Jesper Jensen


Jesper Jensen

Jesper Jensen

Karma: 0 (?)

Forfatter:

1


artikler

3


indlæg

Vær kritisk, når du installerer plugins via WordPress
WordPress er med afstand det mest populære content management system, der findes. Det skyldes særligt, at WordPress er hamrende let at bruge, og at man kan løse mange udfordringer via plugins. Dog er det ikke helt uproblematisk med disse plugins. Jeg deler her et par erfaringer.
 
Jeg har aldrig været i tvivl om, at WordPress var det rette CMS for mig, når jeg skulle lave en ny hjemmeside. Jeg har hverken evner eller tålmodighed til nogen som helst programmeringsopgaver, hvorfor det har været nødvendigt for mig med et CMS, hvor man kunne bygge en hjemmeside uden sådanne egenskaber, og det må man sige, at man kan via WordPress.
 
Selvom man, ligesom jeg, er analfabetisk programmør, kan man alligevel få løst en række udvikler-opgaver via Wordpress. Der er nemlig udviklet alverdens plugins, som kan løse stort set alle tænkelige opgaver. Vil man have cache på hjemmesiden, er det bare at hente et plugin. Mangler man en kontaktformular, er det bare at hente et plugin. Og så videre.
 
Det kræver ikke mange klik at installere et plugin. Det er med andre ord noget, enhver kan finde ud af. Jeg har dog erfaret, at der er mange, som ikke er bekendte med skyggesiderne ved at installere plugins. Disse findes nemlig desværre.
 
Når man installerer et plugin, kommer der mere kode på ens hjemmeside, hvilket influerer på loadhastigheden. Mange plugins hæver kun loadtiden marginalt, men der findes desværre nogle plugins, som skader loadhastigheden markant, og dem skal man så vidt muligt afholde sig fra at installere. Ligeledes bør man undlade at installere alt for mange plugins, da også det vil medføre høj loadtid.
 
Der findes forskellige services, hvormed man kan tjekke loadhastigheden for ens hjemmeside, blandt andet dette her. Jeg anbefaler, du bruger denne service, hver gang du installerer et nyt plugin, så du får vished om, at pluginnet ikke saboterer loadhastigheden fuldstændigt. Der må naturligvis godt ske en lille forøgelse, men hvis din side bliver 1-2 sekunder langsommere, skal du gøre alt, hvad du kan for at undgå dette plugin.

Et plugin kan påvirke funktionaliteten

Ovenstående omkring loadhastigheden har jeg været bevidst om i længe, men for nyligt blev jeg bekendt med endnu en potentiel ulempe ved plugins. Jeg havde installeret et cache-plugin med henblik på at gøre min side, der handler om dating, endnu hurtigere. Alt så fint ud. Indtil jeg en dag tjekkede mobiludgaven af min side.
 
Pluginnet gik ind og påvirkede denne, så menuknappen ikke længere virkede. Meget kritisk. Heldigvis kunne man justere en række ting i pluginnet på den måde udbedre fejlen.
 
Ikke desto mindre gjorde oplevelsen mig opmærksom på, at man bør tjekke funktionaliteten af sin hjemmeside, når man tilføjer nye plugins. Det vil jeg gøre i fremtiden, og jeg håber, du vil gøre det samme.
 

Giv din stemme

6 stemmer
4,5/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

55 JOB

Kommunikationskonsulent

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.