Gerda Bejder


Gerda Bejder

Gerda Bejder

Karma: 0 (?)

Monica på Holmegaardshuset: "Jeg har lært så meget om opdragelse"
Monica har siden juni 2017 været hos Holmegaardshuset. Monica tog ophold under sin første graviditet for at forberede sig optimalt på fødslen og for at falde til ro også for barnets skyld.
 
Jeg nåede at ”falde på plads” inden min fødsel, og det var rart at være omgivet af omsorgsfulde mennesker”, fortæller Monica. 
 
Monica fortæller videre, at det var rart og trygt at have professionelle omkring sig.
I starten syntes hun, det var hårdt at skulle bo sammen med andre, selv om hun havde eget værelse. Det var også svært at vende sig til nye regler, når man har været vant til selv at kunne planlægge sin dag, som man ville. Men hurtigt kom hun ind i vanen og fik lært både personalet og de andre beboere at kende og bekymrede sig ikke længere om, hvad de andre beboere sagde eller tænkte. Og især efter hun havde født sin pige (her kaldet S), blev det helt naturligt at koncentrere sig om S. Monica har to kontaktpædagoger, som hun har været meget knyttet til igennem hele forløbet, og Monica synes, det har været rigtig rart, at de har været til stede ved udviklingssamtalerne.
 
Når man har to kontaktpædagoger er der altid en man kan søge guidning og vejledning hos”, siger Monica og fortsætter ”Og de to kontaktpædagoger taler sammen, så guidning og vejledningen bliver ens lige meget, hvem af dem du taler med ”.
 
Monica beskriver personalet, som meget hjælpsomme og føler, de har gjort mere end, hvad man kunne forvente. Om få dage skal Monica hjem med sin lille pige, og hun glæder sig over, at hun har lært så meget, der kan hjælpe hende i hverdagen derhjemme.
 
Jeg har lært ikke at stresse, for det er noget, et lille barn med det samme kan mærke, og det reagerer med uro”, fortæller Monica. ” At lege var ikke så naturligt for mig, da jeg ankom til Holmegaardshuset, men jeg har lært at lege med min lille pige, og det har jeg stor glæde nu. Jeg har også lært at se min piges signaler og at få hende til at sove på en rolig måde, så puttetiden bliver god”.
 
Det bliver svært at skulle hjem igen, siger Monica. Hun vil savne det hele. På den anden side ses det også på Monica, at hun glæder sig til at komme hjem i sit eget hjem med sin lille pige, fordi som hun siger
jeg har lært så meget om opdragelse og er blevet klar over, hvad man skal gøre og hvad man bestemt ikke skal gøre som mor”.

Giv din stemme

12 stemmer
3,7/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

42 JOB

Leder og kommunikationsfagligt fyrtårn

Se alle job Indryk job

Job

Studentermedarbejder

Frist: 15. december

Pressekonsulent

Frist: 16. december

Kommunikationspraktikant

Frist: Hurtigst muligt
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.