Ifølge flere statistikker benytter 30 % af alle hjemmesider i verden content management systemet WordPress. Personligt er WordPress da også det CMS, som jeg benytter til min voksende fold af hjemmesider. Jeg vil i denne artikel anbefale tre plugins, som er uundværlige for mig. Hvis du ikke allerede benytter disse plugins, så bør du kraftigt overveje det.
En af de helt store fordele ved WordPress er muligheden for at hente plugins, som kan klare udfordringer, man ikke selv har kompetencerne til at løse.
Personligt har jeg ingen færdigheder, når det kommer til at kode, men alligevel kan jeg klare adskillige udvikleropgaver, fordi jeg benytter WordPress, hvor jeg kan finde plugins, som klarer ærterne for mig.
Den samlede mængde plugins, man kan vælge og vrage imellem, er ekstremt stor, og det bør da også nævnes, at der findes meget skrald i bunken med plugins.
Et plugin vil altid sløve nemlig ens hjemmeside, og nogle af de knapt så veludviklede plugins kan sløve ens side i voldsom og skadelig grad. Man skal derfor altid tænke sig om, inden man installerer et plugin.
Heldigvis findes der adskillige plugins, der bringer væsentligt mere værdi end skade, og herunder blåstempler jeg tre plugins, som jeg evigt og altid installerer. Hvis du ikke allerede har installeret disse plugin til din side, er det bare om at komme i gang. De vil nemlig gøre mange ting væsentligt lettere for dig.
1) Elementor
Elementor-pluginnet giver dig mulighed for at bygge landingssider via drag-and-drop-funktioner. Super smart og let!
Med Elementor kan man uden problemer lave en masse fede visuelle ting, som ellers ville kræve en udvikler. Man kan ekstremt meget via pluginnet, men jeg ønsker ikke at gå dybden med dets funktioner her. Det vil ganske enkelt tage for lang tid.
I begyndelsen kan pluginnet måske virke lidt uoverskueligt og besværligt. Derfor vil det sandsynligvis være en fordel for dig at se en række YouTube-tutorials.
Jeg bruger Elementor til samtlige af mine sider, og jeg nyder virkelig at arbejde med pluginnet, der løser den ene opgave efter den anden.
For nyligt har jeg bygget en hæderlig forside til
biopejs-eksperten.dk ved hjælp af pluginnet. At kreere forsiden på denne måde havde været umuligt for mig uden pluginnet.
2) SEO Yoast
Hvis du påtænker at arbejde med SEO på din hjemmeside, er SEO Yoast uundværligt. Med dette plugin kan du let editere dine meta-titler og -beskrivelser, og du får endda hjælp til at gøre disse så optimale som muligt.
Pluginnet sløver næsten ikke din hjemmeside, og det er hamrende brugervenligt.
3) Smush
Du er sikkert klar over, at loadhastighed er yderst vigtigt, både hvad angår SEO, konvertering og brugeroplevelse.
Der findes forskellige elementer, der kan sabotere ens loadhastighed.
En af de hyppigste syndere er tunge billeder. Med Smush kan du let komprimere samtlige billeder på din side, uden at det går ud over kvaliteten. Det kræver faktisk ikke mere end blot et klik.
Det er forskelligt fra hjemmeside til hjemmeside, hvor meget der vil være at hente ved at installere Smush, men for nogle vil det være yderst effektivt og gøre en verden til forskel. Du vil i pluginnet nøjagtig kunne se, hvor meget Smush evner at skære af dine billeder.