Asger Liebst


Asger Liebst

Asger Liebst

Karma: 687 (?)

Forfatter:

44


artikler

7


indlæg

Facebook stjæler dit privatliv
Den ansete avis Wall Street Journal har den 21. maj 2010 afsløret, at Facebook og en række andre sociale tjenester systematisk og over længere tid har videresolgt personlige oplysninger om profilerne til reklamefirmaer som Google-ejede DoubleClick og Yahoo-ejede Right Media. 

De solgte oplysninger drejer sig om data, som gør det muligt at finde folks rigtige navne, adresser, køn, alder mv., efter at de har klikket på banner-reklamer. Hermed har Facebook ikke blot gjort et alvorligt indhug på privatlivet, men også set stort på de forsikringer om beskyttelse af private data, som Facebook med flere ellers officielt har givet for at undgå indgreb fra myndighederne.

Facebook påstår nu over for Wall Street Journal, at man har ændret praksis. Det kan dog være svært at stole på den nye forsikring, ikke mindst i lyset af de millioner og atter millioner af "like-knapper", der er spredt globalt på alskens hjemmesider, og som indsamler interessante data til Facebook-koncernen. Disse data er en veritabel guldgrube, der næppe vil få lov at samle støv.

Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

57 JOB

Ansvarshavende redaktør til Universitetsavisen Omnibus

Se alle job Indryk job

Job

Docent i digital medieledelse

Frist: 20. september

Kommunikationskonsulent

Frist: 29. september

Content specialist

Frist: 29. september
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.