Charlotte Højgaard Jessen


Charlotte Højgaard Jessen

Charlotte Højgaard Jessen

Karma: 66 (?)

Forfatter:

1


artikler

10


indlæg

Er du også fanget af pseudoarbejde?
En aften i teateret. Vi sidder og griner af bureaukraterne i Djøf Med Løg(n). En anden aften i teateret. Vi sidder småleende og ryster på hovedet ad konsulenttyperne i Sidst på dagen er vi alle mennesker. I aften er det så et foredrag. Om pseudoarbejde. Og pludselig går det op for os – at det jo ikke bare er bureaukraterne og McKinsey-konsulenterne, den er gal med ... Det står faktisk galt til for mange af os.

Vi har så travlt som aldrig før. Vores arbejdstid er fyldt med møder, målinger, registreringer, rapporteringer, e-mails, PowerPoint-præsentationer og administration i mange afskygninger. Vi laver planer, strategier, projekter og deltager i udvalg. Men producerer vi noget? Eller er vi fanget i pseudoarbejde?

Går vi hjem efter endt arbejdsdag tilfredse med at ha’ brugt os selv, ha’ gjort en forskel, ha’ skabt noget af værdi? Eller har filosof Anders Fogh Jensen og antropolog Dennis Nørmark ret, når de hævder, at vi har voldsomt travlt. Med at lave ingenting. At vi opfinder ligegyldige opgaver til os selv og hinanden. Så vi både som organisationer og medarbejdere kan sige, at vi har travlt og er meget vigtige?

Har de ret, når de hævder, at vi spilder hinandens tid, vælter os i administrative overflødigheder, målinger, kontrolleren og ligegyldige projekter, der ikke angår nogen, og blot fører til en følelse af frustration, ærgrelse og meningsløshed?

Desværre tror jeg ikke, at de rammer helt ved siden af. Jeg tror, mange af os kan genkende vores arbejdsdag og vores organisation i det, de fortæller – også når de hævder, at pseudoarbejde er et samfundsproblem, der står i vejen for reelt værdifuldt arbejde og vores evne til at tackle de virkelige problemer, vi står overfor.

Men hvordan får vi så gjort op med pseudoarbejde, med møder, målinger, registreringer, rapporteringer, e-mails, planer og strategier – når hverdagen ubemærket sniger sig ind på os igen – med sine møder, målinger, registreringer, rapporteringer, e-mails, projektgrupper og pseudotravlhed?
Hvor finder vi tid til at gøre op med pseudoarbejdet, der fylder så meget, at vi alle har så voldsomt travlt – med at lave ingenting?

Det må vi lige vende tilbage til, når dagens møder er overstået, og de 32 e-mails er læst.

Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

87 JOB

Director of Communication

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Job

Client Relations Manager

Frist: 5. november

Kommunikationskonsulent

Frist: 28. oktober kl. 10.00

Pressechef

Frist: 7. november
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.