Christian Betting


Christian Betting

Christian Betting

Karma: 0 (?)

Christian Betting: Sydamerika kan blive førende inden for grøn energi
Klimaændringer har bidraget til større og værre naturkatastrofer gennem de sidste årtier i Sydamerika. En af måderne, landene har forsøgt at takle klimatruslen på, er ved at have investeret massivt i vedvarende energi, der skal dæmpe risikoen for katastrofer samt give regionen en grønnere profil. Det er en ambitiøs plan, fortæller Christian Betting, der samtidig understreger, at der også ligger et økonomisk incitament bag valget.
 
Cirkulær økonomi, bæredygtige løsninger og grønne profiler vinder frem i hele verden. Det er blevet in at være grøn, og nærmest en fast bestanddel af virksomheders kommunikation. Og ja, der er mange fordele i alternative energiformer. På langsigtet plan kan det frigive en masse ressourcer, som kan bruges langt klogere. Fremtiden er grøn, så det handler om gøre sig nogle kloge investeringer i god tid og implementere konceptet i brandingen. Selv sidder Christian Betting i virksomheden Lighthouse Energi DMCC, der leverer solcellepaneler til virksomheder. Et solcelleanlæg som eksempel kan virke som en høj engangsudgift, men i længden kan det være den rette beslutning.
 

Hvordan Uruguay blev brandet som vindenergiens højborg

Det er måske ikke det første land, du kommer i tanke om, når du tænker vindenergi. Men Uruguay er faktisk noget af en succeshistorie i den forbindelse, og har efterhånden også manifesteret deres 'brand' som et grønt land. Landet gik fra at have stort set ingen vindenergi i 2007 til at have en dobbelt verdensrekord inden for mindre end et årti. I 2016 kunne. I 2016 kunne energiministeren, Ramón Méndez berette, at Uruguay 94,5 procent af landets samlede strømforbrug blev dækket af vedvarende energi.
 
Uruguays stejle udviklingskurve blev drevet af motivationen om at skabe en større energisikkerhed. Historisk set havde vandkraft været en bærende leverandør af energi, men som følge at et årti med meget tørke, fandt man det nødvendigt at satse på mere end en hest. Hvor vandkraft tidligere havde stået for 90 procent af den samlede elektricitet, faldt tallet til 50 procent. Det havde den konsekvens, at importen af fossilt brændstof steg. For at imødekomme de stigende omkostninger ønskede man at finde måder til at diversificere energikilderne. Derfor implementerede man både biomasse, solenergi og vindenergi som supplement til vandkraften. På den måde er man ikke længere afhængig af én energikilde, hvilket gør systemet mindre skrøbeligt overfor eksempelvis tørkeperioder og andre klimaændringer.

Uruguays succesfulde kommunikation samt deres kloge tilgang tiltrækker investorer, fortæller Christian Betting

Ifølge Christian Betting er Uruguay på mange måder et pragteksempel, når det kommer til grøn omstilling. Landet har i speedy gonzales-fart rykket frem som frontløber i forhold til at implementere vedvarende energi som energikilde. De har også formået at kommunikere om det på succesfuld vis og er blevet nævnt i medier verden over.  
 
Det er ikke kun klimaet, der nyder godt af dette. Det åbner også op for nogle helt nye og spændende muligheder for investorer. Den kloge forretningsmodel, som blandt andet indebærer pålidelige forhold og en fast pris i 20 år, har investorerne stået i kø for at få del i gevinsten. De lave vedligeholdelsesomkostninger medfører en sikker fortjeneste, og det er da om noget et attraktivt tilbud for udenlandske investorer.

Kommentarer

Få nyhedsbrev

35 JOB

Deltidsmedarbejdere - Studentermedhjælpere

Se alle job Indryk job

Job

Digital Marketing Manager

Frist: 26. februar

Pressekonsulent

Frist: 19. februar

Pressechef

Frist: 15. februar
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.