Emir Degirmenci


Emir Degirmenci

Emir Degirmenci

Karma: 0 (?)

SEO Linkbuilding - Hvordan får du links fra wikipedia?

Links fra wikipedia kan booste dine google placeringer

Når man arbejder med SEO, så skal linkbuilding være en del af den overordnede strategi. Men spørgsmålet er, hvordan får man gode links til sin hjemmeside?
 
Hvad kommer jeg til at lære i dette indlæg?
 
 
 
 
 
Wikigrabber

Hvorfor skal du bygge links med wikipedia?

Du kender det sikkert fra din egen hverdag. Du søger informationer på google på et bestemt emne, fordi du er nysgerrig og, hvem dukker næsten altid op? Wikipedia. Det er fordi at de har utrolig meget indhold og gode placeringer på google. De er højt vægtet hos google og ses som en autoritær kilde. Det gør de i kraft af de moderatorerer og administratorer der er på Wikipedia. Derudover så kan du vha. denne teknik også få links fra andre autoritære sider!
 
Så wikipedia link building omfatter ikke kun links fra wikipedia, men også andre sider. Det kommer til at fungere som en naturlig måde, hvorpå du kan bygge en link building maskine.
 
Det er netop det, som jeg er igang med for phone rep som udfører iPhone reparation.
 

Hvad skal jeg kigge efter?

At bygge links fra wikipedia er ikke bare at rediger wikikoden også linke til dig selv i kilderne. Det bliver slettet af nogle moderator. Derudover skal dit indhold være relevant for selve wikipedia artiklen. Det du skal kigge efter er følgende:
  1. døde links
  2. ødelagte links
  3. en unik link mulighed.

Hvordan du finder de her muligheder kommer vi ind på senere. 

Men når du har fundet muligheden, så skal du enten linke til noget som er i forlængelse eller som understøtter artiklens indhold. Hvis du intet indhold har, som passer så kan det være fordelagtig at skrive indhold i dirkete forlængelse af selve wikipedia artiklen. 

Wikipedia links som en linkbuilding maskine

Når du finder et ødelagt link, altså et link til en side, hvor der ikke længere er indhold. Så kan du med fordel bruge ahrefs backlink checker til at se, hvilke sider der ellers linker til det døde link. Derefter kan du bruge en wayback machine til at se, hvilket indhold der var på siden. Når du har fundet ud af det tidligere indhold, så skaber du det samme indhold på din egen side. Derefter skriver du en mail til alle, der linkede til det døde indhold og får dem til at linke til dig. Men du starter med wikipedia, for når de kan se du får links fra wikipedia, så fremstår du også mere troværdig. Det er ikke alle, der vil linke til dig, men man har oftest en rigtig god succesrate her. 

Unik linkmulighed

Hvis du eksempelvis er en psykolog i københavn, som har ekspertise i parterapi. Så kan du med fordel bidrage til en masse artikler vedr. psykologi på wikipedia. Når du så har gjort din pligt og forbedret wikipedia, så kan du gå ind og tilføje et link i en kildeliste, hvor du har noget relevant indhold på din side som er i overeenstemmelse med wikipedia artiklen. På den her måde, så vil du ikke opfattes som en linkbuilder.

Konkret handlingsplan

Hvad skal du gøre nu?
Du hopper ind på wikigrabber, søg det på google. Du indtaster et søgeord, som er relevant for din forretning. Helst noget som har volume og som du vil ranke på. Derefter finder du en masse artikler med ødelagte links, og gør brug af første teknik. Derefter retter du og tilføjer en masse indhold på wikipedia, så du ikke ligner en spammer. Herefter skal du sikre dig, at indholdet på din side både er relevant og velskrevet. 

Jeg håber du fik en masse værdi ud af indlægget. Følg dig fri til at kommentere.

Mvh

Emir

SEO Konsulent hos

Sales Ultra

 

Giv din stemme

9 stemmer
4,7/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

67 JOB

Communications Manager - Client Relations

Se alle job Indryk job

Ugens profil

Grith Enemark

1.juni tiltrådte Grith Enemark som kommunikationschef i PROSA, forbundet af it-professionelle. Hun kommer  fra en stilling som Head of Communications hos Nationalt Genom Center, en styrelse under sundhedsministeriet.   

Job

Pressekonsulent

Frist: 18. august

Donor Journey Manager

Frist: 14. august

Presserådgiver

Frist: 15. august
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.