Jesper Andersen


Jesper Andersen

Jesper Andersen

Karma: 1119 (?)

Forfatter:

9


artikler

134


indlæg

Den dag Google svigtede sine brugere

I en tid hvor Google hyldes som det store orakel og søgemaskineoptimering er blandt de hotteste talk of the town, er det befriende at se, at end ikke Google almægtige algoritmer er nøglen til alle vores problemer.

Fredag den 10. februar skrev Mike Melanson et blogindlæg på ReadWriteWeb med titlen "Facebook wants to be your one true login". Det handlede i alt sin enkelthed om det nye, strategiske samarbejde mellem Facebook og AOL, som sætter brugere i stand til at importere Facebook venner direkte over i AOL Instant Messenger.

Til Mikes store forbavselse fik blogposten næsten øjeblikkeligt massiv trafik - på få timer langt mere end en blogpost på ReadWriteWeb nogensinde havde opnået før! Og så skete der noget sært. Trafikken fortsatte. Og der begyndte at komme kommentarer - mange af dem i stil med "Ok, det nye layout er cool nok. Vær venlig at lukke mig ind på Facebook nu" eller "Facebook stinker - hvor logger man ind henne???"

Mike og de andre fra ReadWriteWeb var mildest talt forbavsede. Indtil de begyndte at analysere trafikken og så to ord og en bestemt url gå igen og igen: "Facebook login" søgninger på Google!

På baggrund af en enkelt blogpost med den ovenstående titel havde Google besluttet sig for, at ReadWriteWeb var et bedre sted at sende brugerne hen end til Facebook.com... :-)

Historien fortsætter og på nuværende tidspunkt er det allerede en kultbegivenhed mange steder på nettet, og "Jeg kan godt lide det nye Facebook layout, men hvor logger jeg på?" er den nye joke, som internetentusiaster med slet skjult skadefro griner af med hinanden. Mikes blogpost har over 1054 kommentarer (den fik 7 alene mens jeg skrev disse linjer), og han har fulgt op her med hele baggrundshistorien: "How Google Failed Its Users And Gave Birth To An Internet Meme".

Den ubetingede tiltro til Googles evner som søgemaskine har sandsynligvis kun fået en lille ridse i lakken, men det er nu meget rart at konstatere, at der endnu ikke er grund til at holde helt op med at tænke selv. :-)

Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

49 JOB

Studentermedhjælper

Se alle job Indryk job

Job

Strategic Communication Officer

Frist: 12. april

Kommunikationschef

Frist: 31. marts

Kommunikationschef

Frist: 5. april kl. 12.00
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.