Christoffer Balieu


Christoffer Balieu

Karma: 0 (?)

Oprettet på Kforum: onsdag 25. juli 2018

Om

Christoffer Balieu

Christoffer Balieu er født og opvokset nord for København i Vedbæk. Christoffer Balieu tog sin folkeskoleuddannelse på RPR i Rungsted, hvorefter han flyttede til Dubai med sin familie i 2010.
 
Her startede han på den amerikanske High School, American School of Dubai (ASD). Det var en stor kulturel omvæltning for Christoffer Balieu på tidspunktet, da hverdagen pludselig stod på skoleuniform og en uddannelse udelukkende på engelsk. Dette satte store krav til Christoffer Balieu, da han måtte bruge ekstra tid på at forbedre sit engelske, både ved at studere sproget og møde nye mennesker konstant. Christoffer Balieus sociale egenskaber blev derfor helt naturligt skarpe som følge af opholdet i Dubai. Han beskriver derfor sig selv i dag som en udadvendt person, som nemt kan omgås alle typer mennesker og personligheder.  
 
Det amerikanske skolemiljø i Dubai fængede Christoffer Balieu efter det første år, hvor han havde udviklet gode engelskkundskaber, hvilket hjalp ham til at danne mange gode venskaber. Christoffer Balieu nyder derfor godt af et meget internationalt netværk i dag, hvor hans gamle studiekammerater nu bor rundt om i verden. Christoffer Balieu mødes stadig med gamle venner, hvis han er udenlands, eller hvis han har behov for lokal viden om et sted, som han ikke har besøgt før. Christoffer Balieu tager også med jævne mellemrum tilbage til Dubai, som han i dag beskriver som hans andet hjem.     
 

Christoffer Balieu: Stor kulturel diversitet i Dubai

Christoffer Balieu var især glad for den høje kulturelle diversitet på skolen i Dubai, hvor der var 63 forskellige nationaliteter til stede. Han synes, det gav en utrolig privilegeret indsigt i forskellige tankegange og normer. Christoffer Balieu nævner den amerikanske gæstfrihed og evne til at skabe et ’community’ som bindeledet imellem alle disse nationaliteter. Han synes derfor ikke, at det tog særlig lang tid at falde godt til på skolen, da de fleste havde en exceptionel evne til at få nye elever til at føle sig velkomne. Her nævner Christoffer Balieu også hans deltagen i skolens badminton- og matematikhold som vigtige for, at han kunne lære flere af de andre elever at kende. Helt ekstraordinært var Christoffer Balieu også med til at starte et matematik ’tutor’ program for de mindste elever på skolen. Christoffer Balieu var derfor en del af den gruppe af elever, som brugte et par timer om ugen på at undervise de yngre studerende i matematik.          
 
Christoffer Balieu fandt også hurtigt ud af at visse fag interesserede ham mere end andre på American School of Dubai (ASD). Christoffer understreger især hans interesse for fagene ”Business Studies”, ”Micro/ Macroeconomics” og ”Statistics”. Med andre ord var det især de økonomiske fag, som fangede Christoffers opmærksomhed. Christoffer Balieu tilskriver hans interesse for økonomi, og investering helt generelt, til hans folkeskoletid på RPR i Danmark, hvor han havde en meget engagerende matematiklærer. Herudover vandt Christoffer, sammen med en anden skolekammeret på RPR, en aktieinvesterings konkurrence ved primært at investere i Vestas. Han beskriver dette som værende den spæde start for hans senere dygtiggørelse i økonomi og finans.   
 
Dette betød så, at Christoffer Balieu tog sine økonomi og statistik fag på universitetsniveau (AP-niveau) som del af hans High School uddannelse. Det vil sige i løbet af hans sidste år på ASD i Dubai. Ultimativt resulterede det i, at han blev optaget på Copenhagen Business School, International Business (BSc IB) i Danmark.
 
Sidenhen blev Christoffer Balieu færdig med sin kandidatgrad, MSc Investment & Risk Finance, i London i 2018, hvor der blev lagt særlig vægt på Corporate Finance. Christoffers studier kulminerede med afhandlingen: ”Shareholder Value Creation Through German and Swiss M&As: An Empirical Study of Short-term Value Creation and Its Drivers”. Han graduerede i sommeren 2018 med en ’Distinction’, eller ’only A’s’, det vil sige iblandt de 5% bedste på sin årgang.
 
Christoffer Balieus mål er derfor fremover at arbejde med køb og salg af virksomheder (’M&A’) på et globalt plan. Christoffer nævner her sin internationale baggrund som værende en stor fordel i dag, hvor især handel med virksomheder foregår på tværs af landegrænser i en større grad end nogensinde før.    
 

Livsstilen i Dubai

Livsstilen i Dubai var også markant anderledes fra den, som han kendte i Danmark. Christoffer Balieu lagde speciel mærke til de mange uskrevne regler som eksisterer i Dubai, hvor der specielt skal tages hensyn i løbet af ramadan perioden. Her skal det nævnes, at ingen må drikke eller spise offentligt, så længe solen ikke er gået ned, hvilket kom som en overraskelse for Christoffer i starten af hans tid i Dubai. Christoffer var dog stadig meget positivt overrasket over, hvor dynamisk og international Dubai er. Christoffer Balieu beskriver det som et sted i konstant udvikling, hvor bygningsværkerne gerne skal være så store, pompøse og spektakulære som overhovedet muligt. Denne beskrivelse passer især godt på Burj Khalifa, som er verdens nuværende højeste bygning, og Palm Jumeirah, som er en kunstig palmeformet ø ud fra Dubais kyst.
 
Turen til de varmere himmelstrøg betød også, at Christoffer havde rig mulighed for at dyrke sin livslange interesse: dykning. Christoffer tog allerede sit PADI ”Open Water Diver” i 2005, hvor Christoffer Balieu blot var 10 år gammel. Siden da har han været på en del interessante dyk. Christoffer fremhæver her selv sit dyk ned til et sunket fly ved Sankt Thomas i Det Caribiske Hav som værende det mest mindeværdige. Han beskriver oplevelsen som helt surrealistisk, da han ikke blot beskuede det sunkne fly men også svømmede ind igennem kabinen.
 
Christoffer nævner også fodbold og skiløb som hans andre fritidsinteresser. Han startede til fodbold i folkeskolen, da han spillede for HUI i Hørsholm, og han har sidenhen vedligeholdt interessen på et fritidsplan. Christoffer Balieu har derudover stået på ski, stort set siden han har kunnet gå. Han nævner især Val d’Isère og Val Thorens, da han bliver spurgt om gode skisportssteder. Da Christoffer studerede på Copenhagen Business School, var han naturligvis med på den årlige tur til Val Thorens, da han samtidig så det som en god mulighed for at lære endnu flere på skolen at kende. I fremtiden kunne Christoffer godt tænke sig at prøve kræfter med de canadiske skisportssteder.        

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.