Emil Raun


Emil Raun

Emil Raun

Karma: 0 (?)

Højskoler: En fantastisk mulighed for udvikling

Jeg har fået den utrolig mulighed, det er, at følge den udvikling, et ungt menneske gennemgår med et ophold på en højskole.

Jeg må erkende, at jeg er overrasket over, hvor meget et højskoleophold kan danne, udvikle og modne et ungt menneske, som jeg allerede havde stor respekt for i forvejen.

Jeg har altid anset et højskoleophold som en god forberedelse på resten af livet – et frirum til at finde ud af, hvem man er, og hvad man vil. En intens oplevelse, hvor man bliver udfordret med nye tanker og ideer. På trods af disse eksisterende tanker, er jeg alligevel positiv overrasket over højskoleforløbet og kan kun opfordre andre til at prioritere denne enestående mulighed, som vi i Danmark stort set er alene om at have.

Danmarks første højskole blev oprettet i Rødding i 1844. Det var N.F.S. Grundtvig, der først udtrykte tanker om højskoler, og hvad de kunne betyde for samfundet. Hans tanker var bl.a. at højskolerne skulle være et sted, hvor alle samfundsklasser kunne mødes – hvor fællesskab, demokrati og dannelse var i højsædet.

Selv om det var Christian Flor, der oprettede den første højskole i Danmark, er det fortsat N.F.S. Grundtvig der betragtes som folkehøjskolens fader pga. de tanker som han udtrykte i sit arbejde. Det er en grundsten i det samfund, vi ser og værdsætter i dag, og jeg håber og tror, at der stadig vil være en plads for højskolerne i Danmark i fremtiden.

Jeg håber, at alle som har lyst til at tage på højskole griber chancen.

God fornøjelse.

Venlige hilsner,
Emil Raun

Indlægget Højskoler: En fantastisk mulighed for udvikling blev vist første gang den Emil Raun's hjemmeside.

Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

69 JOB

Presse- Kommunikation- og Fundraisingchef

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.