt arbejde at søge arbejde. Og i min egen selvmedlidenhed og ynk bilder jeg mig selv ind, at det er endnu sværere for mig som en forholdsvis grøn og nyuddannet kommunikationsblæksprutte.

Jeg vil jo vildt gerne have et kommunikationsfagligt job. Jeg brænder for mit felt og her fem måneder efter, så savner jeg at bruge mit hoved. Ja, det var lækkert nok den første måned at jeg kunne slå hjernen fra og køre den på rutinen når jeg tog på arbejde. Det var til dels derfor jeg valgte at arbejde der til at starte med. Men det er også lidt at en omvæltning at gå fra en intens studietid til at være ufaglært lagermedarbejder. Samtidig kæmper jeg dagligt med en følelse af, at jeg ikke kan.

Jeg kan ikke få et job / får jeg nogensinde et job? Jeg kan ikke finde ud af at skrive den gode ansøgning, der lander mig en jobsamtale. Og jeg kæmper med at omsætte og målrette min motivation og kompetencer så de skaber værdi for de virksomheder jeg søger job hos. Og som kommunikationsuddannet, der bryster sig af at kunne aflæse situationer og kommunikere derudfra, så er det et kæmpe slag i maven hver gang der tikker et afslag ind i indbakken. For jeg burde jo netop kunne aflæse et jobopslag, sætte mig ind i virksomhedens behov og målrette min ansøgning derefter. Og det betyder måske at jeg slet ikke er så god til det alligevel. Oftest bilder jeg mig selv ind, at det ikke så meget er mine ansøgninger den er gal med, men at det bare er fordi det ikke lige var dét job jeg skulle have… inderst inde ved jeg jo godt, at det ikke helt passer, men det hjælper på humøret og ikke mindst selvtilliden.

Og her fem måneder inde i processen har jeg ramt en mur af håbløshed og dårlig selvtillid (og det gør nas btw). Der skal til at ske noget nyt. Jeg skal have en ny strategi. Jeg skal ind i kampen og måske overveje, om jeg skal gå på dagpenge fuldtid og altså helt stoppe med at arbejde.

Nu tager jeg en weekend til Amsterdam og leder efter min selvtillid.. og vender frygteligt tilbage med ny energi og en plan for min videre jobjagt.

/Katrine

 

 

 


Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

87 JOB

SoMe-redaktør

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Job

Media Relations Advisor

Frist: 31. oktober

Pressemedarbejder

Frist: 25. oktober

Kommunikationskonsulent

Frist: 5. november
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.