Katrine Hansen


Katrine Hansen

Katrine Hansen

Karma: 10 (?)

Forfatter:

1


artikler

5


indlæg

Det kan altid betale sig at arbejde!
Eller kan det?

Jeg valgte fra start at arbejde. Vel nok mest af den årsag, at jeg har arbejdet siden jeg var 13 og derfor aldrig rigtig har været arbejdsløs. Jeg er en arbejdshest. Jeg har altid elsket at arbejde og ikke mindst tjene mine egne penge. Tanken om at være arbejdsløs skræmmer mig derfor helt vildt. Til at starte med var min plan derfor at arbejde deltid og så modtage supplerende dagpenge.. for der ville jo ikke gå så lang tid før jeg landede mit første job. Det må have været rusen fra min specialeeksamen, som endnu ikke havde lagt sig, for hold nu kæft hvor er jeg blevet klogere!

Nå, men reglerne for at modtage supplerende dagpenge er de samme, som hvis du modtager fuldt dagpenge. Så mig afsted til mit første møde i A-Kasse – og første egentlige møde med hele dagpengesystemet. Alle der på et tidspunkt har været en tur i dagpenge-møllen, har prøvet at være til et “velkomstmøde” hos deres respektive A-Kasse. Sådan et der bekræfter alle ens fordomme.. Eller, det bekræftede i hvert fald mine: Man sidder lidt for mange mennesker i et lidt for lille lokale med dårlig udluftning, alle navne bliver råbt op i alfabetisk rækkefølge (det er obligatorisk at deltage), folk kommer for sent (helt ærligt, du er “arbejdsløs”, hvordan kan du komme for sent?!?!), der er lunken kaffe og træt frugt. Alt sammen toppet med et drys semi-dårlig stemning – for der er jo ingen der reelt er der af deres egen frie vilje. Og havde man læst op på lektien hjemmefra, så var der egentlig heller ikke så meget nyt at komme efter (og det skal virkelig ikke tolkes som en kritik af dagpengesystemet eller min A-Kasse).

Summasummarum, så var mødet knap nok overstået, før jeg indså, at det ikke var det jeg skulle. I hvert fald ikke på det tidspunkt.. Jeg var jo stadig høj over at være færdiguddannet og fyldt med sund optimisme og naivitet. Det betyder, at jeg nu, på 5. måned, arbejder 30+ timer om ugen og søger samtlige af de opslåede kommunikations-, markting- og journalistjobs jeg kan nå ved siden af. Jeg føler mig arbejdsløs uden at reelt at være det. Og jeg overvejer ofte, om det har været den rigtige beslutning. Hvad nu hvis jeg havde været jobsøgende på fuld tid. Havde jeg så haft større succes med min jobsøgning og faktisk landet mit første voksenjob? Og er man, som nyuddannet og jobsøgende, bedre stillet på dagpenge end ved at arbejde som eksempelvis lagerkoordinator? Og her mener jeg “bedre stillet” i den forstand, at man som ledig i højere grad har tid og mulighed for at tage på kurser, få råd og vejledning og måske endda være i erhvervspraktik.

Så kan det virkelig altid betale sig at arbejde? Det overvejer jeg ugentligt, når der tikker et afslag ind i min mailindbakke og min liste med minusser bliver længere og længere, og min optimisme (og motivation) mindre og mindre. I det mindste har jeg noget at stå op til. Jeg har en hverdag og tjener penge. Ikke noget prangende, men det er stadig en bedre månedsløn end dagpenge.

Op på hesten, bid i det sure æble og grab the bull by its balls.

britney-meme-kopi

/Katrine


Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

87 JOB

Client Relations Manager

Se alle job Indryk job

Kursus

Facebook- og Insta-annoncering: Skab målbare resultater

Kurset er udsolgt - tilmeld dig hvis du vil på venteliste

Se alle Bliv klogere

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.