Twitter Celebrity Safari

Skrevet af

Bjarne P Tveskov
Concept Wrangler

4 artikler

652 indlæg

De kendte er så småt kommet på twitter. Se vores Twitter Celebrity Safari. Det er twitterific.
Hvis man i dag kigger ned over listen over de højest rankede danskere på Twitter, er det en forudsigelig flok af teknologiske early-adopters, der dominerer. Men mon ikke top 50 ser ganske anderledes ud om et helt eller halvt år? I en tid, hvor Viasats havenisser har 70.000+ fans på Facebook og hvor Kandis huserer på MySpace, er der således langsomt ved at komme gang i de danske kendissers brug af Twitter.

Musik

Fra musikkens verden kan man fremhæve store anmelderroste navne som Mikael Simpson og L.O.C. og de lige-knap-så-anmelderroste The Storm. Måske burde musikerne tage sig tid til at læse denne guide til, hvordan Twitter m.v. også kan bruges.

Journalistik
Kvinden, som Stein Bagger frygter mest at møde på gårdturen, Dorte Toft, har benyttet mikroblogging aktivt gennem en længere periode. Radiomanden Uffe Stenstrop har også længe huseret på Twitter med sine 6-ords romaner og andet spas. Forfatter og havealf extraordinaire Signe Wenneberg er med, ligesom journalist og ex-studievært Samuel Rachlin. Førnævnte Stein var så vidt vides den første celebrity, der fik sin egen fakeprofil på Twitter.

Politik
Politikerne rider selvfølgelig også med på bølgen, hvor partiledere som Simon Emil Ammitzbøll, Anders Samuelsen og Margrethe Vestager udsender statusopdateringer (sidstnævnte er i øvrigt blevet genstand for lidt twit-polemik og er efterfølgende blevet beæret med et fake alter ego). Et samlet overblik over de folkevalgtes twitterier kan findes på Twittertinget.

Business
På business-fronten er det nærmest standard, at man starter med at følge Morten Lund, som nok var den første til at bruge både blog og Twitter som hovedelementerne i sin kommunikationsstrategi.

Iværksætter-til-jeg-dør actionmanden Martin Thorborg var ikke specielt hurtig ude af social media starthullerne, men da han først så lyset, gik han fra 0 til 1000+ followers på ingen tid.

Erhvervsmanden Lars Kolind følger kun syv mennesker på Twitter, hvilket umiddelbart indikerer, at han indtil videre mest er i dyp-tæerne fasen. På samme måde forholder det sig med folk som Metro-boss Per Mikael Jensen og Morgen-TV gadgetguru og networker Tim Frank Andersen.

Royalt
Sidst, men absolut ikke mindst, så er HKH Kronprins Frederik i al ubemærkethed blevet en af de mest interessante på den danske Twitter-scene; løbende opdaterer han om stort og småt fra det royale liv på en ret personlig måde. Frede kan følges her.

Husk at følge undertegnede for løbende at få det nyeste Twit-lebrity sladder, og lad mig vide, hvis der er nogen, som jeg ikke har fået med på listen. Og så vil jeg ellers bare læne mig tilbage og se, hvornår en af de store onlineaviser skamløst kopierer indholdet af denne artikel uden nogen form for credit whatsoever. :)

Relaterede artikler

Twitter tissemand er yt, Twitter valgmøde er in - Smagsdommerne langer ud efter toppolitikere, der bruger de nye 2.0-medier ’forkert’. Ikke mindst Statsministerens twitte...
Kforum kårer årets twitter-tosse - De kendte kvidrer løs på Twitter, hver med sit næb. Langtfra alt er skønsang. En helseguru hælder skinhelligt vand ud af...
Kend dine Twittertyper - Er du til bænkevarmere eller brokkerøve? Stjerner eller selvpromotere? Entertainere eller eksperter? Twitter er befolket...

Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

66 JOB

Presserådgiver

Se alle job Indryk job

Kursus

Kommunikationsmåling: Kend effekten af din kommunikation

Kurset er udsolgt - tilmeld dig hvis du vil på venteliste

Se alle Bliv klogere

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.