Claus Wiegand Larsen


Claus Wiegand Larsen

Karma: 0 (?)

Oprettet på Kforum: torsdag 12. januar 2017

Om

Claus Wiegand Larsen har en baggrund som Bygningsingeniør og en Master i Business Administration, den har givet ham en stærk sans for forretning og evner som leder, hvor fokus ligger på større krævende og komplicerede opgaver. 
 
Claus Wiegand Larsen har i 22 år besat adskillige stilinger som leder, med resultat-, budget- og personaleansvar. 
Derudover har han udviklet en bred erfaring indenfor ledelse. Dette gennem involvering i forretningsudvikling- og salg, samt implementeret bygge- og anlægsprojekter, hvor nøgleparametrene blandt andet var kreativitet, innovation, kommunikation og tværfagligt samarbejde.
 
I nyere tid har Claus Wiegang Larsen haft ansvaret for nogle af de største, og mest profilerede byggeprojekter i København. Disse projekter er blandt andet Operaen, Royal Arena og Mærsk bygningen (udvidelse af Panum). Det er markante byggerier, og ikke noget der vil blive bygget tilsvarende af i mange år frem. 
 
Udover store byggerier i København så har Claus Wiegand Larsen arbejdet mange år i udlandet. Dette har budt på både bygge- og anlægsopgaver. 
De opgaver har bestået af; kloakker i Sri Lanka, lossepladser hvor der udvindes gas i Ho Chi Minh, Vietnam og i Wuhan, Kina, Fiskefabrik i Somalia, skoler og bibliotek i Aberdeen, Skotland, Museum i Liverpool og mange flere. Claus Wiengand Larsen boede i de pågældende lande og byer, da de forskellige opgaver var gældende.
 
Se bl.a. denne video om Museum of Liverpool eller denne video om Aberdeen University Library. 

Claus Wiegand Larsen er i branchen kendt for at kunne sætte sig hurtigt ind i problematikker, ligesom han har ry for at være en god sparringspartner og inspirator for kollegaer og i sit netværk. Claus gør en dyd ud af altid at forholde sig lydhør over for andres meninger og holdninger og er derfor altid frisk på at høre en god en ide, en god historie eller en frisk replik. Derudover vil du sjældent opleve Claus i dårligt humør - det ligger ikke i hans natur.

For Claus Wiegand Larsen er struktur, engagement og en handlekraftighed nøgleord, når han går til en opgave. For at kunne stå med ansvaret for de byggeprojekter, som Claus Wiegand Larsen har gjort, er besiddelse af disse dyder nemlig afgørende, når tingene spidser til og deadlines samt budgetter skal overholdes. Det er da også i kraft af en stærk gennemslagskradt, en struktureret tilgang til sit arbejde og en udadvendt lederprofil, at Claus har formået at få sine sucesser i hus.

Du kan læse mere om Claus Wiegand Larsen på følgende online medier og hjemmeside:

Erfaring

Organisation/FirmaJob-titelEvt. beskrivelse
Bygningsstyrelsen/Mærsk Fonden
2015 - 2016
Projektchef Mærsk bygningen, som er udbygning af Panum, med nye og tidssvarende biomedicinske laboratorier. Fordelt over 15 etager. Overtog ansvaret i starten af 2015 da projektet var ved at køre økonomisk og tidsmæssigt af spore. Sikre tid, økonomi og kvalitet.
ARENA CPHX P/S
2012 - 2014
Direktør Finansiering, design og opførelse af multiarena i København. Kapacitet på arenaen er på 15.000 tilskuere. Ansvarlig for implementering af projektet, baseret på strategien og forretningsplanen udarbejdet i overensstemmelse med bestyrelsen.
Operaen
2001 - 2004
Vice projektchef København, Danmark Ansvarlig for 35-45 medarbejdere, heraf 5-8 i direkte ansvar. Ansvarlig for alle leverandører, medarbejdere og underentrepenører. Ansvarlig for rettidig designlevering, projektværdioptimering og designkoordinering.
E. Pihl & Søn A/S – HQ i Lyngby
2001 - 2011
Underdirektør samt Managing Director 2004 - 2011: Underdirektør, International afdeling: Ansvarlig for projektudvikling og internationale byggeprojekter. Tilbudsansvarlig for en række større byggeprojekter i mellemøsten, Asien, Europa, Canada og Caribien. 2007 - 2011: Managing Director, Pihl UK Ltd: Ansvarlig for projektudvikling og etablering af datterselskab i UK.
Grontmij Building and Real Estate B.V. - HQ Utrecht
1999 - 2001
Regional Director, Central Europa Ansvarlig for projektudvikling og implementering af byggeaktiviterer i Ungarn og den Tjekkiske Republik.
Vermeer Contractors Group B.V., HQ Amstelven
1997 - 1999
Business Development Manager ansvarlig for projektudvikle, af infrastrukturprojekter i øst og vest Afrika, Vietnam, Indonesien, UAE og Kina. Ansvar for datterselskaber i Ghana og Vietnam. Opnåede kontrakter og finansiering for 3 større anlægsprojekter i Kina, Vietnam og Ghana.
E. Pihl & Søn A.S
1993 - 1997
Projektleder Danmark/Maldiverne: Ansvarlig for oversøiske projekter, primært i sydøst Asien og det Afrikanske kontinent. Hovedansvarlig for flere projekter på Maldiverne, inklusiv ny terminal i Male International Airport, samt en vandforsyning for Male.
Dansk Firma Center A/S
1991 - 1993
Projektleder København, Danmark Opførelse af kontorbygning i Lyngby, og udvikling af B&W, Christiamshavn, København. Ansvarlig for at implementere projektet, forhandler kontrakter med, arkitekter, rådgivere, ingeniører, entrepenører og lokale myndigheder.
E. Pihl & Søn A.S
1984 - 1990
Byggeleder København, Danmark/Afrika: 1987 - 1990: Byggeleder på danske byggepladser, inklusiv renovering af Københavns museum, kraftværk på Amager, administrationsbygning for de danske nationale jernbaner, havnearbejder Færøerne og Skælskør, mv. 1987: Assisterende byggeleder, Fiskefabrik, Gulf of Eden, Somalia. 1986 - 1987: Entrepriseleder på flere danske byggepladser. 1984 - 1985: Entrepriseleder, vandforsyningsordning, Guinea, Vest Afrika.

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.