Jonas Werner


Jonas Werner

Jonas Werner

Karma: 0 (?)

Styrk parforholdet med kommunikation i 2018

Et nyt år giver de fleste lyst til at forandre, forny og forvandle livet på en række områder. Det er tid at rydde op i de dårlige vaner – ud med de gamle og ind med de nye. Og hvorfor ikke bruge det nye år til få at bedre og mere harmonisk parforhold – det vil nemlig ikke kun give dig selv et bedre liv, men også gavne trivlsen i hele familien.  

Mange mennesker bruger nytårsaften og nytårsdag til at reflektere over året der er gået. Derfor er det jo meget passede at spørge dig selv om du nåede du de mål du havde sat dig, og hvilke mål du skal have for 2018?  For vi kender det nok rigtig godt alle sammen: De evige nytårsforsætter, som aldrig bliver til noget. For så snart aftenen er gået regner det ned over os med alle de sædvanlige undskyldninger og søforklaringer, så som: "På mandag går jeg i gang” eller ”i næste uge spiser jeg sundere”, osv. Mange af vores nytårsforsæt er simpelthen ikke realistiske og mangler et definerbart mål eller delmål. Det er nemlig vigtigt at tage et lille skridt ad gangen, for ellers vil ændringerne blive for store og uoverskuelige.

Styrk parforholdet effektivt, gennem fokus på kommunikation. En god kommunikation giver parforholdet ny næring og det øger samtidig Jeres livskvalitet og Jeres teamfølelse, og det er samtidig et nytårsforsæt som er ret let at holde. Det kræver bare en lille smule fokus i dagligdagen og det bedste er, at du kan gå i gang med det samme. Falder du I og glemmer den gode kommunikation er det hele ikke spildt, for du kan let komme tilbage på sporet igen.

Hvordan styrker du kommunikationen?

Når et par kommer i parterapi, vil terapeuten typisk kigge på hvordan parret kommunikere. Den interne kommunikation fortæller nemlig rigtig meget om parforholdet og parrets syn - og respekt for hinanden. Du kan finde en god guide til parterapi her.

Når du vil styrke kommunikationen i forhold til din partner, handler om at blive bevist om hvordan du kommunikere. Vores kommunikation med vores udkårne er nemlig en af de mest afgørende faktorer for et godt og velfungerende parforhold – og det kræver en minimal indsats.

Hvis du med sikkerhed gerne vil ændre Jeres kommunikation, kan det helt klart anbefale at gå i parterapi, men I kan rent faktisk komme langt med disse 6 simple ting.

Tal eventuelt alle 6 punkter igennem med din partner, og skriv det ned I kan blive enige om. Lav eventuelt en færdig liste og hæng den op på køleskabet – så kan I nemlig løbende blive mindet om det I har lovet hinanden.

Her kommer: 6 ting der forbedrer Jeres kommunikation og giver Jer et mærkbart bedre parforhold:

1) Tal sammen dagligt og spørg ind til hinandens dag. Når man taler sammen og viser oprigtig interesse for hinanden, vil det medføre en større viden din partners hverdag. Viden om hinanden er helt afgørende for et godt parforhold, for det nytter jo ikke noget at leve to helt separate liv.

2) Læg mærke til hvordan I taler sammen. Når I taler sammen hvordan er øjenkontakten? Kigger I på hinanden eller bliver det bare nogle sure grynt og distance? Når man ser på hinanden og kigger hinanden i øjnene er man i kontakt – og kontakten er super vigtig for relationen.  

3) Brug kropssproget og tonefaldet. Undersøgelser har påvist at vi kun opfatter 7% af de ord der rent faktisk bliver sagt. Resten af det vi kommunikerer, bliver opfattet af modtageren gennem kropssproget og i tonen. Derfor er det ufatteligt vigtig at holde et ”ikke angribende” kropssprog og et roligt og naturligt stemmelege.  

Styrk parforholdet gennem bedre kommunikation

4) Gå aldrig sur i seng. Ryd op først – også selv om det er blevet sent. Og husk at holde boldene på egen banehalvdel og tage den andens udsagn alvorligt.

5) Tal sammen en gang om ugen og lav en forventningsafstemning – både i forhold til det praktiske og det følelsesmæssige. Find ud af hvordan I har det i parforholdet og hvordan det kan blive bedre.

6) Mød din partner med forståelse og uden holdninger til det der bliver sagt. Forsøg at lytte i stedet for at forsvare. Når vi bliver lyttet til vil det omgående få os til at føle os forståede – og det er super vigtig for parforholdet.

Godt nytår smiley 

 

 

Giv din stemme

8 stemmer
4,6/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

46 JOB

Art Director

Se alle job Indryk job

Job

Praktikant

Frist: 21. december

Områdechef

Frist: 2. januar

PR-projektleder

Frist: 10. januar
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.