Katrine Hansen


Katrine Hansen

Katrine Hansen

Karma: 10 (?)

Forfatter:

1


artikler

5


indlæg

At være jobsøgende er ligesom at date

job-hunt-like-dating

Jeg er lige kommet fra en jobsamtale, hvor snakken faldt på det at gå til jobsamtaler.

De (få) gange jeg har været til jobsamtale, har jeg haft det lidt som om jeg skulle til eksamen eller på en første date. Jeg har svært ved at sove i dagene op til, jeg får nervøs mave, klamme hænder og en utrolig nervøs blære. Altså jeg er nervøs, spændt og på.

På en date kan man drikke øl for ligesom at dulme nerverne og slappe mere af i hinandens selskab… men det kan man bare ikke rigtigt til en jobsamtale. Er du heldig, så er der kaffe eller vand, men det har bare ikke rigtig den samme “afslappende” effekt som fx øllen.

Til gengæld kan du, til både jobsamtalen og på daten, lynhurtigt fornemme om kemien er der eller ej. Om dig og virksomheden er et match og om I skal ses igen og måske endda “lege sammen”. Faserne op til jobsamtalen kan på mange måder også sammenlignes med det at date… eller det synes jeg i hvert fald. Og det siger måske mere om mine erfaringer fra singlelivet. Men uanset, så skal du ikke snydes for mine lille sammenligning. Værsgo.

Fase 1:

 1. Du finder, møder, matcher, ser, kender en spændende fyr // Du finder et spændende jobopslag eller virksomhed, som du gerne vil arbejde hos.
 2. Du researcher (læs: stalker) dig frem til om vedkommende er single, om I har fælles venner, om han er en katte- eller hundeperson, hvad hans mormor hedder osv. (og nej, det er først underligt, hvis man IKKE kan google sig til de oplysning) // Du googler virksomheden, tjekker dine forbindelser på Linkedin og alt det der jazz.
 3. Du tager kontakt og inviterer vedkommende på date // Du sender en motiveret ansøgning, opfordret som uopfordret, og selvfølgelig med det formål at komme til en samtale.

Nu kan både jobsøgningen og den potentielle date gå to veje.

Fase 2:

 1. Du får et afslag… og det føles som om, der er hverken nogen der gider på date med dig eller arbejde sammen med dig.
 2. Alle takker ja. Du skal på date // Du blive indkaldt til en jobsamtale. //giphy.com/embed/estzbJmXufmYo?html5=true

Her kan det så igen få flere veje.

Fase 3:
Den gode – og den vi allesammen håber på

 1. Daten går skide godt og I skal ses igen // Jobsamtalen kører, I klikker, de kan lide dig og vil gerne se dig igen.
 2. I skal på anden date, kemien er der stadig // 2. samtale, det hele spiller stadig.
 3. I ser hinanden regelmæssigt (læs: I er kærester uden at have sat ord på) // Virksomheden vil gerne tilbyde dig jobbet.

Fase 3:
Det som vi alle sammen frygter

 1. Daten går fint, men der manglede noget // Jobsamtalen gik fint, men det spillede ikke helt som det skulle.
 2. It’s not you, it’s me…  Afslaget. Nederlaget og den efterfølgende følelse af, at man da heller aldrig er god nok.
 3. Op på hesten igen. Tilbage på Tinder og tilbage til jobsøgningen.

Her er det selvfølgelig ikke kun afslaget, men også det konkrete indhold. Og det er faktisk kun er, at jeg har oplevet den helt store forskel mellem dating og jobsøgning. And thank God for that! For hold nu op, hvor har jeg modtaget nogen grumme nogen, som fortjener deres helt eget blogindlæg.

Så er der selvfølgelig også de typer (både virksomheder og mænd/kvinder), der bare “ghoster” en og som ikke har pli til at sende et afslag. De er også i en kategori for sig. Her kan man til gengæld trøste sig med tanken om, at kan de ikke engang finde ud af at svare, så er det hverken et sted du har lyst til at arbejde eller et menneske du har lyst til at lære at kende.

/Katrine

 


Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

87 JOB

Pressemedarbejder

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.