Jesper Højberg Christensen


Jesper Højberg Christensen

Jesper Højberg Christensen

Karma: 702 (?)

Forfatter:

0


artikler

101


indlæg

Dybvad som Skovs efterfølger – surprise-surprise

Det bliver sjovt at se alle landets store, internationale industribosser rejse sig og klappe af Hans Skovs efterfølger, landets topembedsmand.

Hans Skov fik ikke selv lov at udpege sin efterfølger, selv om kronprinserne var linet op og magtkampen intens. Så valgte han selv at gå allerede i sommer, og bestyrelsen så chancen for at få det, de forstår og vil have, nemlig en internationalt sindet og forretningsorienteret industrimand. Og hvad kommer flinke Jens Howitz så op med som hovedjæger? En fuldblods hjemlig dep-chef! 

Men løsningen er ikke så dum for DI, som den lyder. For én person kan ikke længere lede DI, slet ikke med det vingefang, Hans Skov har og havde. Karsten Dybvad er ikke kun en typisk nummer 2 embedsmand, men har de selvstændige egenskaber og tanker, der gør, at han kan profilere en organisation. Han kender hele Slotsholmen ud og ind og i særdeleshed også oppositionen (økonom i LO), hvis den kommer til magten. Så han kan den lobbyisme, DI lever af - og som Ole Krogh i dag fronter. Det er et godt spørgsmål om sidstnævnte nu bliver i DI, mens Lars Goldschmidt formentlig vil være den, der får Dybvads nuværende rolle, at støbe politiske kugler for sin chef. Dybvad har så behov for at styrke sig på det helt centrale med at sikre overenskomster og være troværdig forhandlingspartner i fagbevægelsens øjne. Det bliver den ene udfordring, hvor han må holde Kim Graugaard tæt til sin side, som nr. 2-mand. Den anden bliver at tackle medlemmerne, som han nok har et noget fjernt forhold til. Det kan føre til, at DI bliver en lidt mindre organisation, hvor nogle af de små "murermestre" , videnrådgivere mm. søger mod Dansk Erhverv. Mens alle de store (også fra de andre organisationer) nok vil trække mod DI. Men det er en langtidstrend, der er irreversibel - uanset hvem der fronter DI.

Skiftet vil føre til hævede øjenbryn på Slotsholmen, hvor det ikke ligefrem vil gavne statsministerens omdømme som arbejdsgiver. Den nye bog om Projekt Løkke skildrer uenigheder mellem Lars Løkke og Dybvad. Disse uenigheder har nok bidraget til det usædvanlige hop.

Kommentarer

Få nyhedsbrev

27 JOB

BRANDINGRÅDGIVER OG PROJEKTLEDER

Se alle job Indryk job

Job

Mangfoldighedsspecialist

Frist: 14. december

Communications Officer

Frist: 4. december

Kampagnerådgiver

Frist: 31. december
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.