Janne Aagaard


Janne Aagaard

Janne Aagaard

Karma: 324 (?)

Forfatter:

5


artikler

7


indlæg

Fra K-forum til Bæ-forum: når injurier florerer frit på internettet

Kære Timme og K-forums læsere

Det er med bævende læber og uro i fingrene, at jeg kaster mig ud i krigen mellem kommunikatører og journalister her på K-forum. For det er som om, at de seneste par måneder har gjort K-forum til speaker's corner aka brok+sandkasse for en del indenfor kommunikationsbranchen, der har behov for at smide mudder.

Og der er masser af mudder at blive kastet mod journalistikken i Danmark, der er drevet af hurtige nyheder, enkildehistorier og klichévinkler. Mudder, der er relevant og rykker noget.

Men i stedet for at behandle journalistiskkens trange kår, generelle ringe standard og gå dybere i, hvorfor journalistikken er blevet sådan, handler det om manden. På stående fod blandt andre anklagen mod tidligere spindoktor og nuværende studievært Mikael Kristiansen fra dig selv, Timme, angrebet på studievært fra DR Kåre Quist fra brancheforeningen 'Forsikring og Pension' til nu Marcus Rubin, udenrigskorrespondent på Politiken.

Angrebene er ganske voldsomme med beskyldninger om løgn og uredelighed. Langt fra mudder er det, det lugter snarere af lort, når mikrofonen er blevet til et debatindlæg,og ingen stiller kritiske spørgsmål til skribenten bag.

Som ansvarlig for et internetmedie er du, Timme, stadig ansvarlig i forhold til medieansvarsloven og skal som sådan forholde dig til, om en tekst er æreskrænkende eller injurierende. Den angrebne part skal under alle omstændigheder have mulighed for at kommentere kritikken - sand eller ej - inden offentliggørelse. Ellers vil pressenævnet - som enhver journalistspire vil vide, - give kritik i pressenævnet per automatik.

Nuvel, jeg skriver ikke dette for at pudse pressenævnet på K-forum, men for at minde redaktøren og foraets medlemmer om, at det vel næppe højner kvaliteten sådan at ignorere de almene færdselsregler indenfor medier, de selv samme færdselsregler I hævder at forsvare.

Men mere overordnet vil jeg spørge dig Timme, om K-forum er blevet til Bæ-forum? Og om redaktionen vil fortsætte af den vej?

Giv din stemme

4 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

25 JOB

Grafiske designer

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Job

Marketingchef

Frist: 10. juni

Studentermedhjælper

Frist: 17. juni kl. 12.00

Kommunikationsmedarbejder

Frist: 12. juni
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.