Gratis morgenmøde: Sådan kommunikerer du grønt

At kommunikere om grønne initiativer er en helt særlig gren af kommunikationsfeltet. Det stiller DM og Kforum skarpt på onsdag d. 18. januar, når vi byder inden for til gratis morgenmøde. Mød to af de skarpeste kommunikatører på området, og bliv inspireret til dit videre arbejde med at kommunikere om det grønne område.

Om eventen


NB: Kurset er afholdt. Se kommende kurser her

Hvordan kommunikerer du til og med den grønne forbruger?  

Julie Daugaard 

Enten er du den “bæredygtige type”, eller også er du ikke. Ej vel, sådan hænger det ikke sammen! To ud af tre danskere har faktisk en grøn adfærd, men på forskellige måder, i forskellig grad og med forskellig motivation. Derfor skal vi også kommunikere forskelligt til dem, hvis vi ønsker at skubbe dem til at tage (endnu) bedre og mere bæredygtige valg. 

Bliv klogere på ”De Snusfornuftige”, ”De Blæredygtige”, ”De Bekymrede” og ”De Aktivistiske”, og få konkrete anbefalinger til, hvordan du kan kommunikere til dem – uagtet, om målgruppen hedder dine kolleger, borgere eller forbrugere. Oplægget bliver en god blanding af indsigter, inspirerende cases og konkrete anbefalinger. 

Undersøgelsen ”De Grønne Forbrugere” bliver præsenteret af Julie Daugaard, som har udarbejdet undersøgelsen sammen med sine analysekolleger i 2021 og opdateret den i 2022. Studiet er skabt på baggrund af et halvt års researcharbejde, rapportreview, interviews med forskere inden for bæredygtighed, psykologi og forbrug samt kvalitative interviews med danskere opfulgt af en spørgeskemaundersøgelse med 3.000 danskere repræsentativt fordelt i forhold til befolkningen. Med andre ord er der høj validitet og repræsenterbarhed i undersøgelsen. 

 

Julie Daugaard har de seneste ti år arbejdet som strategisk rådgiver inden for kommunikation og markedsføring omkring bæredygtighed. Hun er bl.a. ansvarlig for kursusforløbet ”Dentsu Sustainable Marketing Academy”, som foregår marts-juni 2023. Julie er uddannet cand.mag. i medievidenskab og journalistisk formidling fra Aarhus Universitet, har undervist som ekstern lektor på kandidatuddannelse og har i 2022 videreuddannet sig på Cambridge University – Institute for Sustainability Leadership: ”Sustainable Marketing, Media and Creative”.  

  

Den grønne værktøjskasse  

Lotte Hansen 

Den bæredygtige udvikling er i rivende udvikling, og det gælder også rammerne for, hvordan man kommunikerer om de grønne initiativer. Lovgivningen ændrer sig løbende, og det samme gør befolkningens forventninger. Lotte Hansen, strategisk rådgiver, giver os et øjebliksbillede af, hvor vi er med den bæredygtige udvikling, og hvor vi er på vej hen. 

   

Lotte Hansen åbner for værktøjskassen til god og troværdig kommunikation om bæredygtighed. Her skal vi både se på, hvilket råderum du som kommunikatør har, og vi runder seneste nyt fra Forbrugerombudsmanden og får inspiration til, hvordan du navigerer rundt i dette komplekse felt af k-faget, hvor alle frygter at ryge i greenwashing-fælden. 

   

Lotte Hansen er en landets mest erfarne strategiske rådgivere og eksperter inden for impactkommunikation, ESG og bæredygtighed. Her har hun et særligt fokus på udvikling af bæredygtige, kernefortællinger, strategier og mobilisering. 
Hun arbejder med udvikling af både ESG rapportering og kreativ involvering, der både kan skabe stærk impact og sikrer mobilisering og co-creation fra organisationer og virksomheder.
 

 

Mød

Lotte Hansen
Hansen & Ersbøll Agenda
Julie Daugaard

Praktisk

Hvornår?
Onsdag den 18. januar 2023, kl. 9.00 præcist og slutter senest kl. 11.00.
 
Hvor?
DM
Akademikertårnet
Lindevangs Alle 2, 2000 Frederiksberg
Mødelokale ”Rådhustårnet”

Hvad koster det?
Dette morgenmøde er gratis, men kræver tilmelding.

Hvordan melder jeg mig til?
Tilmeld dig arrangementet hos DM. TILMELD DIG HER.  Er du ikke medlem af DM skal du oprette en gæsteprofil for at tilmelde dig arrangementet. 
 
Ved tilmelding accepterer du samtidig Kforums nyhedsmail. Du kan til enhver tid framelde dig, såfremt du ikke finder den relevant. 
Sådan finder du
Dansk Magisterforening
Lindevangs Alle 2,
2000 Frederiksberg
16927 kursister giver vores kurser:
4,4/5
Dato:
Onsdag 18. januar 2023
Tidspunkt:
9.00-11.00
Sted:
Pris pr. deltager:
0 (ekskl. moms)

Kontakt

Mød

Lotte Hansen
Hansen & Ersbøll Agenda
Julie Daugaard

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.