Janne Aagaard


Janne Aagaard

Janne Aagaard

Karma: 324 (?)

Forfatter:

5


artikler

7


indlæg

Om polakker, peberspray og klodsede politimænd

Prisen for at deltage i sociale medier er stor. I hvert fald når man er betjent ved det danske politi, og denne gang er det betjente fra Københavns Vestegns Politi, der på Facebook ytrer sig om hårdhændet behandling af polske fodboldfans i Brøndby under en kamp.
Under en håndfuld betjente deltager i debatten, der blandt andet inkluderer kommentaren:

»He he, endelig nogle fodboldtosser, som ville noget og ikke stak halenmellem benene, når de så politiet... det fortryder nogle af dem nok idag:-)«

Chefpolitiinspektør Ib Meng er rasende:
»Det vil jeg simpelthen ikke acceptere. Konsekvensen af det her er, atde bliver kaldt til samtale hos mig, hvor det her bliver indskærpet«,siger han til DR Nyheder, der omtaler sagen her til morgen.

Han har nemlig kæmpet i årevis mod politiets dårlige omdømme som småracistiske og grove i deres opførsel. Langt de fleste af betjentene er ikke sådan, en lille håndfuld udgør problemet.

Men hvad nytter det?

Historien er ude, skaden er sket. Og selvom Ib Meng gør, hvad han kan, for at imødegå kritikken og ændre en del af politikulturen, er det dårlige omdømme endnu engang cementeret.

Hvad kunne ændre det? Måske et tilbud til journalister om at være med, når fodboldbøller opdækkes under kampe og en indsigt i et opslidende job, der langsomt nedbryder grænserne for, hvad der kan accepteres. Indadtil må der være en ventil for vreden og frustrationen over at agere samfundets skraldespand, mens der udadtil er brug for en samlet front med uangribelig moral og ditto samtale.

 

 
 


Giv din stemme

6 stemmer
4,5/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

39 JOB

Kommunikation og Pressechef

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Job

Politisk rådgiver

Frist: Hurtigst muligt

Digital kommunikatør

Frist: 1. november

Kommunikationskonsulent

Frist: Hurtigst muligt
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.