Asger Liebst


Asger Liebst

Asger Liebst

Karma: 687 (?)

Forfatter:

44


artikler

7


indlæg

Kædesavsmassakren i forhaven

Find dig i det. Taget af et kamera på fersk gerning i færd med sort håndværkerarbejde? Fotograferet i din hemmelige elskers forhave – og derefter spredt til nysgerrige blikke verden over? Find dig som udgangspunkt i det!

Google Street View og KRAK Gadeplan krænker nemlig ikke privatlivet, fastslår justitsminister Brian Mikkelsen ifølge JyskeVestkysten den 11. februar 2010. Og så er der vel ikke noget at komme efter.

Spørgsmålet om lovligheden er ellers rejst af blandt andre pressejurist Oluf Jørgensen, som mener, at man ikke blot kan fotografere ind gennem folks vinduer og over hække og hegn til private haver, sådan som de to tjenester systematisk gør. Og at en efterfølgende anonymisering af fotograferede personers ansigter ikke ændrer noget som helst på krænkelsen.

Men Brian Mikkelsen siger altså, at fotograferingen for at være ulovlig skal være 'uberettiget'. Hermed menes, at den i privatlivet fotograferede person skal føle sig krænket og gøre opmærksom på det.

Problemet, som Brian Mikkelsen ikke kan eller vil se, er selvfølgelig, at mange fotograferede og genkendelige personer slet ikke aner, at deres privatliv på privat grund er lagt på nettet, før offentliggørelsen har nået at bringe dem i fedtefadet.

Tag nu ovenstående eksempel fra Canada. Inde på ejendommen på Olympic vej 6094 ses et træfældningsfirma i gang med at save en hel trærække i skellet ned. Problemet er, at denne fældning ikke er godkendt af det offentlige i Vancouver, som den slags ellers skal. Nu overvejer myndighederne i en retssag at bruge Googles optagelse som dokumentation for træ-massakrens tidspunkt, karakter og udøver.

 


Apropos beskæring i forhaven:

Før andre opdager det, må jeg selv hellere gå til bekendelse og lægge KRAK Gadeplans optagelse frem af min egen adfærd hjemme på privaten. Mit hoved med den grønne kasket, som jeg bruger under havearbejde, kan lige akkurat skelnes over hækken, som jeg netop har studset, jævnfør afklippet der ligger ude på fortovet.

Tidspunktet er let for de nære omgivelser at fastslå. Det er nemlig dagen, hvor min nye nabo flyttede ind. Firmaet Axdals flyttevogn holder ved fortovskanten, og man må antage, at dens ærinde er ganske legitimt. Ligesom jeg ikke håber, at kommunen påstår, at jeg var for sent ude med hækkeklipningen. Og jeg kan glæde mig over, at jeg den pågældende dag ikke havde meddelt min arbejdsgiver, at jeg var syg og sengeliggende.

Alt er roligt, og jeg er vildt lovlydig, så hvorfor bekymre sig? Som om thrillerinstruktøren David Lynch var i nabolaget for at se råddenskab og perversion bag hver en nydelig småborgerlig havelåge. Nej, her i Hellerup-området er der sandelig ordnede forhold. Ingen terrorister eller tuskhandler eller utroskab og heldigvis aldrig noget at skjule. Så kom og kig. Kloden er gennemsigtig, og vi har alle chancen for at vinde en hædersplads som statist og ingrediens i gryden med Googles globale glosuppe.

Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

38 JOB

KOMMUNIKATIONSRÅDGIVER

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Job

Studentermedarbejder

Frist: 15. december

Social Media Manager

Frist: 12. december

Digital Marketing Specialist

Frist: 9. december
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.