Jesper Jensen


Jesper Jensen

Jesper Jensen

Karma: 0 (?)

Forfatter:

1


artikler

3


indlæg

Lukningen af 24syv blotter, hvor råddent vores samfund er
I går fik radio24syv det endelig nådestød, da det kom frem, at DAB-sendetilladelsen, der var sendt i udbud, og som mange regnede med ville blive en redningskrans for 24syv, i stedet endte hos Radio Loud, der består af mindre lokalradioer og forskellige foreninger.
 
Loud er i manges øjne gjort til en af skurkene og kommer også til at få det rigtig svært, fordi stationen hele tiden vil blive målt op mod 24syv, der har leveret noget af det allerbedste radio til danskerne de seneste otte år.
 
Netop fordi radiostationen har formået dette, og den samtidigt har formået at revolutionere og udfordre mediet, uden at det har gjort den smal og avantegarde, for den har jo stadigvæk været for folket, kan det virke helt håbløst, at man fra politisk side er gået ind og blokeret for, at radioen har kunnet fortsætte.
 
Personligt ser jeg den forestående lukning som et klokkeklart alarmerende tegn på, at flere politikere ønsker at obstruere 24syv og skåne sig selv for de kritiske interviews og den dybdeborende journalistik, som kanalen har bedrevet. Og så synes jeg ikke engang, at jeg fisker med den store fiskestang efter kritiske udledninger.
 
Hos 24syv er de gamle journalistiske dyder blevet blandet med kreativ tænkning, og det har resulteret i et mangfoldigt, alsidigt programudbud, hvor der virkelig har været noget for enhver smag. Ens for stort set alle programmer på kanalen har været yderst høj kvalitet, og at man som lytter har kunnet mærke passionen for radio strømme igennem højttalerne. 
 
Pilrådden samfundstop
 
I otte år har de hos 24syv blottet samfundstoppens hykleri, breaket adskillige korruptionsskandaler, gået kritisk og hårdt til politikerne, når dette har været på sin plads, og egentlig bare ageret, som gode medier skal, nemlig som den fjerde samfundsmagt - retfærdighedens vagthund.
 
Som lytter har det været en fornøjelse at følge med i de forskellige programmer, og jeg kommer personligt til at savne flere af deres programmer - særligt Den Korte Radioavis, som uden tvivl er det bedste radioprogram, der nogensinde er blevet lavet. Hamrende originalt, vanvittigt sjovt og ikke mindst sindssygt aktuelt og vigtigt. Ingen når de to til sokkeholderne.  
 
Da 24syv i går fik en nedadvendt tommelfinger fra sendetilladelsesudvalget og derfor nu må indstille sig på at dreje nøglen om, beviser kanalen - måske ubevidst - mere end nogensinde, hvor pilrådden samfundstoppen er.
 
For lukningen, der har været ført an af DF med Socialdemokraterne i sidevognen, er et klart symbol på, at flere af vores politikere ikke ønsker at kigges kritisk efter i sømmene, hvilket tyder på, at der ikke rent mel i posen. 
 
Særligt DF og Socialdemoraterne har flere gange åbenlyst ytret deres utilfredshed med 24syv, og det må være soleklart for alle og enhver, der har fulgt sagen, at lukningen af 24syv ikke er i folkets og samfundets interesse, men derimod en række pampere, som ikke ønsker vagthundens tilstedeværelse. Super skræmmende!
 
Tak for alt den gode radio til 24syv. Jeg kommer virkelig til at savne stemmerne på kanalen. Dog er jeg meget opmærksom på ikke at lade mine frustrationer gå udover Loud, hvilket jeg også gerne vil opfordre andre til at være. 
 
Loud vandt et udbud. Det skal de ikke straffes for, bare fordi man ikke er enig i afgørelsen. Gå efter de skyldige, der tog beslutningen i stedet for kanalen, der nu skal fylde et par kæmpe sko ud. 

Giv din stemme

15 stemmer
3,5/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

87 JOB

Content & Social Media Manager

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.