Esben Ørberg


Esben Ørberg

Tlf. 27258040

Karma: 50 (?)

Forfatter:

3


artikler

2


indlæg

Oprettet på Kforum: fredag 23. december 2011

Om

Uddannet journalist fra Journalisthøjskolen tilbage i 1981.
Har dog stort set ikke arbejdet som 'rigtig', dvs. uafhængig journalist.
 
Blev i midt 80'erne optaget af, hvad journalistik kan bruges til. Lærte at håndtere opfattelser - kommunikations inderste væsen - gennem job og efteruddannelse i Dansk Ungdoms Fællesråd, Demokraten Weekend, Kolding Folkeblad, Kolding Kommune, TDC, Burson-Marsteller og siden 1998 i mit eget fagforbund, Dansk Journalistforbund, hvor journalistik og kommunikation går hånd i hånd. Af og til med et skænderi mellem parterne, men side om side - i tykt og tyndt. Når det kommer til stykket.
 
Min erfaring er, at journalistik er et fantastisk redskab for kommunikatører, og jeg tror, at der er en stor fremtid i genren corporate journalism.
 
Jeg interesserer mig især for mediernes selvregulering og udgav i 2008 på UPDATE en forskningsbaseret rapport Den Indre Vagthund  
 
Ved siden af mit job som redaktør i Forerningen Norden studerer jeg spillet mellem journalister og deres professionelle kilder nærmere. Mit håb er at kunne kortlægge best pratice adfærden mellem parterne og raffinere spillereglerne. Jeg udgav i foråret 2018 denne rapport om Redaktionelt PS.
 
 

Erfaring

Organisation/FirmaJob-titelEvt. beskrivelse
Foreningen Norden
Siden 2015
Redaktør
Dansk Journalistforbund
Siden 1998
Kommunikationschef

Artikler

 
Onsdag 22. januar 2014
1

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.