Asger Liebst


Asger Liebst

Asger Liebst

Karma: 687 (?)

Forfatter:

44


artikler

7


indlæg

Erik, Anni og kroppen som sladrehank
Vælg dit medie med omhu lyder pointen i Jespers muntre anekdote om Anni og Erik, der gæster Danmarks måske mest prestigiøse adresse på Hambros Allé i Hellerup og udviser smag så vildt dårlig, at den er tæt på at rumme sin egen skønhed. 

Historien fik mig til at tænke på, at kropssproget og udenomsværkernes stumme tale hurtigt kan sige mere end tusind PR-folks tekster. 

Denne Erik, der vist er god for en milliard, har kunnet få alt, hvad han peger på, og det skulle så være botoxede Anni med fædrelandets største brystparti, og hvad deraf følger af misundelse, skamløs promovering og indiskretion. Han er åbenbart også i stand til at løfte cigaren så højt, at den - næsten - kan fjerne et palæ, som spærrer for en af hans bekendtes udsyn til den hellerupske kyst.

Hver købstad i Danmark har sin historie om matadorer, der sikrer sig enestående udsigt til hav eller skov og dermed sender et signal om overherredømme. Sådanne historier er særligt spektakulære, hvor pengene gror som skvalderkål, hvilket er tilfældet på Hambros Allé og omegn. Få numre længere oppe ad Øresundskysten boede i 1930'erne A.P. Møller på sin kæmpemæssige ejendom, hvorfra han hver morgen sejlede ind til  rederiets hovedsæde på Kongens Nytorv. Statsminister Thorvald Stauning ville fortsætte Kystvejen, der åbnede kystens herligheder for folket, videre frem til København, men det indebar, at A.P. Møllers ejendom fik skåret et stort hjørne af, og rigmandsvillaerne på Hambros Allé mv. skulle finde sig i at få havudsigten asfalteret. Vilde protester, og Kystvejens fortsættelse blev ikke til noget. Trods kontroversen bidrog A.P. Møller i øvrigt til den folkegave, som sikrede arbejderhøvdingen Stauning en statsministerbolig - i Hellerup. Efter Staunings død blev statsministerboligen såmænd købt af A.P. Møllers søn, Mærsk Mc-Kinney Møller, og alt var atter ved det gamle. 
 
Også Stein Bagger har haft næse for Gentoftes magtfulde charme. IT Factory indrettedes i et historiespækket gammelt hotel på Jægersborg Allé, og selv boede han jo i en udsigtslejlighed i Hellerup Sundpark tæt på sin beskyttende engel, Brian Sandberg. I modsætning til skibsrederne har Bagger og Sandberg et heftigt kropssprog. Bagger yndede at lade sig fotografere med sine muskuløse arme strakt maksimalt ud til siderne i selvglæde, et billede som sidder fast på nethinden af hans dommere og næppe formilder deres sind. Sandberg har tatoveringer helt op i nakken, hvorfor Bagger måtte bede ham om at holde dem tildækket for ikke at skræmme barnet i det Baggerske hjem. Kropssignalerne har næppe gjort kommunikationsrådgiver Erik Oves opgave lettere.

Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

57 JOB

Kommunikationskonsulent

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.