Tv-propaganda til hele verden

Skrevet af

Observer

243 artikler

0 indlæg

Fjernsynet er det stærkeste politiske kommunikationsredskab, og derfor forsøger flere lande nu at sprede lige netop deres budskab til hele verden.

Det sker fra Kina med den engelsksprogede tv-kanal CCTV, som sender nyheder døgnet rundt, og fra Rusland, der snart lancerer Russia Today, eller CNN-ski, som kanalen populært kaldes. Og der spares ikke på noget. Russia Today får hele 500 ansatte. Snart vil det også være muligt at hente nyheder fra det kontroversielle arabiske Al-Jazeera, idet stationen har planer om at udvide med en engelsk kanal. Endnu mere kontroversielt er det i Venezuela. Her har den venstreorienterede præsident lanceret et latinamerikansk svar på BBC, som dog er direkte manipulerende. Og Frankrig? Ja, de har trukket planerne om et fransk CNN tilbage, eftersom det gik op for regeringen, at man var nødt til at lave udsendelserne på engelsk for at få dem ud over landets grænser.
Børsen 05-10-2005

Relaterede artikler

Vært: Vær dig selv - Den gode tv-vært er personlig på den professionelle måde. Værten kender sine virkemidler og er god til at tage imod krit...

Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

54 JOB

Praktikant

Se alle job Indryk job

Job

Studentermedhjælper

Frist: Hurtigst muligt

Kommunikationskonsulent

Frist: 12. december

Content creator / Tekstforfatter

Frist: Hurtigst muligt
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.